Tavşan Irkları

Tavşanlar Hakkında

Tavşan Irkları ve Çeşitleri

Bir Tavşan ırkı seçmeye gelince, kişiliklerini, bakım ve gereksinimlerini ve onları ne için istediğinizi düşünmek en iyisidir. Bir evcil hayvanın mı, yoksa bir gösteri hayvanının mı peşindesiniz? Genel olarak, uzun tüylü bir tavşan ırkı, kısa tüylü muadillerine göre daha fazla bakım gerektirir ve her Tavşan ırkının kendine özgü zeka, mizaç, bakım ve gereksinimleri ve sosyal özellikler karışımı vardır.

Tavşan Irkları listemiz, popüle tavşanı ırklarını içeren bir listedir. Ne tür bir Tavşan ırkının size ve yaşam tarzınıza en uygun olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yazımızda tavşanlar ırkları hakkında bilgiye sahip olacaksınız.


Amerikan Beyaz Tavşan

Amerikan Tavşan Irkı başlangıçta 'Alman Mavi Viyana Tavşanı’ olarak biliniyor. (Beyaz ve “Mavi” renk çeşitleriyle geliyorlar) Bu cins, iyi mizaçları ve annelik yetenekleriyle tanınan büyük boyutlu bir tavşandır. Bu Tavşanlar başlangıçta kürkleri ve etleri için beslenilmektedir. Amerikan Beyaz Tavşan bir çok gösteride rol almış popüler bir cinstir.

Amerikan Samur Tavşanı

Adını “Sable” renginden alan bu iri yapılı tavşan ırkı uysal bir yapıya sahiptir ve gününün çoğunu uyuyarak geçirme eğilimindedir. Diğer tavşanlarla vakit geçirmekten hoşlanırlar. Bir Amerikan Samur Tavşanı, sahibinin arkadaşlığından hoşlanırken, bunu yalnızca kendi şartlarına göre yapar.

Ankara (Angora) Tavşanı

Ankara Tavşanı'nın uzun, yumuşak bir kürkü vardır. Güzel kürkleri nedeniyle bu ırk, çok popüler bir gösteri hayvanıdır.  Ankara Tavşanı, bunlarla sınırlı olmamak üzere, birçok farklı alt ırka sahiptir; İngiliz, Fransız, Alman, Çin, İsviçre, Fin, Kore, Dev, Saten ve St. Lucian Angora. Angora tavşanı, çok dikkatli ve kapsamlı bir bakıma gereksinim duyar. Bu sebeplerden dolayı çocuklar için uygun evcil hayvan değildirler.

Belçika Tavşanı

Belçika Tavşanı, vahşi bir tavşanınkine çok benzeyen bir görünüme sahip büyük bir evcil tavşandır. Bu cins, diğer evcil tavşan ırklarından farklı bir beslenme ve barınma alanına gereksinim duyar. Çok enerjiktirler ve diğer türlerin çoğundan daha fazla alana ihtiyaç duyarlar, bu nedenle daha büyük bir yaşam alanı gereklidir. Bu yüksek bakım gerektiren zeki tavşan ırkı kolayca eğitilebilir ve aynı zamanda kolayca ürkebilir. Bu cins çocuklar için uygun değildir.

Beveren Tavşanı

Beveran Tavşanları enerjiktir, kaşif olarak doğarlar ve mükemmel anne olurlar. Baveren tavşanı temiz ve akıllı, aynı zamanda iyi bir mizaca sahiptir. Boyutları göz önüne alındığında, bu büyük tavşanlar küçük çocuklar tarafından tutulmaya uygun değildir. Enerjilerini yakmak ve çevrelerini keşfetmek için bol miktarda alana ihtiyaç duyarlar.

Blanc De Hotot Tavşanı

Bu orta boy ırk, beyaz renklidir ve her bir gözün etrafında benzersiz siyah çerçeve bulunur. Blanc De Hototları, büyük çocuklar veya yetişkinler için harika bir evcil hayvan yapan çok sağlam ve aktif bir karakterleri vardır. Adını, Fransa'da türün geliştirildiği bölgeden alan bu dostlar aynı zamanda popüler gösteri hayvanlarıdır.

Kaliforniya Tavşanı

Sağlam yapısı ve ince kürkü ile Californian (veya Californian White), hem gösteri hayvanı, hem de evcil hayvan olarak sahiplenmek için popüler bir tavşan ırkıdır. Adını menşe ülkesinden (Kaliforniya) alan bu tavşanlar, sakin bir yapıya sahiptir ve oldukça içine kapanık olma eğilimindedir. Bu büyük boy tavşan, büyük çocuklar veya yetişkinler için bir evcil hayvan olarak en uygundur, çünkü ağırlığı ve yapısı göz önüne alındığında, taşınması zor olabilir.

Kaşmir Lop Tavşanı

Cashmere Lop, uzun, ipeksi ve yoğun bir kürkü olan kompakt, orta boy bir tavşandır. Adlarının 'Lop' kısmı, kulaklarının şeklini ifade eder. Kalın bir derileri vardır ve birçok renk çeşidi vardır. Bu tavşanlar, 5 yaşından büyük çocuklar için evcil hayvan olarak uygundur, ancak biraz taranmaları gerekir.

Hollanda Tavşanı

Dünyanın en popüler tavşan ırklarından biri olan Dutch Rabbit'in kürkünde çok belirgin bir renk deseni vardır. Bu cins, eğitilmesi kolay olduğu için hem gösteri hem de evcil hayvan olarak tutmak için çok popülerdir. Bir Hollandalı Tavşanın genellikle rahat ve sakin bir mizacı vardır, bu da harika bir evcil hayvan olmasını sağlar. Kısa tüyleri ile minimum bakım gerektirirler ve 5-12 yaş arası çocuklar için evcil hayvan olarak uygundurlar.

Cüce Lop/Mini Lop Tavşan

Cüce Lop ve Mini Lop Tavşan Irkları çok popülerdir ve görünüşleri ve mizaçları birbirine çok benzer. "Lop" terimi, çok uzun ve geniş olan sevimli kulaklarını ifade eder, başlarının her iki yanından sarkarlar ve yere dokunurlar. Bu, her iki cinsin de paylaştığı bir özelliktir. Bu sevimli tavşanları tutması kolay ve sağlamdır. Diğer evcil hayvanlar ve çocuklarla iyi geçinirler ve kucaklanmaktan mutlu olurlar. Bu onları bir aile hayvanı olmak için mükemmel bir aday yapar. Haftada bir kez iyice fırçalanmaları gerekir ve daha büyük çocuklar veya yakından gözetim altındaki küçük çocuklar için mükemmel boyuttadırlar.

Cüce Angora/Cüce Ankara Tavşanı

Dost canlısı, sakin ile Cüce Angora, 10 yaşından büyük çocuklar için harika bir aile evcil hayvanı veya harika bir gösteri hayvanı olur. Bu küçük boyutlu tavşan, evcil hayvan olmayı sever ve dikkatli bir şekilde kucaklanmaktan mutlu olur. Cüce Ankara tavşanı yavruları, yünlü tüyleriyle haftada birkaç kez fırçalanmalıdır, ancak yaklaşık 6-8 aylık olduktan sonra olgun tüyleri büyüyecek ve yalnızca haftalık fırçalamaya ihtiyaç duyacaktır.

Hollanda Lop Tavşanı

Bu cüce cins, uzun sarkık (lop) kulakları olan kompakt bir tavşandır. Hem gösteri hayvanı hem de evcil hayvan olarak popülerdir. Bir kez büyüdüğünde, bir Holland Lop, iyi kişiliklere sahip olmasıyla bilinir ve popüler evcil hayvanlardır. Bu tavşanlar genellikle arkadaş canlısı bir mizaca sahip olacaklardır (genç yaşlardan itibaren sosyalleştirilmeleri şartıyla).

Rex Tavşanı

Rex Rabbit sessiz, zeki ve az bakım gerektiren bir evcil hayvandır. Bu orta boy, kısa tüylü tavşanın çok yumuşak bir kürkü vardır ve "peluş kadife" hissi verdiği tarif edilmiştir. Tüyleri çok kısa olduğu için diğer cinsler kadar fırçalamaya ihtiyaç duymazlar ancak tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi gerekir. Adını kıvrık bıyıkları ve kaşlarından alan bu arkadaşların Mini Rex versiyonu da mevcuttur - ancak mini rex, tam boy Rex kadar sevecen değildir. Mizaçları eğlenceli ve gürültülü olarak tanımlanır ve bazen ısırırlar. Bu cinsin erkekleri, çiftleşme çağında oldukça agresif hale gelebilirler (bu sorunu 4 aylıktan önce cinsiyetlerini ayırarak çözebilirsiniz). Bu tavşanlar, 10 yaşından küçük çocuklar için uygun değildir, çünkü onlarla ilgilenirken ekstra özen gösterilmesi gerekir.

Hollanda Cüce Tavşanı

Hollanda Cücesi daha küçük bir tavşan ırkıdır ve adını anavatanından (Hollanda) alır. Bu popüler gösteri tavşanı çok aktif ve enerjiktir. Nazik, arkadaş canlısı bir mizacı vardır. Bir Hollanda Cüce tavşanı biraz ürkek ve gergin olma eğilimindedir. Kolayca ürküp strese girerler, bu nedenle küçük çocuklar için evcil hayvan olarak uygun değildirler.

Fransız Lop Tavşanı

Bu büyük tavşan ırkı, çenelerinin altından sarkan uzun "lop" kulaklara ve yumuşak, yoğun bir kürke sahiptir. Rahat ve sakin bir mizaçla, çocuklara karşı naziktirler. Bununla birlikte, oldukça büyük ve güçlü olmaları, ele alınmalarını zorlaştırdıklarından, daha büyük çocuklar veya yetişkinler için çok daha uygundur. Küçük yaşta sosyalleştirildiklerinde, Fransız Lop Tavşanı çocuklara karşı çok nazik ve diğer tavşan türlerine karşı da hoşgörülü olarak bilinir. Büyük ırk bir tavşan olarak, bir cüce veya mini tavşan ırkına göre, yaşam alanlarında ve egzersizlerinde daha fazla alana ihtiyaç duyarlar.

Etiketler: Tavşanlar Hakkında
Mayıs 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR