Tavşan Nerede Uyur?

tavşan malzemeleri

Tavşan Nerede Uyur?

 

Tavşan bir çok ailenin evine girmiş ve neşe kaynağı olmuştur. Bir çok ailenin ilk evcil hayvanı ya tavşan ya da muhabbet kuşu olmuştur. Tavşan bakımı bi o kadar kolay olmasına rağmen evcil hayvan sahiplerinde bilgi kirliliği oldukça fazladır. Siz de bir tavşan sahibi iseniz ve en iyi şekilde ona bir yaşam sunmak isteyenlerdenseniz mutlaka bazı tavşan malzemeleri edinmek zorundasınız. Bunların başında tavşan kafesi, tavşan yemi, suluğu talaşlar ilk akla gelenler olsa da hemen hemen hiç birimizin aklına gelmeyen bir ürün vardır ki o da tavşan yatağıdır.

 

Tavşanınız ister evde serbest dolaşsın ister bir kafeste beslensin ona konfor sağlamak ve ona ait bir dinlenme alanı oluşturmak için yatağını hazırlamanız gerekir. Tavşanınız için tercih ettiğiniz yatak beklediğiniz ilgiyi görmediyse mutlaka sabırlı olmanız gerekir. Onu yatağına alıştırmak için birkaç gün sonra başka bir yere yerleştirin. Bazen yatağın bulunduğu konum tavşanınız için güven vermeyen bir alan olabilmektedir.

 

 

Tavşanlar Nerede Uyumayı Sever?

Tabi ki bütün canlılar gibi rahat ve huzurlu oldukları yerde cevabını verebiliriz. Gürültüden uzak, fazla hava sirkülasyonu olmayan, mama ve su kabından uzak hatta tuvalet eğitimi olanlarda tavşan tuvaletinden uzak olması gerekir. Yavru tavşanlar annesine sokularak uyurlar. Eğer erken anneden ayrılmışsa ılık hissedeceği yeri seçer.

 

Genelde tavşan beslemek taban malzemesini serip ona sebze ve meyveleri vermek gibi bilinse de; tavşanlar kendilerine ait alan yaratmak isteyen canlılardır. Evcil tavşanlar için onlara uyumaları için altlık değil tavşan yatağı almaya özen gösterin .

 

Tavşan Nasıl Yatak Sever ?

Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek şey tavşanınızı izlemek olmalıdır. Bazıları kapalı alanları olan tavşan yataklarını tercih ederken bir kısmı yumuşak battaniyeye bile bayılırlar. Aynı zamanda yatak kadar tavşanınızın karakteri de önemlidir. Bazılarına seçtiğiniz ahşap yatakları kemirmek için kullanabilirler, ya da kumaş olanları adeta tiftik haline getirip içindeki pamukları oyun haline getirmektedir. En başta söylediğimiz gibi tavşanlar için uyumayı tercih ettiği yatağı bulana kadar biraz yorulacağız.

 

Tavşan İçin Yatak Çeşitleri Nelerdir?

Peluş/Kumaş Yataklar: Bu yataklar yumuşak, sevimli ve çeşitli boyut, şekil ve tasarımlarda mevcuttur. Genellikle yıkanabilir veya çıkarılabilir, yıkanabilir bir kılıfa sahiptirler. Bir çok kedi yatağı tavşanlar için kullanılabilir. Peluş yataklar idrarı emeceğinden kullanışlı olmayabilir o yüzden su geçirmeyen düz kumaştan üretilmiş yatakları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Havlular/Battaniyeler/Kilimler: %100 pamuklu havlular, kilimler veya polar battaniyeleri kafesinizin bir köşesine sermeniz bile yeterli olacaktır. Polar kumaşlar veya battaniyeler harikadır çünkü yıpranmazlar ve kolayca istenilen boyuta kesilebilirler.

Ahşap Yataklar: Şimdiye kadar hepimiz oyuncak bebek yataklarında uyuyan tavşanların sevimli fotoğraflarını gördük. Ahşap kapalı yataklar tavşanlar için harika bir seçimdir.

Tavşanınız mobilyaları çiğnemiyor veya çiş yapmıyorsa, sepet harika bir seçenek olabilir. Söğüt/hasır, deniz otu ve hatta plastik olanlar vardır. Ekstra rahatlık için sepete bir havlu veya polar battaniye koymayı deneyin.

Çim Paspaslar/Yataklar: Sentetik çim hasırları popüler bir öğedir, biraz yumuşaktırlar ve birçok tavşan üzerinde severek uyur! tek problem sentetik malzemelerden yapılmasıdır. Kemirgen olan tavşanlar bu yatakları kemirerek hayati problemler yaşayabilir.

Hamaklar: Tavşanlarımızdan hiçbiri hareketli bir yüzeye isteyerek atlamasa da, bazı tavşanlar bir hamak konforunun tadını çıkarır.

Çiş Pedleri: Tavşanlarımız kanepenin arkasında uyumayı sever, bu yüzden ek koruma için yere yıkanabilir yada tek kullanımlık çiş pedi yerleştirebilirsiniz. Pedler halıyı korur ve rahat bir uyku yeri olarak kullanılabilir..

 

Peki Neden Tavşan Yatağı?

 

Eğer tavşanınıza yatacak yer vermez iseniz taban malzemesi olarak kullandığınız talaş yada ot üzerinde uyuyacaktır. Gün içerisinde yem artıkları kaka parçaları ve idrarla ıslanmış tavşan taban malzemesi tavşanınızın sağlığını olumsuz etkileyecektir. Üstelik bu otlarda üreyen bakterilerin ve idrardaki amonyağın buharlaşarak solunum yollarını tahriş edeceği unutulmamalıdır. Temiz pamuk gibi bir tavşanı kim sevmez ki? Pis bir zeminde uyuyan tavşanınız idrar ve kaka kokularının tenine siner. İşte tavşanınız için alacağınız yatak bu olumsuzlukların önüne geçecektir.

 

Etiketler: tavşan malzemeleri
Haziran 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR