Bağışıklığı Yavruyken Destekleyin!

Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında

Bağışıklığı Yavruyken Destekleyin!

Evcil dostlarımız yavruluk döneminde birçok viral ve bakteriyel rahatsızlıkla karşı karşıya kalabilir. Bu sebeple yavruluk döneminde bağışıklık büyük önem taşımaktadır. Yavru kediler kolostrum ya da sütten hem sistemik hem de lokal bağışıklık kazanırlar. Sütten kesildikten sonra yetişkinliğe evrilen süreçte ise tam ve dengeli bir beslenmenin bu dönemde bağışıklık sistemi üzerine etkisi büyüktür.
Yavru bir kedi ve köpek için bir beslenme planının esas amacı sağlıklı bir yetişkin oluşturmaktır. 

Beslenme planının spesifik amaçları;
• Tam ve dengeli beslenmeyi sağlayarak bağışıklığı stabilize etmek
• Büyümeyi optimize etmek
• Obeziteyi minimuma indirmek
• Yavru köpeklerde gelişimsel ortopedik hastalıkları minimuma indirmek. Bunlar, beslenmeyle ilgili eksikliklerin ya da fazlalıkların olmasını önleyerek  yapılmaktadır. Yetişkin köpeklerle karşılaştırıldığında büyüme sırasında tüm  besinler için gereksinim artmaktadır. Buna karşın, enerji ve kalsiyum  seviyelerine özel bir önem gösterilmelidir;
• Small&Mini ve Medium Breed olarak adlandırdığımız Küçük ve Orta boy yavru köpekler için obeziteden korunmak için gerekli enerji
• Large Breed olarak adlandırdığımız Büyük  – ırk yavru köpekler için iskelet sağlığını sağlayabilmek için enerji ve kalsiyum gereksinimi

Ek olarak, besleme yöntemi de özellikle büyük ırklar için önemlidir. Sınırsız beslenmenin büyük ve dev ırktaki yavru köpeklerde iskelet anomalileri prevelansını arttırdığı ve tüm yavru köpeklerde de obezite prevelansını arttırdığı görülmüştür. Aynı zamanda hem eksik hem de fazla beslenmenin bağışıklık üzerine olumsuz etkileri görülmüştür. 

Hill’s evcil hayvanların hastalıklara maruz kalma oranın yüksek olduğu yavruluk döneminde, bağışıklık sistemine ve aşılama dönemine oldukça önem vermektedir. Bu nedenle Hill’s  Vet  Essentials Growth’ta yalnızca Hill’s’in kullanmış olduğu klinik olarak kanıtlanmış bir antioksidan karışımı bulunmakta. Bu karışım beta-karoten, E ve C vitaminleri içermektedir. Bu karışım sayesinde Vet Essentials Growth’un aşı titrasyonunu artırdığı ve bağışıklığı güçlendirdiği klinik olarak kanıtlanmıştır. Aynı zamanda içermiş olduğu ActiveBiome+ Lif teknolojisi sayesinde sağlıklı mikrobiyomu destekler. Yavru evcil dostlarımız için geliştirilen özel mamalarımız; bağışıklığı ve bağırsak mikrobiyomunu destekleyerek evcil dostlarımızın için tam ve eksiksiz bir beslenme sunar.

Evcil dostlarımızın sağlıklı ve uzun bir ömür sürmeleri için beslenmelerine önem göstermeyi unutmayın !

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Yavru Köpeği Kulübesi ile Tanıştırmak

Köpeğinizi eve getirdikten mümkün olduğunca kısa bir süre sonra kulübesi ile tanıştırın. Bir ölçü proplan yavru köpek maması koyun. Ardından yavru köpeğe “Kulübe”, “Yatak”, “Ev” ve benzeri deyimlerle komut vererek kulübenin içine nazikçe yönlendirin. Tutarlı olması açısından her zaman aynı komutu vermeyi unutmayın. Yavru köpeğiniz kulübesine girdiği anda kapısını kapatın onu sakin bir şekilde sözlü olarak ödüllendirin.

Yazının Devamı >>

Yavru Kedileri Nasıl ve Ne Zaman Beslemeliyiz?

Yavru kedileri doğru miktarda ve doğru besinleri vererek beslemeniz önemlidir. Bu durum biraz ustalık ve dikkat gerektirebilir. Mama paketlerinde gördüğünüz beslenme talimatları yalnızca kedilerin beslenmesinde başlangıç noktasını oluşturur. Kedilerin fiziksel durumunun sürekli takip edilmesi, beslenme miktarlarının yavru kedilerin büyümelerine göre ayarlanması sağlıkları açısından için son derece önemlidir. Yavru kedinizin sağlığını korumaya yardımcı olmak için basit adımları bu yazımızda sizler için anlattık.

Yazının Devamı >>

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Tuvalet eğitimi genellikle evde beslenen hayvanlar için gerekli bir eğitimdir. Tuvalet eğitimi sizin belirlediğiniz ev içerisindeki bir bölge ya da dış mekandaki bir alan olabilir. Ev içerisinde yavrunun belirlediğiniz bölgeye tuvaletini yapmasını istiyorsanız iç mekan tuvalet eğitimi metodunu kullanmanız gerekmektedir, eğer yavrunun tuvalet ihtiyacı duyduğu zamanlarda dışarı bir mekana tuvaletini yapmasını istiyorsanız dış mekan tuvalet eğitim metodunu kullanmanız gerekmektedir.

Yazının Devamı >>

Yavru Köpek Eğitimi

Yeni bir köpek sahiplenmek büyük bir sorumluluk ister. Bu sorumlukların başında da ona verilecek olan eğitim şüphesiz ki en zorlayıcı olanıdır. Siz de yavru bir köpek sahiplendiyseniz ve bu konuda ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız tam da size göre! İlk olarak köpeğiniz daha yavruyken onun da bir canlı olduğunu unutmamanız gerek. Fakat köpeğinizin de evinizde var olan kurallara uymasını gerektiğini, ona bu kuralların neler olduğunu anlatmanız gereklidir.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
Mayıs 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR