Yavru Kedileri Nasıl ve Ne Zaman Beslemeliyiz?

yavru kedi seçimi

Yavru Kedileri Nasıl ve Ne Zaman Beslemeliyiz?

  Yavru kedileri doğru miktarda ve doğru besinleri vererek beslemeniz önemlidir. Bu durum biraz ustalık ve dikkat gerektirebilir. Mama paketlerinde gördüğünüz beslenme talimatları yalnızca kedilerin beslenmesinde başlangıç noktasını oluşturur. Kedilerin fiziksel durumunun sürekli takip edilmesi, beslenme miktarlarının yavru kedilerin büyümelerine göre ayarlanması sağlıkları açısından için son derece önemlidir. Yavru kedinizin sağlığını korumaya yardımcı olmak için şu basit adımları önerebiliriz;


- Yavru kedinizi düzenli olarak tartın.


- Onu veteriner hekiminizin önerilerine dayanarak beslenmeye özen gösterin.


- Yavru kedinizin fiziksel durumunu, kayıt altına alın. Tarihi, evcil hayvanınızın kilosunu girerek bir tablo oluşturun. Hatta kullanacağınız defterin bir bölümünü kedinizin aşıları ve diğer tedavileri kayıt etmek için kullanabilirsiniz.


- Vereceğiniz besin miktarını, onların büyüme zamanlamasına ayarlamanız gerektiğini unutmayın.

  

Kedi Mamasının Değiştirilme Süreci

  Kedi mamasını değiştirme sürecinde, bu işlemi 7 günlük bir dönem boyunca kademe kademe yapmanız gerekmektedir. Değişikliği eski mamayı her gün azaltarak bir hafta sonunda tek bir kedi mamasına dönüşecek şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Böylece yavru kediniz doğru besinlerle beslenerek daha sağlıklı büyüyecektir.


  Yavru kedinizin mamasını değiştirirken kedinizin kaç aylık veya haftalık olduğuna, kilosuna, ırk özelliklerine ve fizyolojik durumuna uygun olarak dünyaca ünlü birbirinden kaliteli çeşitleriyle seçtiğiniz yavru kedi mamasını petburada.com'dan satın alabilir ve avantajlardan faydalanabilirsiniz.

 


Veterinerlere Danışın

  Bir kedi sahiplendiğinizde onun tüm ihtiyaçlarından haberdar olmanız için en bilgili kaynak veteriner hekimlerdir. Evcil hayvanınızın ideal kiloya ulaşması, gerekli aşılarının yapılması, gerekli kedi vitaminlerini aldığından emin olmak, kedinizin enerjik olması, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam süresine sahip olması düzenli olarak veteriner hekiminize danışmakla mümkün olur. Bu nedenle beslenme konusunda da veteriner hekiminizden sık sık tavsiye isteyin.

 


Kedilerin Beslenmesinde Uygulayabileceğiniz Birkaç Örnek Yöntem

Sınırsız Kedi Maması: Bu yöntemde yavru kedinizin önüne sınırsız yavru kedi maması koyabilirsiniz, yavru kediniz doyduğunda yemeyi bırakacaktır.


Süreli ve Sınırlı Kedi Maması: Evcil hayvanınızı beslerken kedi mama kabına yalnızca süreli ve mamanın sınırlı olarak konulduğu bir beslenme yöntemidir.


Öğün Tarzı Kedi Maması: Bu yöntemde ise yavru kedinizin her gün, belirlenmiş öğün saatlerin yine sınırlı kedi mamasıyla beslenmesidir.


Kedi Su Kabı: Yavru kedinize her zaman yeterli miktarda, kedi su kabında içme suyu sağlamalısınız. Yavru kedilerin uzun süre su bulamamasını, daha küçük oldukları için onların sağlığına zarar verebilir.


Kedilere Ev Yemekleri Vermek: Kedilere yediklerinizden bir parça vermek hem sizin için hem de kediniz için cazip gelebilir fakat bu şekilde beslenme yavru kediniz için doğru bir beslenme olmaz. Besin dengelerini bozar. Normalden fazla kilo almalarına veya normalden zayıf kalmalarına neden olabilir. Bu sebeple ev yemeklerinden uzak kalmalarını öneririz.

 


Kedilerin Beslenmesinde Bir Sonraki Aşama

  Evcil hayvanınız yetişkinliğe ulaştığında doğal olarak beslenme gereksinimleri farklı olacaktır. Kedinizin özel vitaminler, minareller açısından doğru beslenmesi için yetişkin kedi mamasına geçmesi gerekecektir. Yaş evresi, ırkı yaşam tarzı ne olursa olsun, kedinizin sağlığını en üst düzeyde tutacak şekilde ayarlanmış, sizler için özenle seçtiğimiz kedi mamalarına koyu renkli yere tıklayarak göz atmanızı öneririz.

 

  

  İlginizi çekebilir: Kediler Neden Miyavlar?

 

 

Etiketler: yavru kedi, kedi sahiplendirme, yavru kedi sahiplenme,
Mart 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR