PetburadaBlog

  • Mart 21, 2023 Kediler Hakkında

    Lezzetli bir şeyler pişirmek için ev yapımı kedi maması tariflerini kullanarak kedinizi şımartabilir ve aynı zamanda mutfakta yaratıcı olabilirsiniz. Catnipli bisküvilerden, peynir toplarına kadar tariflerle, kendi dayanılmaz ikramlarınızı yapmanıza ve kedinize ne kadar özel olduğunu göstermenize var mısınız?

    Kediler Hakkında
  • Evinize ikinci bir köpek eklemek heyecan verici bir deneyim olabilir, ancak bunu doğru nedenlerle yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Bu yazımızda 2. bir köpek almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenecek ve onları evinize nasıl sokacağınıza dair ipuçları bulacaksınız. 

    Köpekler Hakkında
  • Köpeğiniz ya da kediniz 24 saatten daha kısa bir süredir hafif ishal yaşıyorsa, veterinerinizle iletişime geçmeden önce onları evde tedavi etmeyi deneyebilirsiniz. Ancak ishalin yanında başka belirtilerde görünüyorlarsa veya 24 saatten uzun süredir ishal varsa, her zaman en iyisi veterinerinizle iletişime geçmektir. Hafif ishal vakaları son derece yaygındır ve alışık olmadıkları bir gıdayı (örn. sofra artıkları yemek gibi ) hafif bağırsak rahatsızlığı nedeniyle gelişebilir. Çoğu kedi ve köpek hayatlarının bir döneminde ishal yaşar ve bu talihsiz rahatsızlığın birçok nedeni vardır. İshal devam eden bir süre devam ederse kilo kaybına, dehidrasyona ve elektrolit tükenmesine neden olabilir. 

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Kediniz bitkilerinize girmeye özel bir eğilim gösteriyorsa, onları çiçeklerinizden uzak tutmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır. Kedileri saksıdan uzak tutma yollar nedir? Kediler saksıyı neden eşeler? Saksıdaki toprağı etrafa saçmasını nasıl engellerim? Tüm bu soruların cevabı yazımızda.

    Kediler Hakkında
  • Mart 16, 2023

    Kedilerde anormal davranışlardan biridir kumunu yemesi. Kediler neden kumunu yer? Kedi kumu zararlı mı? Kedinizin kumunu yemesi nasıl engellenir? Acaba yanlış kum yada kum kabı seçmiş olabilir misiniz?Tüm bu soruların cevapları yazımızda.

    Kediler Hakkında
  • Mart 15, 2023 Köpek Irkları

    Spitz ırkı köpekler birbirlerine çok benzerlik gösterselerde Alman ve Japon Spitz'i olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Genel tüy yapıları birbirine benzer olsada vücut yapılarında çok ufak değişiklikler göstermektedir. Gelin hep birlikte Spitz ırkına bir göz atalım.

    Köpekler Hakkında
  • Pomeranian ırkı son yıllarada hayatımıza giren en tercih edilen köpek ırkı olmuştur. Pomeranianların ev içi yaşama uyumları ve ailelerle kurduğu iletişim taktire şayandır. Sizde bir Pomeranian sahibiysenin Pomeranian hakkındaki uyarılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

    Köpekler Hakkında
  • Artık hemen hemen her evde bir evcil hayvanın beslenir olduğu günümüzde, pandeminin de etkisi ile evde beslenen kedi sayısında inanılmaz bir artış olduğu bilinmektedir. Özellikle yeni jenerasyonun rağbet gösterdiği evcil hayvan olan kedi, bakım ve beslemesi en kolay olan canlılardandır. Kedinin eve gelmesi ile birlikte ona ait bazı eşyalar ve beslenmesinde gerekli bazı ürünlere ihtiyacınız olacaktır. İşte kedi bakımında ihtiyacınız olacak 7 şey;

    Kediler Hakkında
  • Bir akvaryumunuz varsa, muhtemelen yosun sorunu mutlaka yaşamışsınızdır ve yosun sorunu ile mücadele etmek zorunda kalmışsınızdır. Bazen üstesinden gelmek sizleri oldukça yormuş ve uzun sürede çözüme ulaşmışsınızdır. Birçok akvaryum yozun gideri ürünler olmasına rağmen, akvaryumunuza yapacağınız küçük dokunuşlarla yosun sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

    Akvaryum
  • Mart 09, 2023

    Hırçın be saldırgan bir kediniz varsa mutlaka bu yazımıza bir göz atmalısınız. Kedilerde saldırganlığın nedenleri ve saldırgan bir kediye nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgileri bulacaksınız. Hırçın kediler bazen aile bireyleri için hayatı zehir etmektedir. Oysa birkaç müdahale ile bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

    Kediler Hakkında
  • Mart 08, 2023 Köpekler Hakkında

    İnsanlar gibi Köpeklerin de duygu ve niyetlerini çevrelerindekilere ifade etmek için kullandıkları bir dilleri vardır. Köpekler sesleri ve işaretleri kullanırlar ama aynı zamanda beden diliyle, özellikle duruşları ve yüz ifadeleriyle de iletişim kurarlar.

    Köpekler Hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR