Evde Köpek Dondurması Nasıl Yapılır?

Köpek hakkında

Köpek Dondurması

Yaz ayları ile birlikte artan sıcaklar bizler kadar köpeklerimizde olumsuz etkilemekte. Özellikle kalp ve sistemik hastalıkları olan köpekler bundan sağlıklı köpeklere nazaran daha fazla etkilenmekte ve yıpranmaktalar. Klima, duş, vantilatör gibi serinletici ürünler ortamı rahatlatsa da bizler köpekleriniz daha mutlu olması için ne yapabiliriz in cevabını aradık ve onların lezzete olan düşkünlüğünü serinliğe çevirmek için sizler için köpek dondurması tariflerini derledik.

Son günlerde yaşanan cehennem sıcaklarında minik dostunuza ilk lezzetli dondurma tarifini paylaşmadan önce uyarımızı dikkate almanızı tavsiye ederim. Köpek dondurması tariflerinde kullanılan malzemelerin bir ya da birkaçına köpeğinizin hassasiyeti olup olmadığını bilmeniz şarttır. Üstelik seçtiğiniz malzemeleri köpeğinizin sevmesi gerekmektedir ki serinlerken lezzete doysun!

Köpek dondurması yapmak çok kolay. Hepsi sade yoğurt ve muz, çilek ve fıstık ezmesi gibi köpekler için faydalı olan taze malzemelere yapılmaktalar. Her köpeğin damak zevki farklıdır, bu nedenle onlar için neyin en lezzeti tarif olduğunu tüm tarifleri deneyerek bulabilirsiniz. Ve her köpek dondurması dondurucuda 8 haftaya kadar dayanır, böylece minik dostunuz uzun süre tadını çıkarabilir. 

Köpekler İçin Dondurma Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler: Muz, yoğurt ve fıstık ezmesi.
Oldukça kolay bu köpek dondurmasını yapmak için, malzemelerin üçünü de (muz, yoğurt ve fıstık ezmesi) bir karıştırıcıya ekleyin ve kremsi olana kadar karıştırın. Bunu bir el mikseri ile büyük bir kâsede veya basitçe elle de yapabilirsiniz.
Karışım macun kıvamına gelince elinizdeki herhangi bir kalıba dökülür Elinizde hazır bir kalıp yoksa buzdolaplarında buz yapmaya yarayan kalıplar iyi bir seçimdir.

   

 

Çilekli ve Muzlu Köpek Dondurması
     
Hazırlık zamanı10 dakika
Gerekli Malzemeler: 10 adet taze çilek, doğranmış, 1 orta boy olgun muz, 1 su bardağı (280g) doğal sade yoğurt (az yağlı, yağsız)
Patates ezici kullanarak çilekleri ezin. Köpeğinizin kolayca yutabilmesi için çok küçük meyve parçaları haline getirin. Muzu ekleyin ve neredeyse püre haline gelene kadar ezmeye devam edin. Yoğurdu ilave edin ve tüm malzemeleri iyice birleşene kadar karıştırın.
Karışımı dondurucuda güvenli hava geçirmez kaplara dökün ve ardından en az 4 saat, tercihen gece boyunca dondurun. 
* Dondurmanın toplanabilir olmasını istiyorsanız süzme yoğurt kullanabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi ve Tarçınlı Köpek Dondurması

Tarçın köpekler için gerçekten faydalıdır. Kış aylarında kemiklerini ısıtır ve artritli köpekler için iyidir. Köpekler Yulaf Ezmesini severler, bu yüzden köpekler için rüya gibi bir dondurma yapmaya hazır mısınız?
Hazırlık zamanı10 dakika
İçindekiler: 1 küçük, olgun muz:¾ bardak (180g) pişmiş yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı tarçın, 1 su bardağı (280g) doğal sade yoğurt (az yağlı, yağsız)
Muzu pürüzsüz olana kadar bir çatalla iyice ezin. Pişmiş yulaf ezmesi ve tarçını karıştırın. Köpeğin onları sindirmesi için yulafların pişirilmesi şarttır. Yoğurdu ilave edin ve tüm malzemeleri iyice birleşene kadar karıştırın.
Karışımı dondurucuda güvenli hava geçirmez kaplara dökün ve ardından en az 4 saat, tercihen gece boyunca dondurun.

 

Evde Köpek Dondurması Nasıl Yapılır?

 

Fıstık Ezmesi ve Jöle Köpek Dondurması

Hazırlık zamanı10 dakika
İçindekiler: 1 küçük, olgun muz: ½ su bardağı (120g) fıstık ezmesi (tuzsuz ve pürüzsüz), 1 su bardağı (280g) doğal sade yoğurt (az yağlı, yağsız), 5 adet çilek, püre
Muzu pürüzsüz olana ve topak kalmayana kadar bir çatalla iyice ezin. Fıstık ezmesini, ardından yoğurdu karıştırın. Tüm malzemeleri iyice birleşene kadar karıştırın. Çilekleri püre haline getirin (veya bir patates ezici ile ezin) ve bir girdap oluşturmak için fıstık ezmesi karışımına katın.
Karışımı dondurucuda güvenli hava geçirmez kaplara dökün ve ardından en az 4 saat, tercihen gece boyunca dondurun.

Ayrıca kedileri olan aileler de bu tariflerden faydalanabilirler. Çilekli ve Muzlu Dondurma, kediler için güvenlidir, ancak tarçın veya yulaf ezmesi kediler için uygun malzemeler değildir.

Etiketler: Köpek hakkında
Temmuz 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR