Köpeğinizin Yatağınızda Uyumasının Nedenleri

Köpekler Hakkında

Köpeğinizin Yatağınızda Uyumasının 4 Nedeni

Köpeğiniz Neden Yatağınıza Gelmek İster?

Uzun bir günün ardından uyumak için sabırsızlanıyor musunuz? Yatağınızı sevimli dostunuzla paylaşmak ister misiniz? Pek çok köpek, bacakların arasında uyuyarak veya örtülerin altına girerek sahiplerinin yanında uyumaya bayılırlar. Bazen sizi uykunuzdan edecek kadar rahatsızlık verirler. Birçok aile ona yatak almasına rağmen sizin yatağınızı paylaşmaya devam eder. Bu durum çoğu zaman can sıkıcıdır.  Ama köpekler bunu neden yapar? Köpeğiniz her gece bu davranışı sergiliyorsa endişelenmeli misiniz? Kısa cevap ‘’ hayır ‘’ ama dikkat edilmesi gereken birkaç şey var.

Köpeğiniz Neden Bacaklarınızın Üzerinde Uyur? 

Köpeklerin neden size dokunarak uyuduğunu hiç merak ettiniz mi? Sahibinin ayakları üzerinde uyuyan bir köpek oldukça yaygın ve masum bir davranıştır. Ancak, bu zararsız tavır daha derin psikolojik sorunların bir sonucu olabilir. Köpeğinizin bacaklarınızın üzerinde uyumasının dört ana nedenine bir göz atalım.

1. Sürünün Bir Parçasısın
Köpeğinizin yatağınızı sizinle paylaşmasının en yaygın nedeni, onun sürüsünün bir parçası olmanızdır. Köpekler sürü psikolojisi taşıyan hayvanlardır, yani hayatta kalmak için birlikte yaşarlar ve gruplar halinde uyurlar. 
Kurtlar tarihsel olarak sürü halinde yaşamış hayvanlardır ve her zaman içlerinde bir sürü lideri veya alfa lider vardır. Köpekler kurt soyundan geldikleri için aynı sürü zihniyetine sahiptirler. Başka bir deyişle, köpeğiniz sizi sürünün lideri olarak görüyordur. Köpeğinizin uyku alışkanlıklarını “Seni seviyorum ve seni korumak istiyorum” demenin bir yolu olarak düşünün.

2. Sıcak ve Samimisiniz
Köpeğiniz kış aylarında sürekli olarak bacaklarınızın arasında uyuyorsa, muhtemelen yeterince sıcak değildir. Peki, liderinin yanında sıcacık bir yatakta ısınmaktan daha iyi bir yol var mı? 
Köpeğiniz akıllıdır ve vücudunuzun onu sıcak ve rahat tutmak için bol miktarda ısı verdiğini fark eder. Ancak köpeğinizin soğuk havalarda gidebileceği sıcak bir alan yaratmak önemlidir.

3. Köpeğiniz Kendini Güvende Hissediyor
Köpeğiniz havai fişek gösterileri sırasında veya şiddetli hava koşullarında endişeliyse, yanınız rahatlık aramak ona ihtiyaç duyduğu emniyeti ve güvenliği sağlayacaktır.
Pek çok köpek, endişelendiklerinde kapalı ve kapalı bir alanda olmayı sever; bu nedenle köpeğiniz, bacaklarınızın üzerinde uyumayı güvenli ve korunan bir alan olarak görür.

4. Köpeğinizde Ayrılık Kaygısı Var
Yalnız bırakıldığında endişelenen ve strese giren köpeklerde ayrılık kaygısı vardır. Bu durum tipik olarak köpeğiniz çok gençken gelişir ve terk edilmiş veya bir barınağa teslim edilmiş yavrularda yaygındır. 
Köpeğinizin ayrılık kaygısı varsa, sizden ayrı kalmanın onlar için ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Köpeğiniz yalnız kalmak istemediği için geceleri sizinle birlikte uyuyacaktır. Eğer yapmazlarsa, terk edilmekten korkar hale gelirler. 
Ayrılık kaygısı hırçın davranışlara neden olabilir. Köpeğiniz ayrılık kaygısı belirtileri gösteriyorsa, altta yatan diğer tıbbi sorunları ekarte etmek için veterinerinize danışmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğimin Yatağa Girmesini Nasıl Engellerim?

Köpeğinizi yatağınızdan uzaklaştırmak için yapmanız gereken en temel şey ona kendi uyku olanını vermektir.
Köpeğinize gidebileceği güvenli ve rahat bir uyku alanı sağlamak önemlidir. Köpeğinizi bacaklarınızın üzerinde uyumaktan vazgeçirmeye çalışıyorsanız, onları kendi yataklarında yatmaları için eğitin. 
Bunu yapmak için, köpeğinizi yatağınıza atladığında evcil hayvanlarla ve şefkatle ödüllendirmeyin. Bunun yerine, aşağı inmelerini emrederek davranışlarını yönlendirin. Köpeğiniz yatağına girdikten sonra, ona hak ettiği ödülleri, sevgiyi ve şefkati verin.
 

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Kediniz Neden Kumunu Yer?

Kedilerde anormal davranışlardan biridir kumunu yemesi. Kediler neden kumunu yer? Kedi kumu zararlı mı? Kedinizin kumunu yemesi nasıl engellenir? Acaba yanlış kum yada kum kabı seçmiş olabilir misiniz?Tüm bu soruların cevapları yazımızda.

Yazının Devamı >>

Köpeklerde Topallık ve Nedenleri

Köpeklerde topallık, "normal yürüyüşten bir sapma" olarak tanımlanır. Halk arasında topallama olarak da adlandırılır.Köpeğiniz bir veya daha fazla bacağını düzgün kullanamadığında topallık veya topallama olur. Ağrı ve yaralanma genellikle bu durumla bağlantılıdır. Topallama yavaş yavaş veya aniden olabilir. Kronik veya dejeneratif bozukluklar kademeli topallığa neden olur. Yaralanmalar veya travma köpeklerde ani topallık görülmektedir.

Yazının Devamı >>

Köpekler Neden Eşyaları Gömer?

Köpekler belki de insanoğlunun en sadık dostlarından biridir. Köpek sahiplerinin gözlemlerine göre köpeklerin öyle bir davranışı var ki insanlar ister istemez sebebini merak etmektedir. Garip olarak adlandırılan bu davranışları da köpeklerin eşya ya da yiyecek saklamalarıdır. Köpekler zaman zaman eşyaları, yiyecekleri gömmeye bayılıyor. İnsanların böyle bir davranışı veya alışkanlığı olmadığından dolayı bu hareketleri garip gelse de, köpeklerin doğaları gereği bu durum oldukça normaldir.

Yazının Devamı >>

Kedilerde Göz İltihapları ve Nedenleri

Kediler hareketli ve avcı canlılardır. Yaradılışından bu güne beslenme şekilleri etobur olduklarından avlanarak ya da evcilleştirilmeleriyle yemek artıkları ile olmaktayken, son zamanlarda en doğru besleme yolu olan kuru mama ile olmaktadır. Lakin birçok kedi, sokaklarda hayatlarını sürdürmektedir ki yemeği bulmak kadar hayatta kalabilmek için yemeğini görmesi gerekmektedir. Bu sebeple göz tüm canlılar için önemli fakat sokak kedileri için daha önem arz etmektedir.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Mayıs 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR