Evcil Hayvan Sigortası Hakkında

Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında

Evcil Hayvan Sigortası Satın Almadan Önce Sormanız Gereken 10 Soru!

Evcil hayvanınız sevgiyi ve en iyi bakımı hak eder! Tabii ki, büyük bir veteriner faturasıyla karşı karşıya olmadığınızda bunu söylemek daha kolay. Pek çok evcil hayvan sahibinin başlarına geldiği gibi, sürpriz yaralanma veya hastalık, üzüntünün yanı sıra ekonomik olarak da sizi zor duruma sokabilmektedir.

Doğru evcil hayvan sigortası ile bütçenize uygun olarak dostunuzun sağlığı için en iyi olanı seçebilirsiniz. Evcil hayvan sigorta dünyası genellikle kafa karıştırıcıdır ve tüm poliçeler aynı olanakları sağlamamaktadır. Nereden başlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Seçeneklerinizi keşfederken bu 10 soruyu sormak, bütçeniz ve evcil hayvanınızın sağlık ihtiyaçları için en uygun kapsamı daraltmanıza yardımcı olacaktır. Böylece daha az sigorta ücreti ile daha fazla hizmet alabileceksiniz.

1. Sağlık sigortası istiyor muyum?
Potansiyel evcil hayvan sigortası planlarını keşfederken, erkenden belirlemeniz gereken ana şeylerden biri, sağlık sigortası mı yoksa kaza sigortası mı istediğinizdir. Bu iki tür sigorta arasında oldukça büyük fiyat farkları vardır. Birçok evcil hayvan sigortası yalnızca birini sunar.

Sağlık kapsamına giren uygulamalar
Sağlıklı yaşam kapsamı, yıllık veya aylık bir ücret ödendikten sonra tam veya indirimli bir maliyetle, yaygın olarak kapsanan prosedürleri ve temel veterinerlik bakımını karşılar. Sağlık / indirim planları genellikle daha kapsamlı veteriner bakım masraflarını (ameliyatlar gibi) veya beklenmedik hastalıkları kazaları veya yaralanmaları kapsamaz. Bununla birlikte, evcil hayvanınızın büyük bir tedaviye ihtiyacı varsa yardımcı olmaz - bu, daha sonra cebinizden daha fazla ödeme yapabileceğiniz anlamına gelir.

Kaza ve Hastalık Sigortası
Evcil hayvanlar için kaza ve hastalık sigortası genellikle rutin bakım sigortasından daha kapsamlıdır ve sürpriz hastalıkları ve yaralanmaları kapsar. Daha büyük, rutin olmayan veteriner bakım maliyetleri için tasarlandığından, kapsamlı sağlık sigortası genellikle pahalıdır. Ancak kaza ve hastalık sigortası, rutin maliyetleri karşılamadığından, evcil hayvanlara gerektiğinde büyük tedaviler sağlamayı kolaylaştırır.

2. Hangi koşullar kapsanıyor?
Sadece bir sağlık planı veya sağlık sigortası seçerek nelerin karşılanacağını bildiğinizi düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, sigorta sağlayıcılarının hangi koşulların kapsandığı ve kapsanmadığı konusunda kendi kuralları vardır. Örneğin, birçok sigortacı kalça displazisini kapsamazken, diğerleri karşılar.

Evcil hayvan sigortası sağlayıcılarının çoğunun önceden var olan koşulları  (kaydınızdan önce teşhis edilen herhangi bir şeyi) kapsamadığını burada belirtmekte fayda var.

3. Kendi veterinerimi seçmek benim için önemli mi?
Tercih ettiğiniz veterinerde teminat almak, seçtiğiniz evcil hayvan sigortası planına bağlıdır. Birçok veterinerlik muayenehanesi kendi kurum içi sağlık sigorta planlarını sunarken, bazı sigorta sağlayıcıların belirli hastane zincirleriyle ortaklıkları olabilir. Bu sebeple kendi anlaşmalı kiniklerine yönlendirebilirler.

Kendi veterinerinizi seçememeniz sizin için sorun değilse, o zaman bu seçenekler gayet iyi olabilir. Bununla birlikte, birçok evcil hayvan sahibi, evcil hayvanını herhangi bir yere götürme özgürlüğüne sahip olmanın, onlara en iyi veteriner bakımını sağlamak için çok önemli olduğunu düşünür.

4. Bütçem nasıl görünüyor?
Sorumlu evcil hayvan sahipliğinin büyük bir kısmı, dostunun temel bakım maliyetlerini rutin harcamalarına dâhil etmektir. Ancak beklenmedik hastalıklar veya yaralanmalar meydana geldiğinde, evcil hayvan bütçeniz hızla raydan çıkabilir. Bu nedenle, evcil hayvan sigortası kapsamı ilk etapta iyi bir fikirdir, aynı zamanda, bunun için ne kadar harcamak istediğinize önceden karar vermeniz gerektiği anlamına gelir.

Gerçek şu ki, bu maliyetler sigortacılar arasında büyük farklılıklar gösterir ve evcil hayvanınızın yaşı ve türünden, sağlık geçmişine ve konumuna kadar her şeye bağlıdır. Fiyat tekliflerini karşılaştırmak iyi bir fikirdir, ancak en düşük peşin maliyeti olan planların yanıltıcı olabileceğini akılda tutmak da önemlidir. Bazı ucuz evcil hayvan sigortası şirketleri, aşağıdakileri yaparak maliyetleri düşük tutar.
Doğum günü fiyatlandırması—aylık ücretleriniz düşük başlar ancak evcil hayvanınız bir yıl daha yaşlandıkça artar.
Yıllık olarak sıfırlanan poliçeler (yakın zamanda teşhis edilen koşullar, yenileme sonrasında önceden mevcut hale gelir ve artık kapsam dışı kalır).
Sıkı kapsama limitleri. Teşhis testleri, ilaçlar, ameliyatlar vb. gibi evcil hayvanınızın bakımının gerekli kısımları aslında poliçenize dâhil edilmemiş olabilir.
Başka bir deyişle, sigorta kapsamını belirlerken her zaman olası planların ayrıntılarını okuyun.

5. Evcil hayvanımın cinsi sigorta kapsamına giriyor mu?
Farklı ırklar, belirli türde hastalıklara veya yaralanmalara yatkındır. Örneğin, Corgi ve Alman çoban köpeklerinin kalça displazisi geliştirme olasılığı daha yüksektir. Bu istatistikler, birçok evcil hayvan sigortası şirketinin belirli köpek ırklarına katı sınırlamalar getirmesiyle sonuçlanmıştır. Hatta bazı sigortacılar, hiç kapsamayacakları kara listeye alınmış türlere sahiptir.

6. Nasıl talepte bulunabilirim?
Evcil hayvan sigortası kapsamına sahip olmanın tüm amacı, evcil hayvanınızın veteriner bakımı için finansal desteğe sahip olmaktır. Bununla birlikte, bir sigorta talebinde bulunma ve bu desteği alma süreci, aşırı derecede karmaşıksa kafanız karışabilir. Telefon görüşmeleri ve form doldurma dâhil olmak üzere birden çok adımdan geçmek zorunda kalabilirsiniz. Bazı sağlayıcılar ayrıca veterineriniz tarafından doldurulan özel formlar isteyebilir. Önemli olan, sizin için çalışan bir yönteme sahip bir şirket bulmanızdır. 

7. Evcil hayvan sigortası sağlayıcısı veterinerime doğrudan ödeme yapabilir mi?
Çoğu evcil hayvan sağlık sigortası sağlayıcısı, standart bir geri ödeme modeliyle çalışır - evcil hayvanınızın randevusundan çıkış yaparken veterinerinize ödeme yapacaksınız, sigortacınıza bir talepte bulunacaksınız, ardından size gönderilen kapalı masraflar için bir çek almayı bekleyin.

Ancak bazı sigorta sağlayıcıları bu geleneksel uygulamadan farklı kurallar getirmekte siz hiç ödeme yapmadan klinikten ayrılmaktasınız ve sigorta şirketiniz direk veterinerinize ödeme yapmaktadır.

8. Ödeme limitleri var mı?
Evcil hayvan sigortası şirketleri genellikle ödeme sayısına veya her bir poliçede izin verilen toplam geri ödeme miktarına sınırlar koyar. Bu sınırlar tipik olarak yıllıktır, ancak bazı durumlarda bir evcil hayvanın ömrü boyunca olabilir.

İstenmeyen sürprizlerden kaçınmak için her zaman bu ayrıntılara önceden bakın. Herhangi bir ödeme limiti istemiyorsanız, tüm veterinerlik masrafları için sınırsız ödeme talep edin ve sigorta şirketinin cevabına göre hareket edin.

9. Müşteri hizmet saatleri nedir?
En temkinli evcil hayvan ebeveyni olsanız bile, ciddi bir sağlık durumunun ne zaman ve nerede ortaya çıkacağını bilemezsiniz. Ne de olsa, kazalar ve hastalıklar sizin için mutlaka “uygun” olan zamanı beklemez. Bunu göz önünde bulundurarak, müşteri hizmetlerine kolay erişim sunan bir evcil hayvan sigortası sağlayıcısı seçmek iyi bir fikirdir.

Birçok şirket için, canlı müşteri hizmetleri yalnızca belirlenmiş iş saatlerinde Bazıları bu saatler dışında yalnızca bir telesekreter veya e-posta ile çevrimiçi hizmet sunabilir, bu saatten sonra bir kişinin size geri dönmesini beklemeniz gerekir. Tercih edilen müşteri hizmetleri ekibi yılın her günü 7/24 hizmet vermesidir.

10. Sigorta Ülkenin Her Yerinde Yaygın Hizmet Veriyor mu?
Çoğu evcil hayvan sigortası şirketi yalnızca belirli illerde veya bölgelerde faaliyet gösterir, bu nedenle taşınırsanız ya da tatilde başka bir şehirdeyseniz kapsamın devam edip edemeyeceğinizi bilmek yararlıdır. Tıpkı diğer sigorta poliçelerinizi (otomobil, ev ve sağlık gibi) değiştirmeniz gerekebileceği gibi, evcil hayvan sigortanızı da değiştirmeniz gerekebilir.


Evcil hayvanınız ve bütçeniz için en iyi evcil hayvan sigortası için alışveriş yapmak bunaltıcı gelebilir, ancak seçenekleriniz hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi almak, kararınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır. Evcil hayvanınızı sağlık ihtiyaçlarına ve bütçenize uygun bir sigorta kapsamına kaydettirdiğinizde, dostunuzun geleceğini korumak için büyük bir adım attığınızı bilmenin içiniz rahat olabilir.

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Kedilerde Yüksekten Düşme

Kazaların tarifinde ''Olabilirliği önceden öngörülemeyen olaylar'' olarak tanımlanır. Kedinizin camdan düşmesi kaza yada kader değildir. Küçük önlemler alarak kedinizin yüksekten düşerek hayatını kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Bu makalemizde kedilerin yüksekten düşmesi konusunu işleyeceğiz. Acil yapılması gerekenler, ilk müdahale gibi konularda bilgi bulacaksınız.

Yazının Devamı >>

Kedi Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Kediler hakkında bizlere sorulan onlarca sorunun cevabını bu yazımızda bulacaksınız. Sağlılarına, bakımlarına ve beslemelerine ait kısa cevapların olduğu tüm sorular uzman Hekimlerimiz tarafından cevaplanmıştır.

Yazının Devamı >>

Küçük Irk Köpekler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bir evcil hayvan sahiplenmek istenildiğinde onların hem sağlığına hem de bakımına özenle dikkat edilmesi gerektiği bilinmelidir. Ancak her ırk farklı bakıma ve özene ihtiyaç duyar. Bu yüzden de her ırk köpek için aynı bakımı uygulayıp aynı özeni göstermek doğru değildir. Bu konu ile ilgili olarak küçük ırk köpeklerden bahsedilebilir çünkü küçük ırk köpekler diğer cins köpeklere kıyasla daha farklı bir özene ve bakıma ihtiyaç duyarlar.

Yazının Devamı >>

Köpekler Hakkında 10 Bilgi

Köpekler ilk kez 33.00 yıl önce evcilleştirilmiştir. İnsanların hayatına dahil olduktan sonra da her geçen gün köpeklerle insanların dostlukları pekişmeye başlamıştır. Öyle ki bugün dünyada 400 milyondan fazla köpek insanlarla birlikte yaşamaktadır. Peki insanoğlu köpekleri ne kadar iyi tanıyor? Gelin isterseniz köpeklerin dünyasına daha yakından bakalım.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
Mayıs 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR