PetburadaBlog

  • Haziran 02, 2021 Kediler Hakkında

    Kedi dostlarının en büyük sıkıntısı şüphesiz ki mama ve kum seçimidir. Doğru kedi maması tercihi için, en sağlıklı kedi kumunu bulabilmek için verilen uğraşlar çoğu zaman boş çıkar. Daha çok deneme yanılma yöntemiyle en kaliteli ürünü bulabilmeyi uman kedi sahipleri birçok marka arasından tercih yaparken bütçeyi de bir hayli zorluyorlar. Peki bunun bir çözümü yok mu?

    kedi maması
  • Mayıs 25, 2021

    Çok çeşitli olması sebebiyle bugünlerde köpek maması seçmek gerçekten çok zor. Köpekler için ev yapımı mamanın azalmasıyla, köpek maması çeşitleri çoğaldı. Maalesef fiyat ise dogru bir belirleyici değil. Piyasadaki tüm seçenekler, ilk kez köpek sahibi olan ya da evcil hayvanının mamasını değiştirmeyi düşünen biri için çok zor olabilir.

    köpek maması
  • Hayvan sahipleri için petlerini kısırlaştırma kararı oldukça sancılı bir süreçtir. Birçoğu anesteziden korkar, bazıları ise petlerinin kişiliğinin ve psikolojisinin değişmesinden endişelenir. Şimdi size hayvan sahiplerine bu zor kararda yardımcı olmanıza yarayacak, kısırlaştırmanın yararlarından ve operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı sağlık ve sıhhat sırlarından bahsedeceğiz.

    köpek kısırlaştırma
  • Güneş yanıkları, cildin aşırı güneş ışığına verdiği tepkidir. Bu durum hayvanları da insanları olduğu gibi etkileyebilir. Bu yazımızda evcil hayvanlarda güneş yanıkları konusuna değineceğiz

    köpeklerde güneş çarpması
  • Mayıs 10, 2021 Köpekler Hakkında

    Birçoğumuzun arkadaşı olarak bilinen köpekler de tıp ki insanlar gibi bir takım duygulara sahiptirler. Hoşlandıkları ya da hoşlanmadıkları davranışlar vardır. Köpekler nelerden hoşlanır sorusu aslında çok fazla şekilde cevaplanabilir. Köpeklerin hoşlandıkları şeyler köpeklerin cinsine göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden köpeğinizi iyi tanımak ve nelerden hoşlandığını bilerek hareket etmek hem sizin için hem de köpeğiniz için daha sağlıklı olacaktır.

    köpekler
  • Kedi piresi gibi dış parazitler birçok hastalık yayar, ancak endişelenmeyin! Kedinizi pirelerden korumak kolaydır. Bu yazımızda, evcil hayvanınızı kedi piresine karşı korumanın değişik yollarından bahsedeceğiz.

    kedilerde pire
  • “Köpeğimi kısırlaştırmalı mıyım?” kararını sizin vermeniz gerekiyor. Avantaj ve dezavantajları düşünün. Evcil hayvanınız için neyin en iyi olduğuna karar verin, çünkü sizin göreviniz onların iyiliğini sağlamaktır. “Köpeğimi kısırlaştırmalı mıyım” sorusunun cevabı nedir? Size, bu yazımızda köpeğinizi kısırlaştırmanın avantajları ve dezavantajları nedir, bunlardan bahsedeceğiz.

    Köpek kısırlaştırma
  • Matatabi bitkisinin yaprakları ve dalları son zamanlarda kedi oyuncaklarıyla birlikte anılmaya başladı. İsmini pek duymadığımız matatabi Çin'in dağlık bölgelerinde yetişen ve asmaya benzeyen kivigillerden bir bitkidir. Bu bitkinin yapraklarında ve dallarında bulunan aromatik maddeler, kedilerde öforik tepki uyandırmaktadır.

    kedi oyuncakları
  • Mart 02, 2021 Köpek Irkları

      Terrier çoğu insanın bildiği gibi bol tüylü, ufak tefek, sevimli bir köpek değildir. Tam aksine birçok sayıda farklı cinsiyle dünyadaki en kalabalık köpek ırklarından biridir. Dünyanın farklı bölgelerinde çeşit çeşit Terrier ırkları bulunmaktadır. Terrier cinsi köpekler hem Türkiye de hem de Dünya da oldukça popüler bir köpek ırklarındandır. Terrier köpek cinslerini diğer ırklardan farklı kılan etmenlerden biri de farklı ülkelerde bulunan Terrier ırklarının arasındaki farklardır. Terrier türleri arasında hem karakter olarak hem de görünüş olarak ciddi derecede farklar bulunmaktadır.

    terrier cinsleri
  • Şubat 27, 2021 Kediler Hakkında

      Birçok kedi sahibi zaman zaman kedim horluyor diye endişe içine girebilir. Bunun yanında kediler horlar mı gibi sorular da kedi sahiplerinin kafalarını kurcalamaya başlar ve bu konuda tedirgin olurlar. Kedilerin uyku döngüsü de tıpkı insanlar gibidir. Kediler uykudayken REM uyku evresine girerler ve bu evrede sıçrama ya da koşma gibi hareketler gözlemlenebilir. Ayrıca yüz kaslarının da oynadığı gözlemlenebilir. Fakat bu evrenin aksine kedilerin horlaması gibi noktaların gözlemlendiği asıl uyku evresi daha farklıdır. REM olmayan uyku evresi olarak adlandırılan bu kısımda kedi horlaması gibi olaylara tanıklık edip duymak daha yüksek ihtimallidir. Kısacası kediler rüya gördüğünden, derin uykuya daldıklarından ve horlayabildiklerinden biz insanlara büyük bir oranda benzerler. Kedilerin horlamasının ne kadar normal olduğu hakkında endişe duyulabilir. Herhangi bir kedinin her uyuduğunda horlaması gibi durumlarda endişelenecek ya da korkulacak hiçbir şey yoktur. Bunun yanı sıra herhangi bir tuhaf davranış ya da hastalık belirtisi gözlemlenemiyorsa da kedi horlaması gayet normaldir. Böyle durumlarda kedi horlaması ile ilgili olarak tıbbi bir endişe duymaya gerek yoktur.

    kedi horlaması
  • Şubat 23, 2021 Köpekler Hakkında

      En zeki köpek cinsleri insanları gerek zekaları ile gerek davranışları ve verdikleri tepkiler ile son derece şaşırtır. Neredeyse ortalama yaşlarda bir çocuk zekasına sahip olan en zeki köpek ırkları alman kurdu, golden retriever ve doberman pinscher olarak sıralanabilir. Öncelikle alman kurtlarından bahsetmek gerekirse isimlerinden de anlaşılabileceği üzere Almanya kökenli bir cinstir. En zeki köpek cinsleri arasında tanınan alman kurtları bazı zamanlarda alman çoban köpeği olarak da bilinir.

    en zeki köpek ırkları, en akıllı köpek ırkları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR