En İyi Kedi Maması Hangisi?

kedi maması

Kedi Maması Alırken İçiniz Ne Kadar Rahat?

Kedi dostlarının en büyük sıkıntısı şüphesiz ki mama ve kum seçimidir. Doğru kedi maması tercihi için, en sağlıklı kedi kumunu bulabilmek için verilen uğraşlar çoğu zaman boş çıkar. Daha çok deneme yanılma yöntemiyle en kaliteli ürünü bulabilmeyi uman kedi sahipleri birçok marka arasından tercih yaparken bütçeyi de bir hayli zorluyorlar. Peki bunun bir çözümü yok mu?

Kedi maması dediğimizde incelenecek bir sürü detay karşımıza çıkıyor. Ünlü forumlarda, mama markalarının sitelerinde, kişisel bloglarda, sosyal medya sitelerinde hatta haber sitelerinde kedi mamaları için sayısız inceleme örneği bulabilirsiniz. Bunları tek tek ele aldığınızda ve kendinize bir liste çıkardığınızda varacağınız sonuç şu olacaktır: uzun bir marka listesinden oluşan kağıt. Yine hangi kedi mamasını tercih edeceğinize karar verememiş halde boş boş bakacaksınız. Çünkü doğru mama her kedi için aynı marka demek değildir.

Veterinerler genellikle kedi maması hakkında tek görüşe sahiptirler. Proplan somonlu kedi maması her nedense tüm veterinerlerin ortak görüşü olarak kedi sahiplerine şiddetle tavsiye edilir. Beğenme ve yeme garantili olarak satılan bu kedi maması ise her nedense her kedi tarafından sevilmez. Özellikle yoğun balık kokusundan dolayı kedilerin bazıları mamaya yaklaşmayı dahi reddedebilirler. Fiyatına göre karşılaştırma yaptığınızda ise alternatif birçok markanın olduğu görebilirsiniz.

En İyi Kedi Maması Hangisi?

Premium veya başka her ne isim veriliyorsa ünlü kedi maması markalarının ürünlerini tek tek denemek maliyetli bir yaklaşım olsa da doğru mamayı kendiniz bulabilirsiniz. Doğru kedi maması, kedinizin dışkı kalitesiyle ve tüylerinin parlaklığıyla ölçülebilir. Öncelikle günlük yemeleri gereken mama miktarı, kaç kere kumlarını ziyaret ettikleri, mamayı ne kadar iştahlı yedikleri ve vücutlarındaki yağ oranı dikkate alındığında en güzel mama optimum şartları sağlayandır. Kimisi Proplan kuzu etli mamasını tercih ederken kimisi Hills marka tercih edebilir. Veterinerinizin önerdiği mamayı kediniz beğenmiyorsa alternatifleri denemekten korkmanıza gerek yok.

Bir mamanın kaliteli içeriğe sahip olup olmadığını kontrol etmek için maalesef ki içeriklerine bakmak yeterli olmuyor. Protein oranının yeterliliği, enerji seviyesi, vitaminleri ve ek besin kaynaklarıyla en doğru mamayı seçtiğinizi düşünseniz de kuzu etli bir mama aldınız diye içerisinde gerçek kuzu eti var sanmayın. Kullanılan hayvanların yenilebilir kısmından yapılan mamalar kimi zaman hayvanların kemik tozlarını, kimi zaman ise kanatlı hayvanların tüylerini içermektedir. Uzun süreli kullanımlarda kedinizde sağlık sorunlarına yol açacak kadar kalitesi düşük olan ancak reklamı sağlam markalardan uzak durmaya çalışmanız bu yüzden önemlidir.

Hangi Kedi Mamasını Almalıyım?

Kedi maması seçimi yaparken önemli olan kriterler yaşı, fizyolojik durumu ve sağlık sorunları göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.Sağlık sorunu olan kediler için veteriner diyet mamalar hekimler tarafından tavsiye edilmelidir. Beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak formüle edilen kuru mamalar yavru, yetişkin ve yaşlı olarak sınıflandırılmaktadır. Sizde mama seçimi yaparken yaşına uygun mamayı seçin. Ayrıca kedinizin hamilelik, emzirme yada aşırı zayıflık yada aşırı kilolu olmaları durumuna göre seçim yapmalısınız. Yaşı her ne ılursa olsun hamile ve süt veren kedilere yavru kedi maması kullanılması uygundur.

Kedim hangi mamayı sever?

Bu sorunun cevabını yanıtlamak için kedinizi iyi tanımanız gerekir. Kimi kediler balığa olan düşkünlüğü ile bilinirken bazıları kuzu yada tavuk lezzetlerindeki kedi mamasını tercih etmektedir. Royal Canin ya da Proplan gibi markalar lezzet konusunda seçici lan kedilere yüksek lezzetli ürünler sunmaktadır. Royal Canin Exigent serisi ürün buna en iyi örnektir.

Kedilere kaç saate bir yemek verilmelidir?

Kedilerin beslenme sıklığında önemli kriter yaşı ve fizyolojik durumudur. Genel olarak anne sütü emen yavrular her uyku sonrasında annesinin memelerine yapışır. Bunu düşünecek olursak anneden yeni ayrılmış yavrular 2-4 saatte bir beslenmelidir. Kuru mama yiyebilecek yaşa gelenl yavruların mama kabı sürekli dolu tutulmalıdır. Kediler yemek tercihini mama kabına gide gele yaparlar. Bu sebepledir ki yetişkin kedilerin mama kabı 24 saatte bir yenilenmelidir.

 

 

Etiketler: kedi maması
Haziran 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR