Matatabi Nedir?

matatabi

Matatabi Nedir?

Matatabi bitkisinin yaprakları ve dalları son zamanlarda kedi oyuncaklarıyla birlikte anılmaya başladı. İsmini pek duymadığımız matatabi Çin'in dağlık bölgelerinde yetişen ve asmaya benzeyen kivigillerden bir bitkidir.

Kedilerde Matatabi Etkisi Nelerdir? 

Bu bitkinin yapraklarında ve dallarında bulunan aromatik maddeler, kedilerde öforik tepki uyandırmaktadır. Bu tepkilerden bazıları  sebepsiz mutluluk ve hoşnutluk olup, bir çok agresif kedinin sakinleştiği bir davranış şeklidir. Kedilerin oyuncaklar içerisinde kedi otunun ya da matatabinin kullanılmasının ana sebebi de budur. Matatabinin meydana getirdiği etki geçicidir. Bu etki, matatabi ile karşılaşıldıktan sonra yaklaşık 30 dk kadar sürer. Bu mutlu anda kediler tipik heyecan davranışlarını sergiler. Bunlar, salyada artış, yalanma, sırtüstü yuvarlanma ve tiz bir sesle miyavlama tarzındadır.

Kediler İçin Matatabi

İşte bu sebeplerden dolayı kedi oyuncaklarında son zamanlarda matatabi kullanılmaktadır. Siz de kedinizle oyuncağı arasında daha kolay bir bağ kurmak istiyorsanız içeriğinde catnip ya da matatabi içeren oyuncakları tercih edebilirsiniz. Üstelik içeriğindeki aromatik etkenler kedinizin oyuncağına daha kolay alışmasını ve oyuncağı ile uzun süre ilgilenmesin sağlayacaktır.

matatabi

Matatabi İçeren Oyuncaklar

Etiketler: kedi oyuncakları
Nisan 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR