Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

köpek maması

Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?


Çok çeşitli olması sebebiyle bugünlerde köpek maması seçmek gerçekten çok zor. Köpekler için ev yapımı mamanın azalmasıyla, köpek maması çeşitleri çoğaldı. Maalesef fiyat ise dogru bir belirleyici değil. Piyasadaki tüm seçenekler, ilk kez köpek sahibi olan ya da evcil hayvanının mamasını değiştirmeyi düşünen biri için çok zor olabilir.
Birçok insan köpek maması seçimini fiyatına göre yapmaktadır. Ama fiyat her zaman en iyi belirleyici değil. Besleyicilik köpeklerin besin değerlerini karşılama konusunda en önemli şeydir.
Yaş, fiziksel aktivite, boyut ve ırkları da mama seçerken düşünülmesi gereken belirleyiciler olmalıdır.

Köpek maması çeşitleri

Üç çeşit köpek maması vardır: ekonomik, orta segment ve premium.
Konu mamanın besleyiciliğine geldiğinde içerisinde kullanılan çiğ malzemeler bunu belirler. Hukuken, en çok besin sağlayan mama listede ilk sırada olmalıdır. Bununla beraber de kalan malzemeler.
İyi bir köpek maması seçimi yapmak için listedeki çiğ malzemelerin yüzdesine bakmak çok önemlidir.
 “Doğal" köpek maması reklamları yapan bazı markalar melamin ve diğer kompozitleri kullanıyor ve bunları besleyici malzemeler olarak belirtmektedir. Birçoğu aslında, hayvansal protein içermemekte; birçoğunda da çok miktarda tahıl bulunuyor.
Eğer köpeğinizin gerçekten onun için üretilmiş bir köpek maması yemesini istiyorsanız, o zaman 100% doğal mamalar kullanmalısınız. Köpeğinizin beslenmesinde yaptığınız bu değişimle çok geçmeden köpeğinizin tüylerinin daha parlak olduğunu ve genel görünüşlerinin düzeldiğini fark edeceksiniz.
Aynı zamanda artık daha sindirilebilir proteinler yedikleri için dışkılarının boyutunda da azalma göreceksiniz.

Konserve mama

İştah açıcı gözükse de  devamlı konserve mama ile beslenme önerilmemektedir, onları ödül maması için saklayın. İlla ki konserve mama isteyen köpekler için normal yemeklerinin yanına lezzet için konabilir. Konserve mamaların  içindeki malzemeler normal köpek mamalarından çok daha fazla yağa sahiptir. Bundan dolayı, köpeğinizin ideal kilo ve sağlığını korumak için, konserve mama tüketimlerini sınırlamanız gerekir. Eğer yeterince doymuyorlarsa ya da zayıflarsa köpeğinizin beslenmesine konserve mama ekleyebilirsiniz. Dahası, ara sıra alternatif yemek olarak da kullanabilirsiniz. Ama asla normal mamalarla karıştırmamalısınız.
Köpek yaşı mama seçimi için çok önemlidir.

Yetişkin köpekler


Köpek maması seçimi konusunda hayvanın yaşı da düşünülmesi gereken bir faktördür. Yetişkin köpekler yaşla ilgili sorunlardan kaçınabilmek için ideal bir sağlık seviyesini korumalıdır. İhtiyaç duydukları bazı gerekli besin ve enerji sadece taorin, mineraller ve et ya da kalsiyum proteini içeren beslenmelerden elde edilebilir. Düzgün bir köpek maması seçimi için tüylü dostunuzun sindirdiği mamayı iyi analiz etmelisiniz çünkü içerisindekilerin bir kısmına alerjik olabilirler. Gördüğünüz gibi ürünlerin etiketlerini okumak ve içindekileri ve besleyici değerlerini okumak çok önemlidir.

Yavru köpekler

Diğer taraftan, yavru köpekler yüksek enerjili, dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyar. Yaşamlarının ilk ayları boyunca ihtiyaçlarını karşılayacak birçok ticari mama vardır. Bunların bir kısmı sindirilmesi kolay ve besinsel açıdan tamdır. Buna ek olarak, bazı markalar yavrunun doğal savunmasını koruyan ve uyaran malzemeler de içerir. Yeni doğan hayvanlar için doğal lif içeren mamalar bulunmaktadır. Buna bağlı olarak, liflerde bulunan antikorlar mukoza zarı yapısını geliştirmekle kalmaz ve aynı zamanda genç hayvanların bağışıklık sistemini de geliştirir. 
Bir köpeğin düzgün gelişmesi için, doğal antioksidanlar da sadece hücre zarını geliştirmek için değil virüslere karşı korunması için gereklidir. Bunlara ek olarak  Köpeğinizin günlük fiziksel aktivite oranı. Bu onun metabolizmasını ve hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu besin sayısını etkiler. Köpeğinizin Yaşadığı evre. Norveç"te yaşayan bir Sibirya Husky"sinin ihtiyaçları, Meksika"da yaşayan bir Greyhound ile aynı olmayacaktır. Sıcaklıklar ve arazi, bir köpeğin yakabileceği kalori miktarını etkiler. Tüm bu faktörleri ve köpeklerin her şeyi yiyen bir hayvan olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, dengeli miktarda besin sağlayan ve evcil hayvanınızın temel gereksinimlerine uygun bir mama seçmelisiniz.

köpek maması

Mama değişimi nasıl yapılır?

 

Köpeklerin beslenmelerindeki ani değişimlere karşı düşük toleranslı olduğunu aklınızda tutun. Mama değişimini birden yapmak yerine karışımlar hazırlayarak yapın ki bağırsaklarda ki bakteri floraları değişmesin. 

Etiketler: köpek maması
Mayıs 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR