Köpekler Nelerden Hoşlanır?

köpek ödülleri

Köpekler Nelerden Hoşlanır?

Birçoğumuzun arkadaşı olarak bilinen köpekler de tıp ki insanlar gibi bir takım duygulara sahiptirler. Hoşlandıkları ya da hoşlanmadıkları davranışlar vardır. Köpekler nelerden hoşlanır sorusu aslında çok fazla şekilde cevaplanabilir. Köpeklerin hoşlandıkları şeyler köpeklerin cinsine göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden köpeğinizi iyi tanımak ve nelerden hoşlandığını bilerek hareket etmek hem sizin için hem de köpeğiniz için daha sağlıklı olacaktır.

Egzersiz

Köpeklerin hoşlandıkları şeyler arasında ilk sırada egzersiz yer alır. Her köpek hareketten ve düzenli egzersizden çok hoşlanır. Tabi ki hareketten pek hoşlanmayan köpekler de vardır ancak köpekler genel yapıları itibari ile egzersizi severler. Bu yüzden özellikle açık havada uzun ve kısa yürüyüşler çok sık önerilmektedir. Bazı köpekler miskinlik yapmaktan ve hareketsizlikten hoşlansa da köpeklerin genel yapıları itibari ile ufak hareketler ve düzenli egzersizler oldukça önem taşımaktadır.

Sevilmek

Köpekler için sadece bana arkadaş olsun başka bir şey beklemesin diye düşünmek yanlış olur. Tıpkı insanlar gibi onlar da değer görmek ve sevilmek isterler. Özellikle gün içinde yalnız yaşayan köpekler sahipleri eve geldiklerinde çok fazla ilgi görmek isterler ve beklerler. Oyun oynak ve sevildiklerini hissetmek isterler. Aslında hayvanların da duygularının olduğunu bilmek ve ona göre hareket etmek oldukça önemlidir. Bu nedenle sevildiğini hissettirecek davranışlarda bulunmak gerekir.

Bakım ve Beslenmeler Sahipleri Tarafından Yapılmalı

Köpekler sahiplerini çok rahat bir şekilde ayırt ederler. Bu nedenle bir takım temel ihtiyaçlarının sahipleri tarafından karşılanmasını beklerler. Bu yüzden özellikle bakım, banyo, oyun, beslenme gibi alışkanlıkların sahipleri tarafından yapılması önemlidir. Bu sayede köpek değer gördüğünü ve sevildiğini hisseder hem de gün için de kişilere daha çok uyum sağlayarak fazla huysuzluk yapmamış olur.

Arkadaşı Olsun İsterler

Köpeklerin hoşlandıkları şeyler arasında sosyalleşmelerini sağlayacak olan en önemli faktörlerden birisi arkadaşlarının olmalarını istemeleridir. Birçok köpek yalnızlıktan hoşlanmazlar. Bu yüzden çevresinin kalabalık olmasını isterler. Çoğu zaman kendilerine oyun arkadaşı bulmak isterler. Bu nedenle gün içinde özellikle oyunu seven ve yalnızlıktan hoşlanmayan köpekleri yalnız bırakmamak oldukça önemlidir.

Etiketler: köpekler
Mayıs 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR