PetburadaBlog

  • Ekim 02, 2018

      Tavşanlar gece aktif hayvanlardır. Yani alacakaranlıkta yada gece daha fazla faaliyet gösterirler. Arka bacakları ön bacaklardan daha uzundur. Üst dudakları ise derin olarak yarıktır. Tavşanların dişleri sürekli olarak uzar. Sürekli uzayan bu dişlerini törpüleyerek kısaltma zorunluğunda oldukları için tavşanlar kemirme ihtiyacı duyarlar. İkinci kesici dişleri küçük kalarak birinci kesici dişlerin arkasına itilir. Köpek dişleri ise tavşanlarda yoktur. Testisler genellikle 3. aydan sonra karın boşluğundan scrotum içine iner. Ayrıca testisler tavşanlar tarafından karın boşluğuna çekilebilir. Bu sebeple küçük tavşan yavrularında cinsiyetlerini ayırmak daha zordur.

    tavşan
  • Ekim 02, 2018

      Kediler yüksek tansiyon hastalarına iyi gelmekte ve kan basıncını azaltmaktadır. Kedilerin duyma yetileri köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür. Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürlerHer 3 Amerikalı'dan biri kedi besliyor. Bir kedinin kürkünün bir santimetrekaresinde 12.000'in üzerinde tüy bulunur. Kediler elektrik prizleri ile kablolarla oynamaya bayılırlar. Ama bunlar kediler için çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden evde kedilerin zarar görmemesi için elektrikli eşyalar kontrol altına alınmalıdır.

    kediler
  • Ekim 02, 2018

      Bir araca yanlış benzin koyduğunuzda nasıl, araç arıza yapıyorsa, elektirik yanlış geldiğinde nasıl elektronik aletler arıza yapıyorsa, yanlış beslenen canlılarda bir süre sonra hastalanırlar. Bu herkesin kavrayabileceği basit bir mantıkltır. Beslenme vücudumuza çok faydalı da olabilir, çok zararlı da olabilir. Yanlış beslenme süründürür de, öldürür de.

    kuru mama
  • Ekim 01, 2018 Kediler Hakkında

      Kedilerin eğitilemediği, eğitilmeyi reddettiği söylenir hep, kısmen de doğrudur. Kedilere, itaat, saldırı veya arama kurtarma eğitimi veremezsiniz. Kedi eğitimi, ancak yapmasını istemediğimiz bazı hareketlerinin engellenmesi şeklinde olabilir ve bu başına buyruk dostlarımızla bu eğitim de her zaman başarılı sonuçlar vermeyebilir.

    kedi eğitimi, kedilerde tuvalet eğitimi, kedi koltuk tırmalaması
  • Ekim 01, 2018 Kediler Hakkında

      Evet bu çaresizliği hemen hemen her kedi sahibinin dönem dönem yaşadığı bir durumdur. Bunun mamadan mı kediden mi kaynaklı olduğunu ayırt etmek iyi bir gözlemle mümkündür. Genelde bu hali yaşayan ve panik olanlar yeni kedi sahipleridir, tecrübeli olanlar kedilerinin hasta, iştahsız ya da kedinin mamayı reddettiğini hemen hemen çoğunlukla anlamaktadır. İştahsızlık bir hastalık halidir ve bir çok hastalığın ilk belirtilerinden biridir. Ağızdaki diş enfeksiyonundan tutunda patalojik bir çok problemin semptomudur. Bazen psikolojik hallerde, özellikle dişi kedilerin kızgınlık dönemlerinde iştahsızlık kaçınılmazdır ve bu durum geçicidir. En sık rastlanan mama yememe hali mamadan kaynaklananlardır. Bunun ana sebeplerini sıralayacak olursak;

    kuru kedi maması, yaş kedi maması, kedim yaş mama yemiyor, kedim kuru mama yemiyor, yavru kedi mama yemiyor,
  • Ekim 01, 2018 Kedi Hastalıkları

      Kedilerde oldukça ölümcül seyreden viral bir hastalıktır. Hastalığın oluşmasına sebep olan bir DNA virüsü olan parvovirus Tip2 ile büyük uyumluluk gösterir. Doğada oldukça yaygın olan ve genellikle belirli bir alanda sık yaşam içinde olan kedi gruplarında oldukça yaygındır. Virüs oldukça dayanıklı olamakla tanınır ortam ısısının 10 ile 25 derece arasında olduğu durumlarda bir kaç yıl canlı kalır ve birçok dezanfektana dirençlidir. Panleukopenia virüsü sodyum hypoklorid den etkilenir. Bu yüzden hastalığın varlığında çamaşır sularıyla malzemeler temizlenmelidir.

    Kedi Gençlik Hastalığı, kedilerde hastalık, kedilerde sıvı kaybı, kedilerde viral hastalık,
  • Ekim 01, 2018 Köpekler Hakkında

      Günlük hayatınız içerisinde en çok kullanacağınız temel komutları içerir. Köpeğin tam anlamıyla sahibinin otoritesi altına girmesini ve tasmalı olarak itaat etmesini sağlar. Burada en önemli nokta köpeğin sahibini sadece sakin ve sessiz ortamdayken dinlemesi değil özellikle yanlarında yabancılar varken, sokakta ve başka köpeklerin yanındayken yani dikkat dağıtıcı ve onu kışkırtıcı ortamlarda dinlemesidir. İçerdiği komutlar takip, otur, yat, otur bekle, yat bekle ve hayırdır.

    Köpek Eğitimi, köpeğinizi nasıl eğitirsiniz, köpek itaatleri, köpek eğitmek,
  • Ekim 01, 2018 Köpek Hastalıkları

      Eğer bir köpek sahibiyseniz köpeğinizde sık görülen hastalıklar hakkında ön bilgi edinmelisiniz. En azından köpeğinizde gözlemleyeceğiniz değişiklikler ve fizyoloji durum bazen bir hastalığın habercisi olabilir.

    köpek hastalıkları
  • Ekim 01, 2018 Köpekler Hakkında

      İnsanların köpek alırken yapmış oldukları en sık hata ve hatalar zinciri köpek almadan önce yapılmakta unutulmamalı ki bu konuda yapılan bir çok hata hep köpek almadan önce yapılır. Bu olumsuzlukları yok etmek için iyice düşünüp öyle karar verilmelidir. Çünkü alınan şey bir canlıdır ve ilgi ister. Bu ilgiyi nasıl tesis etmeliyiz? Köpekler en çok ilgi ve sevgiye muhtaçtır. Bu olamazsa olmaz bir durumdur. Bu nedenle kendimize bazı sorular sorup öyle köpek almalıyız. Aksi taktirde mutsuz ve huysuz bir şekilde büyüyecek bir canlı sahibi olup üzülürüz. Köpek almadan önce kendimize şu soruları sorup gayet samimi cevaplar vermeliyiz.

    köpekler, köpek, köpek maması, köpek sesi, köpek mama,
  • Ekim 01, 2018

    Kuru mama yemeye alıştırmanın yolları
     
    Minik dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürmesi, bununla birlikte fiziksel açıdan güzel bir görünüme sahip olması için vücut kondisyonunun iyi olması gerekir. Bunu sağlamak için dostunuza süper premium(hill s ,royal canin, pro palan, eukanuba) bir mama kullanmalısınız.

    kuru mama
  • Ekim 01, 2018 Kediler Hakkında

      Kediler eskiden çöl hayvanıydılar. Çok az su ile hayatta kalabilirlerdi. Kuru mama ile beslenen kedilerin her zaman yanlarında taze su bulunmalıdır. Tanelerin su içeriği bir faredekinden daha azdır! Temiz su kabında her zaman taze su bulundurunuz, fakat kediniz başka yerlerden içmeye kalkarsa şaşırmayın. Bazı kediler musluk veya çeşmeden (şimdi bazıları kediler için dizayn edilmiştir)içmeyi severler, bazıları balık içerikli su kaplarından (belki balık tadı vardır?) veya saksı altlıklarından içmeyi severler.

    kedi su kabı, kedi su şelalesi, kedi su pınarı, kedim su içmiyor,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR