PetburadaBlog

  • Şubat 06, 2020 Kediler Hakkında

      Kedilerin nankör olarak nitelendirilmesi aslında yanlış bir değerlendirilmedir. Çünkü kediler nankör değildir, sadece diğer evcil hayvanlara göre daha özgürdür. Özellikle bir kedinin köpekle kıyaslanması durumunda kedilerin sadık olmadığı ve nankör olduğu algısı ortaya çıkmaktadır. Bu durum ise insanlarla kedilerin iç içe yarama hikayesinin köpekler kadar eski olmamasından kaynaklanır. Köpeklerin iç güdüsel olarak insana bağlı olarak bir yaşam sürdürme davranışı daha ağır basarken, kedilerin yaban hayatından gelen reflekslerinden kurtulamaması onları daha bağımsız davranışlar sergilemeye yöneltmektedir.

    nankör kedi, kediler nankör müdür,
  • Şubat 04, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Kanaryalar, kuş türleri arasında ülkemizde oldukça popüler olan kuşlardandır. Beslenmesi ve bakılması oldukça sevilen bu kuş türünün kendine özel bir takım özellikleri vardır.

    kanarya, kanarya sesi, kanarya ötüşü, kanarya ile ilgili bilgiler,
  •   Kurulduğu ilk günden beri sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden PetBurada, yeni bir projeye daha imza attı. Sahipsiz hayvanların bakımları ve beslenmeleri konusunda daha önce birçok proje yürüten ve birçok projeye destek veren PetBurada bu kez PowerApp ile birlikte herkesi mama dağıtmaya çağırdı.

    mama bağışı, köpek maması bağış, petburada bağış,
  •   Kedilerde görülen bunama, 10 yaşını geçmiş olanlarda daha yaygındır. Bunamayla birlikte davranışsal değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Yani tıpkı insanlarda olduğu gibi, hayvanlarda da bunama bir takım sağlık sorunlarına neden olur. Yaşlanan kedilerde bilişsel problemler görülebilir. Bunama belirtileri diğer adıyla demans da böyle ortaya şıkar.

     

    yaşlı kedi, yaşlı kedi bakımı, yaşlı kedi bunama,
  • Ocak 29, 2020 Köpekler Hakkında

      Filmlerde, kitaplarda görmeye alışkın olduğumuz kahraman köpekler aslında her zaman kurgulanmış karakterler değildir. Yani gerçek yaşamda da bizleri şaşırtan köpek kahramanlık hikayeleri ortaya çıkmaktadır. Biz de bu yazımızda dünyadan ve ülkemizden birçok tehlike karşısında risk alan köpekleri ele almak istedik.

    kahraman köpek, arama kurtarma köpek,
  • Ocak 26, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler insanoğlunun yardımcısı niteliğinde birçok görevde yer almaktadır. Bunlara göz atmak gerekirse bekçi, polis köpeği, arama kurtarma köpeği gibi birçok alanda eğitime tabi tutulmaktadırlar. Biz de bu yazımızda insanların yegane yardımcısı olan arama kurtarma köpeklerine değinmek istedik. 

    arama kurtarma köpek, köpek eğitimi,
  •   Korona virüs son zamanlarda en çok konuşulan, tartışılan konular arasıda yer almaktadır. Bu konular arasında da en çok merak edilen soru, kedi ve köpeklerden insanlara corona virüsü geçer mi? Corona virüsü nedir, gerçekten kedi ve köpeklerden insana geçer mi gelin birlikte inceleyelim.

    korona virüsü, corona virüs, corona virüs kedi, corona belirtileri,
  • Ocak 22, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler de insanlar gibi kış aylarında soğuğa karşı daha hassas olurlar ve hastalıklara yakalanabilirler. İşte köpeklerin kış aylarında yakalandıkları hastalıklar ve yapılması gerekenler

    köpek hastalıkları, köpeklerde kış hastalıkları,
  • Ocak 21, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler de insanlar gibi soğuk havalarda korunmaya ihtiyacı olan canlılardır. Bazı köpeklerin soğuk havalara karşı toleransı daha güçlüyken bazı köpeklerin de daha zayıftır. Peki hangi tür köpekler daha fazla üşür hangileri daha az üşür? Dilerseniz bu konuya birlikte göz atalım.

     

    köpek kıyafeti, köpekler üşür mü,
  • Ocak 19, 2020 Kediler Hakkında

      Yatağa yatmışsınız ve sabah erken kalkmanız gerekiyor. Yani uykunuzu almanız çok önemli. Ancak kediniz bir anda miyavlamaya başlıyor ve susmuyorsa ters giden bir şeyler var demektir. Bu durumda da eğer soruna çözüm bulmazsanız, uykusuz kalabilirsiniz. Peki kediniz geceleri miyavlıyorsa ne yapmanız gerekiyor? Kedilerin gece miyavlaması nasıl engellenir? İşte kedinizin geceleri miyavlamaması için öneriler

     

    kedi miyavlaması, gece kedi miyavlaması,
  • Ocak 17, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler, heybetli birer avcı ve güçlü etobur olan kurtların akrabasıdır. Onlara mümkün olduğunca en iyi köpek mamalarını verdiğiniz halde köpeğiniz neden çim yiyor? Köpeklerin çimen yemesinin nedeni tam olarak bilinmese de, bu durum son derece normaldir ve kesinlikle endişe gerektirmez.

    köpeklerden neden çim yer, köpeklerin çim yemesi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR