Dünyadan ve Türkiye’den Kahraman Köpekler

kahraman köpek

Dünyadan ve Türkiye’den Kahraman Köpek Hikayeleri

  Filmlerde, kitaplarda görmeye alışkın olduğumuz kahraman köpekler aslında her zaman kurgulanmış karakterler değildir. Yani gerçek yaşamda da bizleri şaşırtan köpek kahramanlık hikayeleri ortaya çıkmaktadır. Biz de bu yazımızda dünyadan ve ülkemizden birçok tehlike karşısında risk alan köpekleri ele almak istedik.



Elazığ Depreminde 22 Arama Kurtarma Köpeği Görev Aldı

  Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından AFAD, JAK, UMKE ve itfaiye ekiplerinden oluşan 3 bin 829 kişi görev aldı. Bu kurtarma çalışmalarında enkaz altından 45 kişi çıkarıldı. Deprem bölgesinde 10’u AFAD bünyesinde görev alan arama kurtarma köpekleri olmak üzere toplam 22 köpek arama kurtama çalışmalarına katıldı. Ekiplerin açıklamalarına göre 45 kişinin kurtarılmasında kahraman köpeklerin etkisi büyüktü.

kahraman köpek



Rize’de Kahraman Köpekler Kaybolan 2 Çocuğu Buldu

  Rize’nin Fındıklı ilçesinde parkta oyun oynarken gözden kaybolan çocuklar ormanlık bir alanda bulundu. Ailenin Jandarmaya haber vermesiyle birlikte arama kurtama çalışmalarına AFAD ve AKUT da katıldı. Birlikte yürütülen çalışmalarda en etkin rolü 2 yaşındaki Golden cinsi Kır isimli köpek ve Belçika Malinois cinsi Oyma isimli köpek üstlendi. Köpeklerin sayesinde 17 saat sonra 2 çocuk ağaçlık alanda birbirlerine sarılmış halde bulundu.



Antalya’da Çıkan Yangını Cesur İsimli Köpek Farketti

  Antalya’nın Kepez ilçesinde prizde unutulan şarj aleti alev aldı. Çıkan yangın esnasında köpeğin sahibi Türkan Gümüş ile çocukları Emirhan, Filiz ve Poyraz uyuyordu. Cesur isimli köpek havlarak çıkan yangını evdekilere haber verdi ve olası hayat kaybının önüne geçti. Maddi durumu iyi olmayan kadın, devletten aldığı parayla geçindiği söylemesinin üzerine mahalle sakinleri aileye maddi manevi destekte bulunup Cesur için de köpek maması yardımında bulundular.



Cocker Spaniel Cinsi Köpek Muğla Bir Bebeğin Boğulmasını Önledi

  Muğla’nın Fethiye ilçesinde denize doğru giden bebeğin önünerek geçerek boğulmasını önleyen köpek görenleri kendisine hayran bıraktı. Yarım metreye ulaşan dalgaların vurduğu Kabak Koyu’nda yaşanan olayda bebeğini kumlara oynaması için bırakan anne bir an dalgınlıkla bebeğini gözden kaçırdı. Annenin dikkatini başka yere vermesini fırsat bilen bebek emeklemeye başladı ve yarım metrelik dalgaların kıyıya vurduğu denize doğru yöneldi. Bu durumu fark eden Cocker Spaniel vinsi köpek bebeğin önüne geçerek onun ilerlemesini durdurdu. Çevredekilere ve bebeğin annesine durumu haber vermek için havlamaya başlayan köpek annenin dikkatini bu yöne çekti ve olası bir boğulmanın önüne geçti.

kahraman köpekler



Amerika’da Kahraman Köpek Görme Engelli Sahibini Kurtardı

  New York’ta Figo isimli Golden köpek, görme engelli sahibini kurtarmak için kendisini okul servisinin önüne attı. 8 yaşındaki rehber köpek ve sahibi Audrey Stone evlerine gitmek üzere caddede yürüyorlardı. Karşıdan karşıya geçerken şöförün görme engelli kadını farketmemesi üzerine Figo, aracın önüne atladı. Köpeğin sahibi ölümden dönerken Golden cinsi kahraman köpek ise sağ ayağından yaralandı.



900 Koyunu Kurtaran Kahraman Köpek Patsy

  Avustralya’da uzun süredir devam eden orman yangınlarında binlerce hayvan telef oldu. Fakat Patsy adındaki bir köpek, alevler ulaşmadan koyunların bulunduğu yere ulaştı ve tüm sürüyü yangının olmadığı tarafa yönlendirdi. Patsy bu davranışıyla 900 koyunun telef olmasını engelledi. Köpeğin sahibi Stephen Hill isimli adam sadece birkaç koyunun telef olduğunu ve 900 koyunun kurtarılmasında Patsy’nin soğukkanlı biçimde kendisine yardımcı olduğunu ifade etti.



İlginizi çekebilir: PetBurada'dan Rehabilitasyon Merkezine Mama Bağışı

Etiketler: kahraman köpek, arama kurtarma köpek,
Ocak 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR