Kediler Gece Vakti Neden Miyavlar?

gece kedi miyavlaması

Gece Kedi Miyavlaması

  Yatağa yatmışsınız ve sabah erken kalkmanız gerekiyor. Yani uykunuzu almanız çok önemli. Ancak kediniz bir anda miyavlamaya başlıyor ve susmuyorsa ters giden bir şeyler var demektir. Bu durumda da eğer soruna çözüm bulmazsanız, uykusuz kalabilirsiniz. Peki kediniz geceleri miyavlıyorsa ne yapmanız gerekiyor? Kedilerin gece miyavlaması nasıl engellenir? İşte kedinizin geceleri miyavlamaması için öneriler

  İndirimli Kedi Yatakları İçin Koyu Renkli Yere Tıklayın!

 

Kediler Geceleri Neden Miyavlar?

  Kediler uyumayı çok severler. Uyumadıklarında ise uyku için dalmayı beklemezler ve enerjileri harcalar. Bu enerji harcarken de geceleri aktif olup miyavlayabilirler.

  Yeni bir eve taşındıysanız, bu durum kedide bir düzen bozukluğuna sebebiyet verebileceğinden geceleri sevimli dostunuz miyavlayabilir. Kedilerde ansiyeteye yol açabilen bu sorunu çözmek için onun hali hazırda kullandığı kedi tuvaleti, kedi tırmalaması, kedi yatağı gibi ürünleri değiştirmeyin ve kendisini huzurlu hissedebileceği bir ortam yaratın.

  Kedinizin geceleri miyavlamasının bir diğer olası sebebi de canı sıkılmış olabilir ve sizinle oyun oynamak için miyavlıyordur.

  Kediniz acıktığı için veya susadığı için miyavlıyor olabilir. Mama ve su kabını kontrol etmenizde yarar var.

  Yaşlı kedilerde demans adı verilen bunama hastalığı görülebilmektedir. Bu hastalık kedinizde kafa karışıklığına neden olabilir ve kediniz geceleri bu sebepten miyavlayabilir.

  Evcil hayvanınızın geceleri miyavlaması bir sağlık sorununun berlitisi olabilir. Veteriner hekime götürüp genel sağlık muayenesinden geçmesini önerebilir.

  Eğer yeni evlat edindiyseniz kedinizi, korkmuş ve yeni ortama alışamamış olabilir. Yine yeni evlat edinen bir kedi barınakta diğer kedilerle birlikte yaşamaya alışkın olduğu için yeni evde kendini yalnız hissediyor olabilir. Kediniz dışarıda bir şey gördüğü için miyavlıyor olabilir.

kedi miyavlaması

Kedinizin Miyavlamasını Nasıl Durdurabilirsiniz?

  Yukarıda bahsettiğimiz gibi kedinizin geceleri miyavlamasının birçok sebebi olabilir. Bunu durdurmanın ise sebebine göre yolları vardır.

  Kediniz geceleri çok ses çıkarıyorsa sağlık sorunu olup olmadığını kontrol ettirmeniz için bir veterine hekime götürmenizi öneririz. Kediler yaşlandıkça tiroid ve böbrek sorunları yaşamaya daha yatkındır. Bu da kedilerin geceleri miyavlamasına yol açabilir.

  Ev taşıma süreci sadece insanlar için değil, evcil hayvanlar için de oldukça stresli bir süreçtir. Bu süreçte kedilerin günlük alışkanlıkları değişir. Bu da kedilerin geceleri miyavlamasına sebep olur. Dostunuzun beslenme saatleri aynı zamana ayarlayın ve ona göstereceğiniz ilgi için bir zaman yaratın. Kedinizle geçireceğiniz birkaç dakika bile onu güvende ve huzurlu hissettirecektir. Huzurlu ve güvende hisseden kediler geceleri daha az miyavlar.

  Kediniz gün içinde aktif zaman geçiremediyse bu enerjiyi geceleyin harcama isteyebilir. Kedinizin geceleyin uyuması için gün içinde enerjisini atması gerekir. Evcil hayvanınızın zıplaması ve peşinde koşmasını sağlayacağı kedi oyuncaklarını tercih edebilirsiniz.

  Kedinizin önüne geceleyin taze su koymanız iyi bir fikir olacaktır. Hatta yemeği geceleyin yerse insanlar gibi dolu bir mideyle çok daha rahat uyuyacaktır.

  Ansiyete sorunu yaşayan kediler ise ekstra ilgi ve alakaya ihtiyaç duyarlar, özellikle geece vakitlerinde. Çözüm olarak geceleri yatak odanıza alabilir ve yatağınızın yanında uyumasına izin verebilirsiniz. Bazı kediler bir battaniye veya havlu ile rahat uyurlar. Bazı kediler ise sevdiği insanın yanında uyumak ister. Kediniz için ekstra güven, konfor alanı oluşturmak onların anksiyetesini yenmelerine yardımcı olur.

  Yeni sahiplenilen kediler yalnızlık çekebilirler. Böyle durumlarda yatmadan önce biraz oyun oynamanız enerjisini harcamalarına ve rahat uyumalarına yardım eder. Yeni dostunuzu yatağa almanız iyi bir fikir olabilir.

 

  Eğer kediniz dışarıdaki bir şeylere bakarak miyavlıyorsa, perdeleri kapatmak bir çözüm olabilir. Son olarak, en büyük tavsiye gece yatamadan kedinizi yormak en iyi fikirdir diyebiliriz. Kedi oyuncaklarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

 

Etiketler: kedi miyavlaması, gece kedi miyavlaması,
Ocak 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR