Köpekler Neden Çim Yer?

köpekler neden çim yer

Köpekler Neden Çim Yer?

  Köpekler, heybetli birer avcı ve güçlü etobur olan kurtların akrabasıdır. Onlara mümkün olduğunca en iyi köpek mamalarını verdiğiniz halde köpeğiniz neden çim yiyor?

  Köpeklerin çimen yemesinin nedeni tam olarak bilinmese de, bu durum son derece normaldir ve kesinlikle endişe gerektirmez.

Köpekler Neden Ot Yer?

  Köpekler 2 çeşit çim yer. Bu türden ilki köpeğinizin çimleri afiyetle kıtırdatarak yediği ve herhangi bir rahatsız edici etkinin görülmediği ot yemedir. Bazı veterinerler bu davranışı bir besin değeri eksikliği nedeniyle köpeklerin çim ve ot yediklerini söylemektedir. Fakat son derece iyi beslenen köpekler dahi zaman zaman çim yiyebilmektedir. Bu sebeple yalnızca lezzetini sevdiklerinden dolayı bile yiyiyor olabilirler. Yani ot yemek köpeklerin salata yemesi gibi bir şeydir. O halde endişelenecek bir durum yoktur ve köpeğinizi iyi besleseniz bile çim yemek isteyebilir.

Köpeklerin Çim Yemesi

  Köpeklerde bir diğer çim yeme türü, önce çimi yeme ve sonra kusmadır. Bu çim yeme türü köpeğinizin midesini rahatsız eden bir şey yuttuktan sonra kasıtlı olarak yapılan bir kusma girişimi olduğu düşünülmektedir.

  Köpeğiniz çim yedikten sonra kusuyor ve iyi görünüyorsa, onu rahatsız eden şeye dikkat etmek gerekir. Eğer öğürmeye devam ediyor, kusamıyor veya çim yemeye devam ediyor ve kusması da sürüyorsa, köpeğinizi vakit kaybetmeden veteriner hekiminize götürmenizi öneririz.

köpekler neden çim yer

Köpeklerde Gaz ve Mide Sorunları

  Köpekler bazen gazdan veya çeşitli mide sorunlardan yana rahatsızlanabilirler. Bu sorunu çözmek için de çim veya çimen yiyebilirler. Çimenler ve otlar köpeklerin boğazını ve mide astarını gıdıklar bu da onların kusmalarına yardım eder. Kusmak da köpekleri rahatlatır. Yani köpeklerin çimen yemesinin sebeplerinden biri de mide sorunları, gaz veya karın ağrısını gidermek için olabilir.

Köpeklerde Bağırsak Problemleri

  Sadık dostlarımızda en sık görülen sağlık sorunlarından biri de bağırsak solucanları veya diğer ismiyle iç parazitlerdir. İç parazitlerin varlığı köpeklerin bu soruna çözüm yaratmak için çimen yemesine sebebiyet verebilir. Köpekleri iç parazitlere karşı korumak içinse düzenleri olarak aşılanmaları ve 6 ayda bir rutin genel sağlık kontrollerden geçmesi gerekmektedir.

  Köpeğiniz çim yerken mutlu, iştahı yerinde genel durumu iyiyse endişe edilecek hiçbir şey yoktur. Fakat çok sık çimen yemeye başladıysa, neşesiz ve iştahsızsa mutlaka en kısa zamanda veteriner hekiminize başvurmanızda fayda vardır.

  İlginizi çekebilir: Köpek Tasması Nasıl Seçilir?



Etiketler: köpeklerden neden çim yer, köpeklerin çim yemesi,
Ocak 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR