PetburadaBlog

  •   Petshop sektörünün öncü markası olan PetBurada, yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha gerçekleştiriyor. Daha önce orman beslemesi, üniversite kulübüne mama bağışı, barınaklara mama bağışı, mesleki tanıtım günlerinde tecrübeleri paylaşmak gibi birçok projeye imza atan PetBurada bu kez daha yeşil bir dünya için fidan bağışında bulunuyor. PetBurada, Dünya Köpek Günü olarak kutlanan 26 Ağustos tarihinde Royal Canin markası ile işbirliği yaparak Tema Vakfı’na fidan bağışında bulunacak.

     

    sosyal sorumluluk,
  • Ağustos 24, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler kediler gibi kendileri temizleyen canlılar değildir ve bakımları için genelde insanların yardımlarına ihtiyaç duyarlar. Bu bakımlarında ise olmazsa olmaz şeylerden biri köpek tarağı ile tüylerinin taranmasıdır. Dilediğiniz taktirde köpek tüyü bakım yağları da kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak yapmanızı önerdiğimiz şey köpeğinizi düzenli olarak yıkamaktır. Yaz aylarında ayda en fazla 2 kez olmak koşuluyla, diğer aylarda ise ayda 1 köpeğinizi yıkayabilirsiniz. Köpeğinizi yıkarken de muhakkak köpek şampuanı kullanmanız gereklidir. Aksi halde köpeğinizin sadece tüylerine değil, derisine de zarar verirsiniz.

     

    köpek bakımı,
  • Ağustos 18, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları ülkemizde oldukça sahiplenilen ve bakılan popüler kuşlardandır. Akıllı ve güzel olan bu kuşlar 100 yılı aşkın süredir insanların hayatındadır. Kuş türü olarak da Afrika papağanı türlerinden biridir. Fakat görünüşleri itibariyle uzun yıllar önce doğal ortamlarından koparılmışlardır. Kafes kuşu olarak beslenilen Muhabbet kuşları insanların hayatında yer alan evcil hayvanlardan biri olmuştur.

     

    muhabbet kuşu,
  •   Evcil hayvanların beslenmesi oldukça önemli bir konudur. Kaliteli bir mama seçmeden sonra yapılacak ilk işlerden biri de mama ve su kabı seçmektir. Mama ve su kabını çorba kasesinden, tatlı kasesine kadar, düz tabaklara dahi koyan birçok evcil hayvan sahibi olmasına rağmen bu konu hiç de göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Çünkü kedi ve köpeklerin fiziki yapıları birbirinden farklıdır. Yani en basitinden bir mama ve su kabı seçerken dahi evcil hayvanınız için uygun olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Özellikle küçük burunlu evcil hayvanlar için bir tercihte bulunurken yassı ve geniş kaplar tercih edilmelidir.

     

    mama ve su kabı,
  • Ağustos 12, 2020 Köpek Irkları

      Papillon köpek cinsi küçük ırk köpeklerdendir. Fakat görünüşlerinin aksine karakterleri sert olabilir. Bu yüzden Papillon cinsi köpek sahiplenmek isteyenlerin evcil hayvanlarını yetiştirirken özenli olması gerekmektedir. Küçük ırk köpeklerden en eski bir ırk olan Papillon köpek ırkının kulakları adeta kelebeği andırır. Bu ilginç ve bir o kadar güzel görünümlü kulaklı köpekler de ülkemizde oldukça sevilen köpek ırklarındadır. Boncuk gibi yuvarlak gözlerinden zeka fışkırır.

     

    köpek ırkları,
  • Ağustos 10, 2020 Köpek Hastalıkları

      İç parazitler bütün hayvanlarda olduğu gibi köpeklerde de oldukça tehlikelidir. Parazit fark edildiğinde vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurulmalıdır. Ayrıca düzenli olarak köpeğinizi aşılatmanız gerekir.

     

    köpek hastalıkları,
  • Ağustos 08, 2020 Köpek Hastalıkları

      Hayvanlar biz insanların dilinden konuşamasa da bu durum sağlıkları hakkında hiçbir şey anlayamayacağımız anlamına gelmez. Köpeklerin sağlıkları hakkında fikir edinmek için rutin davranışlarındaki değişikliğin yanı sıra idrarları, dışkıları da bize bilgiler vermektedir. Köpeklerde kanlı idrar ise kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Bu belirtiyi ihmal ettiğinizde köpeğinizin hayatına dahi mal olabilir.

     

    köpek hastalıkları,
  • Ağustos 04, 2020 Köpek Irkları

      Terrier ailesi içerisinde en büyük cins olan Airedale Terrier oldukça güçlü ve cesur olarak bilinir. Her ne kadar terier denilince akla ufak tefek köpekler gelse de, terrier tek bir köpek ırkı değil kalabalık bir köpek ırkının ismidir. Yani Terrier köpekler birbirinden farklı görünüşe, boyuta ve karaktere sahip olabilirler. Airedale Terrier de bu grubun en büyük üyesidir. Bu köpekler İngiliz ordusunda, Alman polislerinde, Amerika’da Beyaz Saray gibi yerlerde kullanılmıştır. Airedale Terrier sadece büyük olmasıyla değil, terrierler arasında en cesur ve en enerjik olanlardır.

     

    köpek ırkları,
  •   İnternet üzerinden alışveriş yaptığınızda dışarı çıkmadan ürünler kapınıza kadar gelir. Hastalanma riskiniz ortadan kalkar. Ayrıca PetBurada.com virüs ve bakterilere karşı depolarında günlük ilaçlama yapmaktadır. Evcil hayvanlarınız için online olarak alışveriş yaptığınızda fiziki dükkanlara gitme, gelme gibi vakit kaybından kurtulur, zamandan tasarruf edersiniz.

     

    online petshop
  • Temmuz 26, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler biz insanlar gibi zaman zaman farklı şeylerden korkabilir. Öyle ki kedilerin en çok korktuğu şeylerden biri de salatalıktır. Peki kediler neden salatalıktan korkar? Kedilerin korktuğu diğer şeyler nelerdir? Kediler başına buyruk takılmayı seven canlılardır. Kendilerine oldukça güvenirler. Fakat yine de birçok şeyden korkarlar. Elbette bu korkularının altında yatan birçok sebep vardır. Biz de bu yazımızda kedilerin korktukları şeylerden, korkuların altında yatan sebeplerden bahsedeceğiz. 

     

    kediler neden korkar, kediler nelerden korkar
  • Temmuz 24, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      1920’li yıllarda İngiltere’nin Gloncestershire kentinde ortaya çıkmıştır. Gloster kanaryalar günümüzde de tüm dünyada ve Türkiye’de popüler kuş türlerinden biridir. Gelin isterseniz bu kuş türünün özelliklerine birlikte bakalım.

     

    Gloster Kanarya, kuş türleri,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR