Evcil Hayvan Mama ve Su Kabı Nasıl Seçilir?

Evcil Hayvan Mama ve Su Kabı Nasıl Seçilir?

Evcil Hayvan Mama ve Su Kabı Nasıl Seçilir?

  Evcil hayvanların beslenmesi oldukça önemli bir konudur. Kaliteli bir mama seçmeden sonra yapılacak ilk işlerden biri de mama ve su kabı seçmektir. Mama ve su kabını çorba kasesinden, tatlı kasesine kadar, düz tabaklara dahi koyan birçok evcil hayvan sahibi olmasına rağmen bu konu hiç de göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Çünkü kedi ve köpeklerin fiziki yapıları birbirinden farklıdır. Yani en basitinden bir mama ve su kabı seçerken dahi evcil hayvanınız için uygun olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Özellikle küçük burunlu evcil hayvanlar için bir tercihte bulunurken yassı ve geniş kaplar tercih edilmelidir.

Kedi ve Köpekler İçin Mama ve Su Kabı Seçimi

  Evcil hayvanlarınız için kullanacağınız mama ve su kabının kaliteli ve temizlenmesi kolay bir ürün olması ideal olandır. Sadece temizlerken değil, aynı zamanda kedi veya köpeğinizin de kolayca mamasını yiyebileceği ve suyunu içebileceği kullanışlı bir kap olmalıdır.

Mama ve Su Kabı Çeşitleri

  Evcil hayvanlar için mama ve su kabı çeşitleri öyle çoktur ki bazen hangisini seçmeniz gerektiği konusunda kararsız kalıyor olabilirsiniz.

mama ve su kabı

Hazneli Mama ve Su Kabı

  Adı üstünde mamayı ve suyu depolamaya yarayan bu ürünler uzun süre evde olmayan, sık sık seyahate giden veya sık sık mama ya da su koymaya üşenen insanların işini kolaylaştıran bir üründür. Ancak evcil hayvanlar bazen bu durumdan hoşlanmazlar. Yani sürekli olarak taze su içmek isterler. Depolanan su onlar için bayatlar ve kimi zaman bu suyu içmektense susuz kalmayı tercih ederler ki oldukça tehlikeli bir durumdur bu. İç organların susuz kalması çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Aynı şekilde kedi mamasını veya köpek mamasını depolu mama kaplarına koyduğunuzda mama bittikçe al kısmı doldurur. Fakat mamanın nem alması bayatlamaya neden olur. Kediler de köpekler de bayatlayan mamayı yemek istemeyebilirler.

Kapaklı Mama ve Su Kabı

  Bu tür ürünler özellikle diyet yapan evcil hayvanlar için kullanışlıdır. Yani beslenme zamanı kapağın açılarak evcil hayvanın mamasını yemesi beklenir, yeteri kadar yetikten sonra da mama kabının kapağı tekrar manuel olarak kapatılır. Genelde bu senaryo su için uygulanmaz.

Seramik Mama ve Su Kabı

  Seramik ürünlerin sağlığa olumsuz bir yanı olmadığından en çok tercih edilen ürünlerdir. Öyle ki evcil hayvan sahipleri de küçük dostları için seramikten yapılmış mama ve su kaplarını tercih ederler.

Plastik Mama ve Su Kabı

  Plastik mama kapları ucuz oluşu ve kolay temizlenebilir olmasıyla sevilen ürünlerdir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken plastiğin sağlığa olumsuz etkisinin olmaması gerekir. Yani insan ve hayvan sağlığına zararı olmayan plastikten yapılmış olması gerekir. Bu yüzden bilmediğiniz yerlerden plastik mama ve su kabı gibi ürünler almamanızı öneririz.

Çelik Mama ve Su Kabı

  Tıpkı seramik ürünler gibi çelik ürünler de sağlıklı ürünler olarak bilinmektedir. Böyle olunca da insanların hayatında çeliğin oldukça fazla kullanım alanları vardır ve insanlar evcil hayvanları için de bu maddeden yapılmış ürünleri de tercih ederler. Çelik ürünler kesinlikle paslanmaz ve kolay temizlenebilir ürünlerdir.

İkili Mama ve Su Kabı

  Mama ve su kabının birleşik olduğu, yan yana olan kaplara ikili mama ve su kabı denir. Evcil hayvanların mama ve sularının yan yana olması, beslenme alışkanlıklarında da su ve mama dengesini sağlar.

mama ve su kabı

Etiketler: mama ve su kabı,
Ağustos 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR