Muhabbet Kuşları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  Muhabbet kuşları ülkemizde oldukça sahiplenilen ve bakılan popüler kuşlardandır. Akıllı ve güzel olan bu kuşlar 100 yılı aşkın süredir insanların hayatındadır. Kuş türü olarak da Afrika papağanı türlerinden biridir. Fakat görünüşleri itibariyle uzun yıllar önce doğal ortamlarından koparılmışlardır. Kafes kuşu olarak beslenilen Muhabbet kuşları insanların hayatında yer alan evcil hayvanlardan biri olmuştur.

Muhabbet Kuşları Konuşur Mu?

  Bir papağan türü olmalarına rağmen muhabbet kuşları genelde konuşmayı seven canlılar değildir. Ancak yine de insan seslerini taklit edebilme özelliğine sahiptirler. Bir sesi taklit etmek istediklerinde ıslık gibi basit sesleri, kapı zillerini ya da evde duydukları diğer sesleri çıkarmaya çalışırlar. Bazı muhabbet kuşlarının taklit etme yeteneği ise daha da gelişmiştir. Özellikle bu yeteneği yavru iken geliştirdikleri gözlemlenmiştir. Muhabbet Kuşu Çeşitleri Nelerdir? Bilinenin aksine pek çok muhabbet kuşu türü vardır. Küçük papağan olarak adlandırılan muhabbet kuşlarının 9 ayrı alt türü bulunur. Her biri kendine göre bir takım farklı özelliklere sahiptir. Bu muhabbet kuşları Maskeli Cennet Kuşu, Siyah Yanaklı Cennet Kuşu, Fischer’in Cennet Papağanı, Kırmızı Yüzlü Aşk Kuşu, Habeş Cennet Kuşu, Madagaskar Cennet Kuşu ve Şeftali Yüzlü Aşk Kuşu olarak adlandırılmaktadır.

  İlginizi çekebilir: Kuş Malzemeleri

En Küçük Papağan Türlerinden Biri Muhabbet Kuşları

  Muhabbet kuşları gerçek papağan türleri olsalar da, papağan ailesinin en küçük üyelerinden biri Aşk Kuşlarıdır. Aşk Kuşları gagadan kuyruğa kadar ölçüldüklerinde yaşlaşık 14 cm eder. Küçük boyutlarıyla kafes ve dolayısıyla evde beslemeye uygun kuşlardır. Daha büyük olan kuşlara göre küçük olan bu kuşların bakımının kolay olması onları sevilir, tercih edilir hale getirmiştir.

Muhabbet Kuşları Çift Olarak Mı Bakılmalıdır?

  Cennet papağanları çift olarak beslenmezse depresyona girebilirler. Fakat muhabbet kuşlarında bu durum geçerli değildir. Yani muhabbet kuşları tek olarak da bakılabilir. Genelde de muhabbet kuşu sahiplerinin kuşlarının üremesini istemezler. Çünkü bakamayacaklarından korkarlar. Tek olarak besleme davranışları da bu endişelerinden kaynaklanır.

Muhabbet Kuşları Çok Aktiftir

  Diğer papağan türleri gibi Muhabbet Kuşları da oldukça aktiftir. Zaman zaman kafesten dışarı çıkmak ve uçmak isterler. Uçmak sağlıklı kalmaları ve tüm kaslarını kullanmaları açısından da oldukça gerekli bir egzersizdir. Bunlara ek olarak egzersiz yapmaları zihinsel hareketliliğe de olanak sağlayacaktır.

muhabbet kuşları hakkında

Etiketler: muhabbet kuşu,
Ağustos 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR