Köpeklerde İç Parazit Belirtileri

Köpeklerde İç Parazit Belirtileri

Köpeklerde İç Parazit Belirtileri

  İç parazitler bütün hayvanlarda olduğu gibi köpeklerde de oldukça tehlikelidir. Parazit fark edildiğinde vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurulmalıdır. Ayrıca düzenli olarak köpeğinizi aşılatmanız gerekir. Yavruluktan itibaren köpeklerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de iç parazitlerdir.

  Köpeklerde çok sayıda farklı iç parazit görülebilmektedir. Buna ek olarak bu parazitler köpeklerin vücudunun farklı yerlerine yerleşebilir. Ülkemizde köpeklerde görülen iç parazitler halk arasında bağırsak kurdu olarak adlandırılır. Fakat bu parazitlerin birçok çeşidi vardır. Örnek vermek gerekirse tenya, askarit, kıl kurdu, kancalı kurt, kalın bağırsak kurtları köpeklerde görülebilen iç parazitlerdir. Bu parazitlerin tamamı köpeklerde özellikle de yavrularda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Öyle ki köpeklerde iç parazit kansızlık, zehirlenme gibi kimi zaman ölümcül olabilecek sorunlara yol açabilir. Bu nedenle iç parazit olup olmadığını tespit etmek ve rutin olarak da veteriner hekime köpeğinizi muayene ettirmek gereklidir.

  İlginizi çekebilir: Köpek Vitaminleri

Köpeklerde Karın Şişliği

  İnsanlar evcil hayvanlarında karın şişliği olduğunda ilk olarak kilo aldıklarını düşünür. Ancak iç parazitler de köpeklerde karın şişliğine neden olabilmektedir. Bu yüzden köpeğinizin karnınında bir şişlik farkederseniz muhakkak onu veteriner hekime götürmenizi öneririz.

Köpeklerde Sık Sık Gaz Çıkarma

  İç parazitin yol açtığı sorunlardan biri olan karın şişmesi gaz oluşumuna neden olur. Bu gaz şişliği evcil hayvanınızda sık sık gaz çıkartmaya neden olabilir. Eğer sizin de köpeğiniz sık sık gaz çıkarıyorsa iç parazit sorunu olabilir.

Köpeklerde İshal

  İç parazitler köpeklerin sindirim sisteminde birçok soruna yol açar. Bunun en belirgin yansımalarından biri de ishaldir. Özellikle de iç parazitten kaynaklı olan ishaller yavru köpeklerde daha sık görülebilmektedir.

Köpeklerde Kanlı İshal

  Özellikle yavru köpeklerde iç parazitten kaynaklı kanlı veya mukuslu yani sümüksü ishal görülebilir. Çünkü parazitler bağırsaklarda kanamaya neden olur. Bu da normal dışkıda veya ishal dışkıda kanlı görülmesine neden olur.

Köpeklerde Anemi

  İç parazitler köpeklerde kansızlığa yani anemiye yol açabilir. Köpeğinizin anemi olup olmadığını anlamak için de diş etlerinin rengine bakabilir, solgun renkteyse kansızlık yaşadığını anlayabilirsiniz. Köpeğinizin kansız olup olmadığını en iyi veteriner hekim anlayabilir ve gerekli olan tedaviyi yazacak olan tek kişidir.

Köpeklerde Kilo Kaybı

  Sindirim sistemine yerleşen iç parazitler besinlerden faydalanmayı en aza indirir. Bu da ister istemez kilo kaybına yol açar. Özellikle yoğun parazit varlığı mutlaka kilo kaybına yol açmaktadır.

  Köpeklerde iç parazitten kaynaklı diğer sorunlar da iştahsızlık, tüy dökülmesi, tüylerde matlaşma gibi problemlerdir. Evcil hayvanınızı iç parazitlerden korumak için muhakkak her 3 ayda bir iç parazitlere karşı aşılatmalısınız.

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Köpeklerde Kanlı İdrar

Hayvanlar biz insanların dilinden konuşamasa da bu durum sağlıkları hakkında hiçbir şey anlayamayacağımız anlamına gelmez. Köpeklerin sağlıkları hakkında fikir edinmek için rutin davranışlarındaki değişikliğin yanı sıra idrarları, dışkıları da bize bilgiler vermektedir. Köpeklerde kanlı idrar ise kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Bu belirtiyi ihmal ettiğinizde köpeğinizin hayatına dahi mal olabilir.

Yazının Devamı >>

Köpeklerde Diş Dökülmesi

Köpeklerin ağız ve diş sağlığı genel sağlıkları üzerinde de büyük etki yaratmaktadır. Bu nedenle sadık dostlarımızın ağız ve diş sağlığına gereken önemi göstermemiz gereklidir. Herhangi bir sorunla karşılaştığımızda da vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmeliyiz.

Yazının Devamı >>

Köpeklerde Kış Hastalıkları

Köpekler de insanlar gibi kış aylarında soğuğa karşı daha hassas olurlar ve hastalıklara yakalanabilirler. İşte köpeklerin kış aylarında yakalandıkları hastalıklar ve yapılması gerekenler

Yazının Devamı >>

Köpeklerde Tasma Seçimi ve Tasmaların Özellikleri

Köpekler için tasma seçimi bazen içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Boyun Tasması ya da göğüs tasması seçiminde yapılan hatalar bazen köpeğinizin ve sizin hayatınızı zorlaştırmaktadır. Tasma hakkında küçük bilgiler ve kullanım amaçlarına göre bilgilerle sizlere yardımcı olmayı hedefledik. Artık tasma seçerken arkadaşlarınızın ya da köpek sahiplerinin deneyiminden çok, bu makalemizde yazılanlar sizin doğru köpek tasması almanıza yardımcı olacaktır.

Yazının Devamı >>

Etiketler: köpek hastalıkları,
Ağustos 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR