Gloster Kanarya

Gloster Kanarya

Gloster Kanarya

  1920’li yıllarda İngiltere’nin Gloncestershire kentinde ortaya çıkmıştır. Gloster kanaryalar günümüzde de tüm dünyada ve Türkiye’de popüler kuş türlerinden biridir. Gelin isterseniz bu kuş türünün özelliklerine birlikte bakalım.

Gloster Kanarya Türleri

  Gloster kanaryanın 2 türü bulunmaktadır. Corona ismi verilen türün başında yuvarlak ayrılmamış bir tepe bulunur. Diğer tür olan consord ise şapkasız olarak adlandırılan türdür.

Gloster Kanaryasının Genel Özellikleri

  Bu kanarya türünün ortalama ömrü 10 ile 12 yıl arasındadır. Daha iyi bakıldıklarında birkaç sene daha yaşayabildikleri bilinmektedir. Gloster kanarya türü yaklaşık olarak 11-12 cm civarında boya sahip olurlar. Oldukça dayanıklı bir yapıları vardır. Göğüsleri geniş ve yuvarlaktır. Sırt kısımları ise hafif bombelidir. Gloster kanaryasının bacak ve ayakları kısa olup, hafif büyük ve çok küçük pullarla bezelidir. Diğer kanarya türlerine göre daha sık tüyleri vardır ve yapışıktır. Tüyleri ayrıca parlak ve düzdür. Çok iyi ötmeseler de sesleri güzeldir. Genelde biraz tombul gözükürler.

Gloster Kanarya Kafesi Nasıl Olmalıdır?

  Her kuş türünde olduğu gibi Gloster Kanaryası kafesinin de tel kafesi olmalıdır. Tel kuş kafesi hem havalandırma açısından iyidir hem de temizliği daha kolaydır. Kafes seçiminde pvc kafesler tercih edilmemelidir. Çünkü bu tür kuş kafesleri gloster kanaryasında elektriklenmeye neden olur. Bu yüzden pvc kuş kafesleri sağlıklı değildir ve önerilmez.
  Kafesler kanatlı dostlarımızın yaşam alanıdır. Kanaryanın kendini rahat hissetmesi ve strese girmemesi açısından kafesin büyük olması önemlidir. Minimum 40 veya 50 cm boyutlarında kafes olması gerekirken daha büyük kafesler olması daha iyidir.
Kuş kafesi aksesuarları konulduktan sonra ise yine kuşun rahat edebileceği bir alan kalmalıdır. Gloster Kanaryasının Beslenmesi Bütün canlılarda olduğu gibi gloster kanaryasının da sağlıklı ve uzun bir ömre sahip olması için beslenmenin önemi büyüktür. Beslenme programında ana madde olarak kanarya yemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Gloster kanaryalarına nemli olan yemler vermek ciddi bağırsak problemlerine neden olmaktadır. Örneğin yumurta ve sebzeler genellikle nemlenebildiğinden bağırsak sorunları oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle gloster kanaryalarının beslenmesine dikkat edilmelidir. Tüylerinin canlı ve parlak olabilmesi için de saka tohumu, berilla tohumu, keten tohumu verebilirsiniz. Beslenme programlarında düzenli olarak kuş otu da kullanılmasında yarar vardır.

gloster kanarya

Etiketler: Gloster Kanarya, kuş türleri,
Temmuz 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR