Köpek Şampuanı Nasıl Seçilir?

Köpek Şampuanı Nasıl Seçilir?

Köpek Şampuanı Nasıl Seçilir?

  Köpekler kediler gibi kendileri temizleyen canlılar değildir ve bakımları için genelde insanların yardımlarına ihtiyaç duyarlar. Bu bakımlarında ise olmazsa olmaz şeylerden biri köpek tarağı ile tüylerinin taranmasıdır. Dilediğiniz taktirde köpek tüyü bakım yağları da kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak yapmanızı önerdiğimiz şey köpeğinizi düzenli olarak yıkamaktır. Yaz aylarında ayda en fazla 2 kez olmak koşuluğuyla, diğer aylarda ise ayda 1 köpeğinizi yıkayabilirsiniz. Köpeğinizi yıkarken de muhakkak köpek şampuanı kullanmanız gereklidir. Aksi halde köpeğinizin sadece tüylerine değil, derisine de zarar verirsiniz.

Ne Tür Köpek Şampuanı Kullanmalısınız?

  Köpeğin ırkı, tüy yapısı, yaşı gibi faktörler köpek şampuanı seçme konusunda size yardımcı olur. Köpeğinizi temizlemek sadece evcil hayvanınızın sağlığı için değil, evde yaşayanların sağlığı için de gereklidir. Zira köpeğinizin dışarıdan getireceği bir hastalık evde yaşayan herkesi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple köpeğinizi rutin olarak temizlemenizi, zaman zaman da köpek şampuanı ile yıkamanızı öneririz. Fakat köpek şampuanı seçerken hangisini seçmeniz gerektiği konusunda kararsız olabilirsiniz. Zira birçok marka ve çeşit vardır. Genel olarak köpek şampuanlarına bakıp kategorilere ayıracak olursak bu ürünleri sıvı ve kuru olmak üzere ikiye ayırabiliriz.

Sıvı Köpek Şampuanı

  Köpek şampuanları arasında en çok kullanılan ve tercih edilen çeşit sıvı olanlardır. Bu tercih tabi ki kullanım tercihi, köpeğin türü, tüylerin yapısı ve yaşa göre değişebilir. Genellikle yetişkin ve yaşlı köpekler için sıvı köpek şampuanı kullanılır. Bu şampuanlar ile insanların kullandığı şampuanlar arasında farklılık vardır. Zira sıvı köpek şampuanlarında çok fazla köpürmeye rastlamazsınız. Köpürmüyor diye şampuanın yetersiz geldiğini düşünmek ve ekstra şampuan dökmek de doğru değildir. Sıvı köpek şampuanını bir süngere döküp köpeğinizin derisine masaj yaparak uygulamanız gerekir. Köpek şampuanlarının üzerinde yaşı, tüy rengine göre gibi herhangi bir ibare bulunmuyorsa genel kullanım için üretilmiştir. Bunların yanı sıra beyaz tüylü köpekler için, yıpranmış tüyler için, kahverengi tüyler için gibi çeşitler de bulunmaktadır.

köpek şampuanı

Kuru Köpek Şampuanı

  Kuru şampuanlar genelde yavru köpekleri yıkamak için tercih edilmektedir. Bu şampuanların köpürme durumları sıvı olanlara göre daha farklıdır. Çokca köpük çıkarabilir ve bu köpük sayesinde evcil hayvanınızı temizler. Çok sayıda kuru köpek şampuanı bulunmaktadır. İster kuru, ister sıvı köpek şampuanı alın ürünün markası da oldukça önemlidir. Zira adı hiç duyulmamış yerlerden hiç duymamamış marka köpek şampuanları alırsanız istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

  Kuru köpek şampuanlarını yıkanmaktan hoşlanmayan köpekleriniz için seçebilirsiniz. Her köpek yıkanmayı sevmez. Ancak her köpeğin zaman zaman temizlenmesi gerekir. Böyle durumlarda da kuru köpek şampuanları devreye girer. Kullanırken göze, buruna ve kulaklara temas ettirilmemesi gerekir. Ayrıca çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklamanızı öneririz.

köpek şampuanı

Etiketler: köpek bakımı,
Ağustos 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR