Kediler Nelerden Korkar?

Kediler Nelerden Korkar

Kediler Nelerden Korkar?

  Kediler biz insanlar gibi zaman zaman farklı şeylerden korkabilir. Öyle ki kedilerin en çok korktuğu şeylerden biri de salatalıktır. Peki kediler neden salatalıktan korkar? Kedilerin korktuğu diğer şeyler nelerdir?

  Kediler başına buyruk takılmayı seven canlılardır. Kendilerine oldukça güvenirler. Fakat yine de birçok şeyden korkarlar. Elbette bu korkularının altında yatan birçok sebep vardır. Biz de bu yazımızda kedilerin korktukları şeylerden, korkuların altında yatan sebeplerden bahsedeceğiz.

Kedilerin Korktuğu Şeyler Nelerdir?

  Kedilerin korkutuğu şeyler listesinde ilginç gelebilecek birçok şey vardır. Öyle ki ağaca tırmanmaları, oradan oraya atlamaları bu korku sonrasında ortaya çıkan davranışlardır.

Kediler Neden Salatalıktan Korkar?

  Kedilerin salatalıktan korktuğuna dair bugüne kadar birçok video izlemiş olabilirsiniz. İzlemediyseniz bir video platformuna yazdığınızda önünüze yüz binlerce video çıkmaktadır. Her ne kadar insanların neredeyse hepsine komik gelse de, kedilerin korkması onların ruh halini bozmaya yeterlidir. Kedilerin salatalıktan neden korktuğu bilinmese de salatalığı doğadaki yılanlara benzeterek tehlike sezdikleri, tehlikeye habersiz yakalandıkları ve panikle korktukları düşünülmektedir.

  Kedilerin salatalıktan korktuğunu bilen evcil hayvan sahipleri zaman zaman salatalık veya başka sebzelerle kedilerini korkutarak eğlenebilmektedir. Ancak onların eğlenmeleri başka bir canlının korkmasıyla gerçekleşiyorsa bizce bu durum hiç de hoş değildir.

  İlginizi çekebilir: Kedi Tuvaleti Nasıl Seçilir?

Kediler Balondan Korkar Mı?

  Kedilerin çoğunun balondan korktuğu da bilinmektedir. Belki bu korkuları hareket alanlarını kısıtladığından belki de tanımlayamadık bir cisim olmasından kaynaklıdır. Sebebi ne olursa olsun, kedinizin yakınına bir balon geldiğinde yüzünde bir korku ifadesi oluşur. Hatta balonu yakalamaya çalışırsa kediniz, tırnakları balonu patladığında ödleri dahi kopabilir.

Su Kedileri Korkutur

  Kedi ırklarının çoğu sudan korkmaktadır. Sadece birkaç kedi ırkı suyu sever ki, içinde olmaktan veya banyo yapmaktan oldukça keyif alırlar. Kedilerin ataları da sudan korkan canlılardır. Öyle ki o kadar güçlü yapılarının olmasına rağmen sudan korkmaları bazı insanlar tarafından garip bulunmaktadır.

Kediler ve Elektrikli Süpürge

  Elektrikli süpürgeyi ne zaman çalıştırırsanız çalıştırın kediler hemen bir yere saklanırlar. Aynı durum diğer evcil hayvanlar için de geçerlidir. Süpürgenin çıkardığı sesten hoşlanmayan bu canlılar sesini duyar duymaz hemen korkarlar. Bu yüzden her seferinde ortamdan kaçmaktadırlar.

Kediler Saç Kurutma Makinesinden Korkar Mı?

  Sevimli dostunuz saç kurutma makinesi ile karşı karşıya kaldığında sanki makinenin kendilerini içine çekeceğini düşünürler. Bu yüzden kediniz yanınızdayken saç kurutma makinesi çalıştırmanızı önermeyiz. Bunun yerine banyoda kapıyı kapattıktan sonra kediniz dışarıda iken çalıştırmanızı tavsiye ederiz.

Kediler Yabancılardan Korkar

  Bıyıklı dostlarımız genelde yabancılardan hoşlanmaz. Çünkü yabancılar onlar için bir tehdit unsuru olabilir. Tabii ki yine bu konuda da istisnalar vardır. Fakat kediler genelde her ne kadar sevgi dolu olsa da kolay kolay tanımadığını birine güvenmez ve hemen ilgi göstermeyebilir. Yani kedisi olan bir arkadaşınıza gittiğinizde kedi sizinle ilgilenmezse bunu kişisel olarak algılamamalısınız.

kediler nelerden korkar

Etiketler: kediler neden korkar, kediler nelerden korkar
Temmuz 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR