Köpeklerde Kafes Eğitimi

Köpekler Hakkında

Kafes Eğitimi Nedir. Köpeklerde Kafes Eğitimi

Bir köpeğe sahip olan herkes, size onların sadık, eğlenceli ve tatlı olduklarını söyleyebilir. Ancak ara sıra bazı köpek sahipleri, hareketli ve yaramaz bir köpekle karşı karşıya kalabilir. Bazıları bu durumla diğerlerinden daha sık karşılaşır. İyi eğitimli bir köpek, pek çok köpek sahibinin hayalini kurduğu bir dosttur. Bu köpeği hayal ederken hareketli ve çılgın bir köpeğe rastlarsanız, size küçük bir tavsiye ile hayatınızı kurtaran bir yöntem anlatacağız.

 

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, köpeklerin, sahipleri bakmıyorken yiyecek çalmak gibi yaramaz şeyler yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Yani, mükemmel bir köpeğin olduğunu düşünebilirsin ama o senin arkandan şeytani planlar yapıyor olabilir!

Köpekler için çok sayıda eğitim tekniği vardır; en etkili yöntemlerden biri köpeğinize kafes eğitimi vermektir. Bu köpek eğitimi yöntemi, köpeğinizi beladan, sizleri de masraflardan kurtaran kafese kapatma esasını içerir.

Bu tür bir eğitim, etkili ve hızlı olduğu için oldukça faydalıdır. Eğitime başlamak için ihtiyacınız olan tek şey köpeğiniz, bir kafes ve bolca sabırdır.

Bu köpek eğitim yöntemi, köpek eğitmenin basit bir yoludur ve sonuç olarak dünyanın birçok yerinde son derece popüler hale gelmiştir. Eğitim, olumlu davranışları teşvik etmenin insancıl bir yolu olduğu için tüm dünyada popülerlik kazanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Köpek Eğitim Ürünleri

Köpeklerde Kafes Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Avantajlarından biri, köpeğinize uygun şekilde ev eğitimi vermenize yardımcı olmasıdır. Köpekler, içgüdüleri tarafından yönlendirilir; bu yüzden uyudukları bölgeyi kirletmezler ve sahiplenirler.

Kafes eğitimi, ister inanın ister inanmayın, hızlı ve kalıcı sonuçlar verecektir. Bu yüzden bir köpeğe ev eğitimi vermenin tercih edilen yolu budur. Bir köpek için kafes, dinlenebilecekleri veya kendilerini rahat hissedebilecekleri güvenli bir sığınaktır. Bu da içine idrar yapmayacakları anlamına gelir. Bir kafes, köpeğinizin evinizde özgürce hüküm sürmesini engelleyeceğinden, sabah uyandığınızda geceden kalma herhangi bir felaketi temizlemek zorunda kalmayacaksınız.

Ek olarak, köpeğiniz yıkıcı davranışlara ve evdeki eşyaları kemirmeye yatkınsa, kendi kendine nasıl davranması gerektiğini öğrenirken onu kafese kapatabilirsiniz.

Son olarak kafes, köpeğinizle seyahat etmek için de son derece yararlıdır; çünkü onu göz önünde ve beladan uzak tutacaktır. Aslında, hafif ve saklaması kolay olduğu için özellikle seyahat için yapılmış bazı plastik köpek kafesleri vardır.

 

Köpek Kafesi Çeşitleri

Köpeğinizi kafeste eğitmeye karar verirseniz, kesinlikle bir kafes satın almanız gerekecektir. Köpeğiniz için uygun olabilecek birkaç farklı kafes stili vardır.
 

Plastik kafesler - Hafif oldukları için taşıması kolaydır, bu da onları seyahat için harika bir seçenek haline getirir. Plastik kafesler, daha küçük, daha az güçlü köpekler için idealdir.
Metal kafesler - Uzun süre dayanacak güçlü bir kafes istiyorsanız, en iyi seçeneğiniz metal bir kafes seçmektir. Metal kafesler, büyük köpek ırklarını barındırmak için iyi bir seçenektir.
Katlanabilir kafesler – Katlanan kafeslerin saklanması kolaydır ve katlanabilme özellikleri nedeniyle seyahat için harikadır.
Yumuşak kafesler – Kumaş kafes, yavru köpekler için ideal seçimdir çünkü rahattırlar ve köpeğinizin kendini güvende hissetmesini sağlarlar. Ek olarak, tabanı yatakla dolgulu kafesler yaşlı köpekler için yatak görevi de görebilir.

 

Köpeğiniz İçin Doğru Kafesi Nasıl Seçersiniz?

Bir kafes seçmek bunaltıcı olabilir çünkü aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla kafes çeşidi vardır. Dikkate almanız gereken ilk şey, köpeğinizin büyüklüğüdür. İdeal kafes, evcil hayvanınızın içine işemesini engelleyecek kadar küçük, ancak köpeğin rahatça dönmesine izin verecek kadar büyük olmalıdır.

Seçtiğiniz malzeme amaca bağlıdır. Bir seyahat sandığı istiyorsanız, plastik ve katlanabilir kafesler en iyi seçimdir. Çünkü hafif ve saklaması kolaydır. Uzun süre dayanacak bir kafes istiyorsanız, metal bir kafes seçin; bu tür kafesler büyük köpekler için daha iyidir çünkü daha büyük boyutlardadırlar.

 

Kafesi Nasıl Rahat Hale Getirirsiniz?

Evcil hayvanınızın kendisini kafes içinde mutlu hissetmesi çok önemlidir. Evcil hayvanınızın kendisini daha iyi hissetmesini sağlamanın bir yolu, alana oyuncaklar eklemektir. Köpeğe kafesindeyken biraz köpek ödülü de verebilirsiniz. Bunu yapmak oldukça basittir. Birkaç özel ödül maması ve köpek oyuncağı satın almanız yeterlidir.

Bazı kafesler, evcil hayvanınız için rahatsız olabilecek sert bir yüzeye sahiptir. Köpeğin rahat hissetmesini sağlamak için kafesin zeminine köpek yatağı yerleştirmeniz yeterlidir.

 

Kafesi Neden Temiz Tutmalısınız?

Kafesler kirliyse eğitim etkili olmayacaktır. Eğitimin işe yaramasını istiyorsanız, idrar veya dışkı kokusunu iyi bir ovalama ile kafesten çıkarmanız gerekir, aksi halde köpek bölgeyi işaretlemeye devam edecektir. Bir kafesi temizlemek için, kokuyu gidermek için haftada en az bir kez sabun ve su kullanmalısınız. Bu işlem için Köpek kafes temizleyiciler ve koku giderici spreyler üretilmiştir. Ayrıca idrar kalıntısını gidermek için özel bir koku giderici kullanmanız gerekecektir. Bu, kafesin belirlenmiş bir tuvalet alanı olduğunu düşünmesini engelleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Koku Giderici Ürünler

 

Kafes Eğitimine Nasıl Başlanır

Köpeğinizin kafes eğitimine başlaması çok basittir. İlk adım, köpeğinizin kafesinde rahat hissetmesini sağlamaktır. Bunu, bunun bir tehdit olmadığını görebilmesi için onu yavaş yavaş kafesine sokarak yapabilirsiniz. Köpeğinizin alanı olumlu bir şey olarak görebilmesi için kafesin içine bazı ödüller de atabilirsiniz.

Ardından, köpeğinizi birkaç dakikalığına kafeste bırakabilirsiniz. Her gün, köpeğin kafeste biraz daha uzun süre kalmasını sağlayın. Geceleri, köpeğinizi kafeste bırakın ki gece işemesin; ama sabah ilk iş onu dışarı çıkarın.

Ayrıca eğlenceli kafes oyunları oynamayı da deneyebilirsiniz. Bu, köpeğinizin kafes içinde rahat hissetmesini sağlayacaktır çünkü kafesin içinde yalnız bırakılmak için olmadığını anlayacaktır.

 

Kafes Eğitimi Sırasında Nelerden Kaçınmalısınız?

Köpek kafes eğitimi sırasında asla yapmamanız gereken bazı şeyler vardır. 
Kafesi ceza olarak kullanmayın. Bunu yaparsanız köpeğiniz kafesle negatif bir ilişki kurar ve eğitim başarısız olur. Köpeğiniz kafesi kötü bir şey olarak görecek ve ne pahasına olursa olsun içine girmekten kaçınacaktır. Yapmamanız gereken başka bir şey de köpeğinizi kafesin içinde uzun süre bırakmaktır. Köpeğinizin bacaklarını esnetebilmesi ve ailenin bir parçası olabilmesi için kafesten kontrol sizdeyken çıkması gerekmektedir.

 

Kafes Eğitimi Size Göre mi?

Bazı insanlar, bir köpeği küçük bir alana hapsedeceği için kafes eğitiminin zalimce olduğundan korkar. Doğru yapıldığında hiç de acımasız değildir. Sizin ve onun mutlu bir ömür geçirmesine olanak sağlayan bir eğitim yöntemidir.

İyi huylu bir köpeğe sahip olmak çok önemlidir. Bu sadece hayatınızı kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda köpeğiniz iyi davrandığını bilerek kendini daha güvende hissedecektir. Kafes eğitimi uygulamak, köpeğinizde doğru davranışa teşvik etmenin basit bir yoludur çünkü uygun fiyatlı ve anlaşılması kolaydır.

 

Kısaca;
Köpeğinizin etrafını kemirmesini engellemek, tuvalet eğitimi vermek, ona huzurlu bir alan sunmak, kablo ve elektrik akımına kapılmasını engellemek ve onlarca sebepten dolayı köpek kafesleri hayatınız kolaylaştıracaktır.


 

Etiketler: Köpekler Hakkında
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR