Cymric Kedisi

Cymric Kedisi

Cymric Kedisi

 

Manx kedisinin uzun tüylüsüdür. Dost canlısı, sevecen Cymric, kuyruksuz, uzun tüylü, yuvarlak gözlü ve yuvarlak kafalıdır. Tüyler karmaşık renklerde ve desendedir.

Cymric'in kuyruksuzluğu, kedigillerde yaygın olan genetik bir mutasyonun sonucudur. Adını Galce'deki Galler kelimesinden alan Cymric, kuyruğunun olmamasının yanı sıra yuvarlak görünümüyle dikkat çeker. Yuvarlak bir kafası, yuvarlak gözleri olan Cymric'in de tamamen kuyruksuz olduğunu düşünmeyin; omurganın sonunda kaynaşmış üç adete kadar omurları vardır. Bu durum kuyruk kökünde bir kütük şeklindedir ve bu kısma bağlı uzun ama tipik kedi kuyruğundan daha kısa bir kuyruğu vardır.

Cymric nazik ve oyuncudur. Oynamayı veya oyuncaklarını etrafta taşımayı sever. Aynı zamanda akıllı ve hünerlidir, patilerini dolaplara girmek ve kapıları açmak için kullanır. Eğer sizin de bir Cymric kediniz varsa geceleri mutlaka daire kapınızı kilitlemenizi öneririz. İnsan canlısıdır. Adeta sevdiği kişilerle mırıldanarak konuşurlar ve hareketleri ile ne istediklerini mutlaka sahiplerine anlatırlar. Bazı Cymric'ler tüm sevgilerini tek bir kişiye verirken, diğerleri çocuklar dahil tüm aileye karşı şefkatlidir.

Onu evin içinde hızlanırken, keskin dönüşler ve ani duruşlar yaparken gördüğünüzde sakın şaşırmayın. Kendi kendine oyunlar kurabilir. Kedi oyuncakları onun en yakın dostu niteliğindedir. Oyuncakları ile ilgilenmeyi ve onları taşımayı severler.

Cymric, onu sevecek, onunla oynayacak ve onunla ilgilenecek insanların olduğu her eve uygundur. 

Patiler arasındaki tüyler oldukça uzundur ve sık kirlendiğinden bakım ister. Haftada birkaç kez taranması tüy bakımı için yeterlidir. Uzayan tırnaklar mutlaka kesilmelidir. Tırnak bakımı yapılırken kırılmaları önlemek için tırnak makası kullanılmalıdır.

Bu kedilerin kuyruklarını nasıl kaybettiğine dair birçok efsane vardır.

Birincisi, gemiye geç binmeleri ve kapıyı kuyruğa çarpmalarıydı. Bir diğeri, İrlandalı ya da Viking akıncılarının yavru kedileri çalmalarıydı. Çünkü kuyrukları iyi şans tılsımı olarak kabul edilirdi. Daha büyük olasılıkla kuyruksuzluk, kedilerin geldiği Man Adası'nda yüzyıllarca süren akraba evliliğiyle geliştirilmiş genetik bir mutasyonun sonucudur. 

 

 

Cymric Sağlığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tüm canlıların hastalıkları kalıtım yoluyla alma potansiyeli olduğu gibi, tüm kediler de sağlık sorunları geliştirme potansiyeline sahiptir.

Cymric'in kuyruk eksikliği her zaman iyi huylu değildir. Bazılarında, dışkılama veya idrar yapma sorunları gibi nörolojik belirtilerle sonuçlanan omurga kusurları vardır.

Obeziteye yatkın bir ırktır. Cymric'i uygun ağırlıkta tutmak, genel sağlığını korumanın en kolay yollarından biridir.

Kilonun korunması ve onu fit tutmak için dengeli kedi mamaları kullanılmalıdır.

   
Etiketler: Cymric Kedisi
Ekim 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR