American Bobtail

American Bobtail

American Bobtail 

American Bobtail kedi ırkı hemen hemen tüm ailelerin hayalindeki ırk olsa gerek. Sosyal ve huzurlu aynı zamanda oyuncu ve nazik bir ırk olması özellikle çocuklu aileler için doğru bir seçimdir.  Kısa kuyruk yapısı, bol tüylü pati ve kulaklara sahip güçlü bedeni ile yabani bir görünüşü olsa da oldukça sakin karakterdedir. 

 

Yaşamsal evrelerini geç tamamlayan bir ırk olan American Bobtail, yetişkin olabilmesi için 3 yıla ihtiyaç duyan bir ırktır. Kuyrukları bu ırkların en önemli özelliğidir kısa dik kuyruğu yaklaşık 3 ila 10 cm uzunluğundadır. Özel tüy bakımına gerek duymayan tüyleri haftada birkaç kez taranmalıdır. İlkbahar ve sonbaharda mevsim geçişlerindeki tüy dökümü hat safhadadır.

 

Oldukça oyuncu olmaları sizi bazen yorsada hiç bitmeyen enerjileri ile saatlerce aile fertleriyle zaman geçirebilirler. Zekaları oyunculukları ile doğru olantılıdır. Bu sebeple onunla kuracağınız zeka oyunları American Bobtail kedinizi mutlu edecektir.

 

American Bobtail in titizliği sizi yorabilir. Kum kabı tamizliğini diğer kedilere nazaran daha sık yapmanız şarttır. Kirli kum kabı American Bobtail in asla kabul etmediği bir durumdur. Hatta onun beğenmediği kedi kumu kullanırsanız, sizi protesto eder ve olur olmaz yere tuvaletini yapabilecek kadar kaprislidir.

 

Nadir eğitim alabilen ırklardandır American Bobtail. Birkaç denemeden sonra tasmayı dahi kabul edebilecek kadar zekidir. Birçok kedi ırkını tasmalamak zor olduğunu bilmekteyiz ama American Bobtail bu konuda oldukça itaatkardır.

 

 

Melez olduğu kabul edilen American Bobtail kedileri 2002 yılında kedi türü olduğu kabul edilmiştir.

   
Etiketler: American Bobtail
Ekim 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR