Savannah Kedisi Hakkında

Savannah Cat

Savannah Kedisi

Savannah kedileri, özellikle sahiplerine karşı sevgi dolu, ancak yabancılara karşı biraz soğuk davranabilen büyük, atletik bir cinstir.

Uzun ve zarif olan Savannah kedisi ilk olarak 20. yüzyılın sonlarında tanıtıldı. Savannahlar aslında Siyam kedisinin vahşi bir serval ile üremesinin sonucu olan melez bir ırktır . Ve bu vahşilik tam anlamıyla sergileniyor: Cins, evcil bir hayvanın dostane tavrını korurken, Afrika kedi mirasının büyük dik kulaklarını, uzun bacaklarını ve benekli tüylerini korur. 

Savannah kedisi, evcil kedilerin en büyüğüdür. 1990'ların sonunda yetiştiriciler arasında popüler hale geldi ve 2001'de Uluslararası Kedi Derneği onu, kayıtlı yeni bir cins olarak kabul etti. Savannah'nın uzun ve ince yapısı, onlara gerçek ağırlıklarından daha büyük bir görünüm kazandırır. Boyut, nesle ve cinsiyete çok bağlıdır. 4,5 ila 25 kg ağırlığında olabilir. 

En öne çıkanları çeşitli renk işaretlerini içerir; uzun, derin çukurlu, geniş, yuvarlak, dik kulaklar; çok uzun bacaklar; şişman, kabarık burunlar.  Kısa kuyruk, düz siyah uçlu siyah halkalara sahiptir. Yavru kedilerde gözler mavidir. Büyüdüklerinde yeşil, kahverengi, altın rengi veya karışık bir gölge olabilir. Gözler, sert güneş ışığından korumak için kapüşonlu bir kaş ile "bumerang" şeklindedir.

Bu kediler sadakatleri ile tanınırlar ve evin her yerinde sahiplerini takip ederler. Ayrıca bir tasma ile yürümek ve gezdirmek için eğitilebilirler. Savannah'ın sık sık belirtilen bir özelliği de, yüksek yerleri aramaya olan doğal eğilimini tamamlayan atlama yeteneğidir. Kapıların, buzdolaplarının ve yüksek dolapların üzerine atladıkları bilinmektedir. Bazı Savannahlar ayakta dururken yaklaşık 2,5 m yüksekliğe sıçrayabilir. 

 

Birçok Savannah kedisi sudan korkmaz ve oynar, hatta kendilerini suya sokar.

   
Etiketler: Savannah Kedisi
Ekim 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR