Scottish Fold - Kıvrık Kulaklı Kedi

Scottish Fold kedi

Scottish Fold - Kıvrık Kulaklı Kediler

  ScottishFold kedilerinin diğer kedilerden en benzersiz özelliği başın önüne ve aşağıya doğru yatık şekilde duran kıvrık kulakları dır. Bu kıvrık kulaklar ile ortaya çıkan görünümünü birçok kedisever ve kedi hakemleri şirin bir ''baykuş'' veya ''ayıcık'' olarak ifade ederler. Kıvrık kulakları ile tanınan bu ırk Amerika'da popüler ilk on kedi arasında yer alır. Ülkemizde ise ilk sırada tercih edilen en popüler ırktır.

scottish fold

 

Scottish Fold Kedi Irkının Özellikleri

  Yuvarlak baş, kısa ve tombik gövde ile orta boyutlu kedilerdir. Fold kedinin gelişimi ve büyümesi 3-4 yaşlarına kadar sürmektedir.

  Şirin bakışlı baykuşa benzeyen büyük, yuvarlak, geniş aralıklı gözleri vardır.

  Bacakları vücuduna oranlara oldukça kısa ama güçlü, patiler yuvarlaktır.

  Sıkı yoğun peluş bir kürke sahiptirler. Göz renkleri kürke göre şekillenir. Her kürk renginde kabul edilir. Standartlar söz konusudur. Örneğin Blue-gri kürke sahip bir fold kedide sarı ve turuncu göz rengi haricinde göz renkleri kabul edilmez.

  Tüm renk ve desenlerde kürk görülebilir. Günümüzde ülkemiz için en popüler renkler blue, colorpoint ve beyaz olmakla birlikte, golden, silver, tarçın, fawn renklerde en popüler güncel renk varvasyonlarıdır.

  Kuyruk, Fold kedilerde en dikkat edilmesi gereken uzuvdur. Tüm showlarda kediler için en belirleyici özellik kuyruktur. Fold kedilerde kuyruk orta uzun ve uzundur. kuyruk arka-sırta kıvrıldığında gövdenin ortasına kadar gelen uzunluk yarı uzun olarak kabul edilir.

 

scottish fold

 

  İskoç kıvrımlarının iki türü vardır.

1. Katlanmış Kulak (Scottish Fold)

2. Düz (Scottish Straight) 

  Scottisch Fold kedilerde tüm yavrular düz kulakları ile doğarlar. Yaklaşık 3 ile 4. haftadan başlamak üzere, kulakları katlanır (Scottish Fold) ya da dik olur (Scottish Straight).

  Sıcak ortamlar ve havalar fold kedilerin kulaklarının kalkmasında etkendir. Soğuk iklimlerde fold kedilerin kulakları daha muntazam kapanır. Sıcak iklimlerde ise dikleşmeye meyillidir. Bu sebeple fold kedilerinizi oda sıcaklığına sahip ortamlarda tutmanız yaz aylarında kulaklarının kalkmasını engelleyecektir. Endişelenmeyin. Fold kedilerin kulaklarının kalkması soğuk kış ayları ile birlikte inmesini de akabinde getirecektir.

scottish fold

 
 

Scottish Fold - Kıvrık Kulaklı Kedilerin Karakteri

  Akıllı, sakin huylu ve yumuşak sesli olan bu ırk yeni insanlara ve yeni ortamlara kolayca adapte olabilir. Sadık ve evine bağlıdır. Ailenin tüm üyelerine kendini sevdirir ancak seveceği sahibini ise kendir seçer. Sahibinin yanında olmayı sever ancak asla kucak kedisi değildir. Sahibi ile oyun oynamaya ve ilgi çekmeye bayılır. Özellikle önüne atılan bir kedi oyuncağı ile oynamaktan büyük keyif alırlar.

  Sessiz bir tür kedidirler. Diğer evcil hayvanlarla ve insanlarla iyi anlaşırlar. Konforlu ortamları severler ancak gerektiğinde iyi bir fare avcısıdırlar. Hem evde hem de bahçede yaşayabilir ancak yalnız kalmayı sevmezler. İnsan odaklı sosyal kedilerdir. Çoğul yaşama ve evde diğer hayvanlarla birlikte yaşamaya uygundurlar.

  Dünyanın en sevimli görünüşüne sahip fold kediler gerçek bir ev arkadaşıdırlar. Çocuklarda son derece uyumludurlar. Çocuklarınızın oyun isteklerine büyük bir keyifle cevap vereceğine emin olabilirsiniz.

 

 İlginizi çekebilir: Van Kedisi

   
Etiketler: en popüler kedi ırkı, kıvrık kulaklı kediler, scottish fold, türkiye'de en çok sevilen kedi ırkı nedir.
Ocak 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR