PetburadaBlog

  • Haziran 28, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler de biz insanlar gibi yaşlanırlar. Yıllar geçtikçe artık daha fazla ilgi ve özene ihtiyaç duyarlar. Biz de bu yazımızda yaşlı köpek bakımı hakkında nelere dikkat etmeniz gerektiği ve bu süreçte onlara nasıl daha kaliteli bir yaşam sunabilirsiniz bunlardan bahsedeceğiz. Siz de sadık dostunuza hayatlarının bu aşamalarında mümkün olduğunda yardım edin.

     

    yaşlı köpek,
  • Haziran 26, 2020 Kediler Hakkında

      Bir kedi sahiplendiğinizde onun eve gelmesiyle birlikte bir takım sorumluluklar da gelir. Bunlar beslenmesi, bakımı ve barınmasıdır. Biz de bu yazımızda barınmadaki sorumluluğunuzdan yaşam alanında kedi evi nasıl olmalıdır buna bakacağız. Kedilere oluştaracağınız yaşam alanları olmazsa olmazlardandır. Çünkü kedinin kedini aileden hissetmesi için yaşam alanı şarttır. Bu alanda da kedi yatağı veya kedi evi gibi onların uyuması için sabit bir yer olmalıdır. Her ne kadar kediler keyifleri nereyi isterse orada uyusa da, kedi yatağı ya da kedi evi de birçok kedinin oldukça sevdiği ve kullandığı kedi malzemelerindendir. Peki kedi evi nasıl seçilir, ideal bir kedi evi nasıl olmalıdır?

     

    kedi oyun evi, kedi evi, kedi tırmalama evi,
  • Haziran 24, 2020 Köpekler Hakkında

      Her köpek sahibi köpeğini çok sever. Ancak zaman zaman onların havlaması sinirlerini bozabilir. Özellikle ısrarcı havlamalar uyku düzeninizi ve komşularla olan iyi ilişkilerinizi bozabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için muhtemel çözümler vardır. Gelin köpekler neden geceleri havlar, köpeklerin geceleri havlamasının önüne nasıl geçilir birlikte bakalım.

     

    köpeklerin havlaması
  • Haziran 22, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler insanların kalbini feth eden oldukça sevimli canlılardır. Onları bir o kadar sevimli bir o kadar da karizmatik gösteren şeylerden biri de bıyıklarıdır. Fakat bazılarının düşündüğü gibi kedi bıyıkları sadece görünüş için değildir. Kedi bıyığı, onların dünyayı algılamaları için en önemli ve güçlü olan parçalarıdır. Kısaca günümüz teknolojisinde kedi bıyığı adeta bir GPS, bir radar sistemidir.

     

    kedi bıyığı,
  • Haziran 20, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Ülkemizde akvaryumda balık besleyenlerin sayısı oldukça fazladır. Balık türlerinden de en meşhurlardan biri melek balığıdır. Melek balığı ilk alındığında genelde üreme görülmez. Ancak 10-15 tane melek balığı ile birlikte bakıldığında doğru eşi bulduğunda üreme eğiliminde olurlar. Bu balığın üremesini istiyorsanız bir karar vermeniz gereklidir. Yani yumurtladıktan sonra ebeveynleri ile mi bakılmalı yoksa yumurtaları güvene başka bir akvaryuma mı almak istediğinize karar vermelisiniz. Eğer ayrı akvaryuma alacaksanız yumurtaların havalanması gerekir. Bunu hava taşı ile gerçekleştirebilirsiniz.

     

    balık türleri,
  • Haziran 18, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşu çocukluğunuzda tanıdıklarımızda gördüğümüz daha sonra bizim de sahiplendiğimiz, belki bugün bile evimizde baktığımız evcil hayvanlardan biridir. Genelde bu canlıların pencere veya kapının açık unutulmasıyla, dışarı kaçtığını duymuşuzdur ya da tecrübe etmişizdir. Bu yüzden muhabbet kuşu kaç yıl yaşar pek de bilmeyiz. Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım ve muhabbet kuşlarının kaç yıl yaşadığını öğrenelim.

     

    muhabbet kuşu yaşam süreleri
  • Haziran 16, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpeklerin ömrünü ortalama olarak dahi tahmin etmek kolay değildir. Çünkü yaşam standartları, genetikleri, aile soyu, ırkı gibi birçok faktör yaşam sürelerini belirlemede rol oynar. Bu yüzden köpeğinizin ne kadar yaşayabileceğini konusunda bir çıkarımda bulunmadan bunlara dikkat etmek gerekir.

     

    köpeklerin ömrü,
  • Haziran 14, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler gerçekten de sevimli ve cana yakın canlılardır. Her ne kadar bazı insanlar onların nankör olduğunu düşünse de bu düşünceleri her durumda kabul edilebilir değildir. Kediler genellikle özgürlüğüne düşkün canlılardır. Ancak istediklerinde sahipleriyle zaman geçirmeye bayılırlar. Hatta zaman zaman size olan ilgileri oldukça ilginç gelebilir. Özellikle sizi yaladıklarında vücudunuzda hissettiğiniz pütür pütür yapı hem keyif verici hem de ilginç gelebilir.

     

    kedi davranışları
  • Haziran 12, 2020 Köpekler Hakkında

      Biz insanlar gibi köpeklerin de hoşlanmadığı bir takım şeyler vardır. Bunlar muhtemelen sizin keyif aldığınız ancak evcil hayvanınızın hoşuna gitmeyen şeylerdir. Tabi kasten yapmadığınız davranışlar da onları rahatsız ediyor olabilir. İnsanlarla köpekler her ne kadar çok uzun süredir birlikte yaşıyor olsa da birbirleri hakkında bilmedikleri pek çok şey olabilir. Biz de bu yazımızda köpeklerin hoşlanmadığı hatta kimi zaman nefret ettiği şeyler hakkında bilgiler paylaşmak istedik. Bunu köpeğinizle aranızdaki iletişimin daha iyi olması için bir fırsat olarak görebilirsiniz.

     

    köpekler hakkında,
  • Haziran 10, 2020 Kuşlar Hakkında

      Candida albicans adı verilen bir mantar türü kafes kuşlarında mantar enfeksiyonlarına yol açmaktadır. Bu mantar türü çok az sayıda bütün kuşların sindirim sisteminde bulunmaktadır. Ancak enfeksiyona neden olmaz. Bu mikroorganizmanın sayısı artarsa ya da sindirim sisteminde bir hasar varsa, sindirim sisteminde, gaga ve solunum sistemi gibi organlarda, deri, tüy, göz ve üreme organlarında enfeksiyona neden olur.

     

    kuş hastalıkları,
  • Haziran 08, 2020 Kedi Hastalıkları

      Nezle hemen hemen her insanın yaşadığı hastalıklardan biridir ve oldukça sık yakalanılabilir bir hastalıktır. Muhtemelen sıkça yakalanmadan dolayı pek de ciddiye alınmaz. Kedi nezlesi ise insan nezlesinden oldukça farklıdır ve özellikle yavru kediler için ölümcül sonuçları olabilir. Kedilerde görülen nezle üşütmenin aksine virüs ile şekillenen bir hastalıktır. Öyle ki bağışıklık sistemi düşük, zayıf olan kedileri hayattan koparabilir.

     

    kedi hastalıkları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR