Muhabbet Kuşu Kaç Yıl Yaşar?

Muhabbet Kuşu Kaç Yıl Yaşar

Muhabbet Kuşu Kaç Yıl Yaşar?

  Muhabbet kuşu çocukluğunuzda tanıdıklarımızda gördüğümüz daha sonra bizim de sahiplendiğimiz, belki bugün bile evimizde baktığımız evcil hayvanlardan biridir. Genelde bu canlıların pencere veya kapının açık unutulmasıyla, dışarı kaçtığını duymuşuzdur ya da tecrübe etmişizdir. Bu yüzden muhabbet kuşu kaç yıl yaşar pek de bilmeyiz. Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım ve muhabbet kuşlarının kaç yıl yaşadığını öğrenelim.

  Birçok canlı gibi bu kuş türü de 12 aylık olduğunda yetişkin olarak adlandırılır. Dişi olanlar 4 yaşlarına geldiklerinde ise yaşlanmaya başlarlar. Erkek muhabbet kuşları ise 6 yaşına geldiğinde yaşlanmaya başlar. Her iki cinsin de ortalama yaşam süresi 8 ile 10 yıl arasındadır. Bu süreyi belirlemede elbette ne kadar iyi bakıldığı ve hasta olup olmadığı gibi faktörlerde önemlidir.

  İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu Bakımı

 

Muhabbet Kuşlarının Ortalama Ömrü

  Muhabbet kuşları soğuklara karşı dayanıklı canlılar değildir. Ne fazla soğuk ne de fazla sıcak yerlerde bakılmalıdır. Yaz aylarında doğrudan vantilatör ya da klima soğuğuna maruz bırakılmamalıdır. Bunlar hasta olmasına neden olabilirken, evcil hayvanınızın ömrünü de kısaltır. Ayrıca beslenmeleri, bakımları, strese girip girmemeleri de yaşam sürelerinde önemli olan faktörler arasında yer alır.

  Yeni bir muhabbet kuşu sahiplendiyseniz ilk önce bazı şeylere dikkat etmelisiniz. Sağlıklı olması uzun ömürlü olmaları için olmazsa olmazdır. Dilerseniz bir veteriner hekime götürüp genel sağlık muayenesinden geçirebilirsiniz. Sağlıklı bir yavru muhabbet kuşunun tüyleri parlak ve vücuduna yapışık olacaktır. Ayrıca hareketli ve yerinde durmayan davranışları olması gerekir.

  Muhabbet kuşuyla iletişim kurarken onu sık sık elinize almamalısınız. Özellikle yavru ise ilk 2-3 hafta hiç ellememelisiniz. Kuşun yeni ortama girdiğinde stres yaşamaması ve panik yapmaması gerekir. Size alıştıktan sonra kafesi açtığınızda zaten size karşı sevgisini göstermeye başlayacaktır.

Muhabbet Kuşu Kafes Seçimi

  Yeni sahiplendiğiniz muhabbet kuşuna bir kafes almanız gerekir. Bu kafesi seçerken nasıl bir şey alacağınız veya almanız gerektiği konusunda aklınızda soru işaretleri olabilir. Geniş ve büyük bir muhabbet kuşu kafesi en doğru seçim olacaktır. Çünkü kafes içi aksesuarlarını yerleştirdiğinizde zaten kafes içinde bir daralma olacaktır. Geri kalan alan da kuşun rahatça hareket edebilmesi içindir.

  Beslenme de oldukça önemli unsurlar arasında yer alır. Kaliteli muhabbet kuşu yemi ve vitaminli sular evcil hayvanınızın yaşam kalitesini artıracaktır.

muhabbet kuşu kaç yıl yaşar

Etiketler: muhabbet kuşu yaşam süreleri
Haziran 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR