Muhabbet Kuşu Bakımı

muhabbet kuşu bakımı

Muhabbet Kuşu Bakımı

  Muhabbet kuşları en çok beslenen evcil hayvanlar arasındadır. Renkli görüntüleri ve neşeli tavırlarıyla kendini en çok sevdiren kuşlardandır desek yanlış olmaz. Kendi aralarında bile farklı farklı türlere ayrılan bu kuşların kökeni Avustralya olarak bilinmektedir. Peki muhabbet kuşunu beslerken nelere dikkat etmek gerekir? Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur?

  Muhabbet kuşu kafes kuşu olarak bilinmektedir. Kendi türleriyle birlikte yaşamaları daha uygundur. Tek başlarına canları sıkılabilir. İlgi gösterirseniz size daha çabuk alışırlar. Muhabbet kuşları kafeste kendilerini güvende hisseden canlılardır. Uzun süreli bir yaşam için temizliğine ve ilgiye ihtiyaç duyarlar. Peki bu temizlik ve ilgi nasıl olmalıdır? En doğrusu nedir?

Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  Muhabbet kuşu kafesi küçük olmamalıdır. Kafeste rahatça hareket etmeleri ve özgür hissetmeleri en idealidir.

  Kafesin içinde kuş tüneği olmalıdır. Böylelikle tuvaletini her yere yapmayacaklardır. Bir nevi bu onların tuvalet eğitimidir.

  Muhabbet kuşları soğuğa karşı hassastır. Soğuk havada, rüzgarda dışarıda bırakırsanız hastalanır, ölürler. Aynı şekilde direkt olarak güneşe de maruz kalmamalıdırlar.

  Onlara yem verirken hoşuna giden muhabbet kuşu yeminden vermeye özen gösterin. Aksi halde çok yem koysanız dahi beğenmedikleri sürece yemezler.

  Kafesin içinde gagalarını törpülemek için kullanacağı gaga taşı olmalıdır.

  Mümkünse her gün muhabbet kuşunun suyunu değiştirin. Musluk suyu kullanmayın, içme suyu tercih edin. Eğer siz de suyunuzu musluktan içiyorsanız, bir gün bekletilmiş olarak koyun. Böylelikle suyun kloru öleceğinden kuşların sağlığı tehlikeye girmez.

  Gün aşırı kafesin tabanını temizlemelisiniz. Dışkıların kokmaması için bu oldukça önemlidir. Ayrıca kuşun kendini mutlu hissetmesi için de önemlidir.

  Muhabbet kuşu kafesinin içine ayna almak da can sıkıntısı için birebirdir.

  Yıkanmaları için kuş banyoluğu da alırsanız, kendi kendine yıkanmasını ve temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

  Vitamin kullanmadan önce veteriner hekime danışmanızda fayda vardır. Sebze ve meyve verme konusunda aşırıya kaçılmadıkça çok sakınca yoktur.

  Dişi kuşların yumurtalarına asla dokunmamanız gerekir. Aksi halde kırarlar, yavru kuşa zarar gelebilir.

  Muhabbet kuşları tüy döken canlılardır. Strese kapıldıklarında ise bu tüy dökme artabilir. Bu gibi durumlarda stresin kaynağı ortadan kaldırılmalıdır. Eğer yerini beğenmediyse yerini değiştirmek, yalnızlıktan sıkılmak, ilgi beklemek ya da verilen kuş yemleri sorunun kaynağı olabilir. Sorunu siz anlayamıyorsanız veteriner hekime götürerek profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

muhabbet kuşu bakımı

Etiketler: kuş bakımı,
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR