Kediler Sahiplerini Neden Yalar?

kediler sahiplerini neden yalar

Kediler Sahiplerini Neden Yalar?

  Kediler gerçekten de sevimli ve cana yakın canlılardır. Her ne kadar bazı insanlar onların nankör olduğunu düşünse de bu düşünceleri her durumda kabul edilebilir değildir. Kediler genellikle özgürlüğüne düşkün canlılardır. Ancak istediklerinde sahipleriyle zaman geçirmeye bayılırlar. Hatta zaman zaman size olan ilgileri oldukça ilginç gelebilir. Özellikle sizi yaladıklarında vücudunuzda hissettiğiniz pütür pütür yapı hem keyif verici hem de ilginç gelebilir.

Kedilerin Kendilerini İfade Etme Yolu

  Kediniz sizi sürekli olarak yalıyorsa bunu neden yaptığını ister istemez sorgulamış olabilirsiniz. Bu sevimli canlıların sizi yalamasında elbette tek bir sebep yoktur. Bunların başında size olan minneti ve kedi maması beklentisidir. Ve milyonlarce sebep, işte o muhtemel sebepler

Kedilerin Sosyalleşme Yöntemi

  Kediler sadece patilerini değil, vücutlarının her tarafını yalamakta ustadırlar. Her ne kadar müthiş hareketlerle en zor yerlere kadar dilleri uzatsalar da zaman zaman yardıma ihtiyaç duyabilirler.

  Evcil hayvanınızın sizi yalaması kirli olduğunuz anlamına gelmez. Her ne kadar bazı kedi sahipleri öyle düşünse de bu yanlış bir düşüncedir. Kedinizin sizi yalaması kokularınızı değiş tokuş yaparak bir bağ kurmanın yoludur. Aranızdaki sosyal bağı geliştiriyordur.

Kedinizin Sevgiyi İfade Etme Yöntemi

  Kedilerin biz insanlar gibi konuşamadıklarından duygularını farklı şekilde ifade ederler. Yalamaları ise bu yöntemlerden biridir. Yalamalarının altında yatan sebep ise annelerinden gördüğü davranışla alakalıdır. Bu şekilde size duyduğu sevgiyi gösterir. Ayrıca sizinleyken rahat olduğunun, mutlu olduğunun, güvende olduğunun mesajını veriyordur.

Kedinin Sahiplerinin Yalaması Endişe Azaltır

  Kediler dürtüsel olarak sık sık kendilerini yalarlar. Kimi zaman bu yalama öylesine güçlüdür ki kendilerini bile acıtabilir. Eğer sizin elinizi veya başka bir yerinizi normalden daha fazla ısırıyorsa endişeli ya da stresli olabilir. Böyle durumlarda da endişeyi ve stresi azaltmak üzere kendileri ya da sizi yalarlar.

Kedilerin Sahiplerini Oyun Olarak Yalaması

  Evcil hayvanlarla oyun oynamak her zaman çok keyiflidir. Kediler de kardeşleri veya ailesiyle yalayarak yakınlık gösterir, bunu bir oyun gibi görürler. Bu nedenle oyun ortasında bile kediniz sizi birden yalamaya başlayabilir. Çok rahatsız olmuyorsanız izin verebilirsiniz.

  İlginizi çekebilir: Kedi Oyuncakları

Kedinin Bölgesel Sınırlarını Belirlemesi

  Kediler birçok canlı gibi bölgeleri konusunda oldukça hassastırlar. Sahip oldukları her yere kendi kokularını bırakmaya çalışırlar. Bunu yaparken kimi zaman yalayarak yapabilirler. Öyle ki sizi de bu sebeple yalayabilirler. Ağızlarından çıkan salya ile kendi kokunuz birleşir ve bir anlamda işaretlenmiş olursunuz.

Kedilerin Koku Değişimi Olarak Yalaması

  Evcil hayvanınız son zamanlar sürekli olarak parmaklarınız veya ellerinizi yalıyorsa kafayı takmış demektedir. Bunun nedeni ilgisini çekmenizdir. Siz yemek pişirdikten sonra, bahçeyle veya başka şeylerle ilgilendiğinizde elinizdeki koku da onun ilgisini çekebilir. Bu durum oldukça normaldir.

Kedim Beni Yalıyor, Ne Yapmalıyım?

  Oyuncu ve zaman zaman sizi ısıran bir kediniz varsa ısırma öncesi yalıyor olabilir. Bu davranışın size zarar vermekle alakası yoktur. Yalaması ve ısırması sadece oyun amaçlıdır. Eğer ısırmada aşırıya kaçmaya başladıysa ona ısırmamaya alıştırmanız gereklidir. Tüyleri de dikleşmeye başlıyorsa bunu dikkat etmeniz gerekir. Kedinizin sevmediği şeyle yapıyorsanız ısırmasının altında bu yatıyor olabilir.

  Kediniz yavruysa ve annesinden yeni ayrıldıysa sabırlı olmalısınız. Sizi yalaması koruyucu olarak gördüğü anlamına gelir. Bu davranışı azaltmak için ondan uzaklaşabilir zamanla yalamayı unutturabilirsiniz.

kedi yalaması

Etiketler: kedi davranışları
Haziran 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR