PetburadaBlog

  • Son günlerde orman yangınları ile gündeme gelen hayvanlarda yanık ve tedavisi hakkında bir kaç öneri ve hatırlatmanın yer aldığı bu yazımızda yanık sonrası hastaya yaklaşım ve tedavisi hakkında yapmamız gerekenler.

    yanık,
  • Son bir kaç yılına damgasını vuran Corona virüs pandemisi de bunlardan biri. İnsanlığı bir anda felakete sürükleyen bu etken aslında yeni dikkatimizi çekse de, yıllardan beri kedi ve köpeklerin baş belası desek yanlış olmaz.

    Corona Virüs
  • En çok evde beslenen kuşlar arasında muhabbet kuşları, kanaryalar, saka, paraket, papağan, hint bülbülünü sıralayabiliriz. Her birinin bakım ve beslenmesinde farklılıklar olsa da temelde seçilen besin maddeleri birbirine çok yakındır. Doğru bir kuş yemi seçimi kuşların sağlıklı bir ömür sürmesine yardımcı olmaktadır. Tüm canlılarda olduğu gibi alınman besin maddelerinin kalitesi son derece önemlidir. Daha çok tohum içeriği yemleri tercih etmekteyiz ve kuş yemi içindekiler hızlı küflenen maddeler olduğundan kaliteli kuş yemi seçimi gerekmektedir.

    kuş yemleri, kuş yemi içindekiler, en iyi kuş yemi
  • Bu yazımızda kedi yada köpeğimizi pire ve keneden nasıl koruruz? Pire ve kene ile mücadelede evde ilaç yapabilir miyiz? Bahçe ve çevrede pire ve keneye karşı alınacak tedbirler nelerdir? Pire ve kene istilasından en kolay nasıl kurtuluruz? sorularının cevaplarını arayacağız. Doğal ve hemen hemen her yerden kolayca temin edeceğimiz ürünlerle pire ve kene mücadelesi için tarifler vereceğiz.

    pire ve kene
  • Haziran 30, 2021 Diğer Evcil Hayvanlar

    Siz de bir tavşan sahibi iseniz ve en iyi şekilde ona bir yaşam sunmak isteyenlerdenseniz mutlaka bazı tavşan malzemeleri edinmek zorundasınız. Bunların başında tavşan kafesi, tavşan yemi, suluğu talaşlar ilk akla gelenler olsa da hemen hemen hiç birimizin aklına gelmeyen bir ürün vardır ki o da tavşan yatağıdır.

    tavşan malzemeleri
  • Kusma, mide ve üst bağırsaklardaki içeriğin zorla dışarı atılmasıyla meydana gelir. Köpek kusmuğu, kısmen sindirilmiş sarı safra veya köpek maması içerebilir ve genellikle ekşi kokar. Kusma, yemekten hemen sonra veya daha sonra herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Genellikle salya akması, dudakları yalama ve aşırı yutma gibi mide bulantısı belirtileridir.

    kedi kusması, köpek kusması
  • Haziran 23, 2021 Köpek Hastalıkları

    Köpeğiniz Pisi pisi otuna maruz kaldıktan sonra herhangi bir belirti veya anormal davranış gösteriyorsa, bir veteriner kliniğine gidin. Özellikle not: gözlerde aşırı kırpma veya kaşınma, hapşırma, öksürme, öğürme, kafa sallama, pati yalama (veya özellikle çiğ, kırmızı bir yumru görürseniz yalama) veya idrar yaparken veya sonrasında ağrı veya rahatsızlık .

    pisi pisi otu
  • Haziran 22, 2021 Kediler Hakkında

    Kedilerin zor beğenen canlılar olduğu herkes tarafından bilinir. Küçücük bir peynir parçasını bile saatlerce koklayan ve bir kaç dil dokunuşundan sonra burun kıvıran bir çok kedi tanımışızdır. Kedi sahipleri onca kedi malzemesi içerisinde ne yaparlarsa yapsınlar bazen kedilerini mutlu edemeyeceklerini tahmin ediyor gibiyiz.

    kedi çorbası
  • Haziran 21, 2021 Köpekler Hakkında

    Her köpek maması markası en iyi mamanın kendi mamaları olduğunu iddia eder. Bir çok internet sitesinde kuru mama üreticilerinin kendi mamalarını lider olarak ilan ettiklerine hepimiz şahit olmuşuzdur. Farklı bilimsel yaklaşımlarla liderliklerini ilan edenler aslında üretim prosesi bakımından birbirlerinden farklı değillerdir. Farkı yaratan köpek maması içindekileridir.

    köpek maması
  • Evde kedi ve köpekle yaşamanın ne kadar keyifli olduğunu bilmeyen yoktur. Bu keyifli arkadaşlık bir çok sorumluluk ve zahmeti beraberinde getirmektedir. İlk akla gelen eve dökülen tüylerin temizliği olsa da evcil hayvanlı bir evin temizliği önem arz eder. Peki; evcil hayvan olan evlerde temizlik nasıl yapılmalı, temizlik yaparken dikkat edilmelidir?

    kedili ev temizliği
  • Haziran 14, 2021 Kediler Hakkında

    Kedinizin boynuna takacağınız tasmanın kedinin evine dönüş bileti olduğu ve önemli olanın kediniz güvenliği unutulmamalıdır. İsimlik yada künye takılan tasmalar kaybolduğu düşünülen kedileri sahiplerine ulaştırmanın en etkin yoludur. Künye üzerine kedinizin ismi ve sizin ulaşılabilir telefon numaralarınızın yazılması bulan kişi için oldukça önemlidir.

    kedi tasması
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR