Köpek Mamasının 10 Temel Malzemesi Nedir?

köpek maması

Köpek Mamasının 10 Temel Malzemesi Nedir?

Her köpek maması markası en iyi mamanın kendi mamaları olduğunu iddia eder. Bir çok internet sitesinde kuru mama üreticilerinin kendi mamalarını lider olarak ilan ettiklerine hepimiz şahit olmuşuzdur. Farklı bilimsel yaklaşımlarla liderliklerini ilan edenler aslında üretim prosesi bakımından birbirlerinden farklı değillerdir. Farkı yaratan köpek maması içindekileridir.

Köpek maması çeşitleri arasında doğru mama köpeğiniz tarafından belirlenmektedir. Belirleyicinin köpeğiniz olduğu onun mamayı kabul edip etmemesi ile doğru orantılıdır. Dünyanın en üstün içeriğine sahip mamasını alsanız köpeğiniz yemediği sürece sizin için bir anlam ifade etmeyecektir. Bu sebeple lezzet en belirleyici kriterdir.

Köpeğinizin sevdiği ve onlar için alerjen olmayan lezzetleri seçmek en akılcı yoldur. Peki ''köpek mamasına ne konurda mamanın içeriği değişir?'' derseniz. cevabı: temel besinler haricinde çok küçük detaylar diyebiliriz. Genelde kullanılan ana malzemeler ister yetişkin, ister yavru köpek maması olsun aşağıda sıralananlardır.

En İyi 10 Köpek Maması Malzemesi

Bazı köpeklerin farklı beslenme ihtiyaçları ve hassasiyetleri olduğu doğru olsa da, bunlar mükemmel sağlık ve beslenme için en önemli bileşenlerdir. Köpek maması yapmak için olmaz sa olmaz malzemeler;

 

1) Et. Bu, en iyi 10 köpek maması içeriğinin en önemlisidir. Çoğu ticari köpek maması için protein kaynağı tavuk, sığır eti, balık, tavşan, geyik eti gibi gerçek etlerden gelir. Bazı mamalarda protein kaynağı olarak yumurta görebilirsiniz. Ancak yumurtanın yanında bol miktarda gerçek et kullanılmaktadır.

 

2) Et Yan Ürünleri. Bu aslında evcil hayvan mamalarında çok yüksek bir protein kaynağıdır. Birçok kişi köpek maması içeriklerini okurken yan ürünler kelimesine dikkat etmez. Kaliteli köpek mamaları gerçek etten yapılır.

Örneğin tavuk unu, %10 nem seviyesine kadar dikkatlice kurutulan öğütülmüş tavuk etidir. Protein içeriği %65 ve yağ oranı %12'dir. Bu durum kuru mamanın aslında daha yüksek bir protein yüzdesine sahip olduğu ve köpeğinize bütün tavuktan çok daha faydalı besinler sağladığı anlamına gelir.

 

3) Karbonhidratlar ve Tahıllar. Köpeğinizin tahıllara alerjisi veya hassasiyeti olmadığı sürece, bu çok faydalı bir içerik olabilir. Tahıllar ve karbonhidratlar, köpek maması malzemeleri listesinde insanların sevmediği şeylerden biridir, ancak iddia edildiği kadar kötü değildirler.

Aslında, vahşi doğada, kurtlar ve vahşi köpekler genellikle avlarının, genellikle tahıl ve bitki maddesi içeren mide içeriğini yerler. Karbonhidratlar köpeğiniz için bol miktarda enerji sağlar ve iyi tahıllar sindirime yardımcı olabilir. Mısır, soya ve tam buğday daha düşük kaliteli tahıllar olarak kabul edilir, ancak pirinç, yulaf, arpa ve bezelye daha iyidir. Bunlar, et kaynaklarından sonra içerik listesinde daha düşük olmalıdır.

Tahılsız ve düşük tahıllı köpek mamalarının üretilme fikride buradan çıkmaktadır. Doğal yaşamdan uzak kolay mamaya ulaşma v.b benzer etmenler düşünüldüğünde ne kadar doğru olduğu tartışılmaktadır.

 

4) Sebzeler. Köpeğinizin yemesi gereken bir bileşen olmasa da, diyetindeki sebzeler birçok vitamin ve mineral sağladıkları için faydalı olabilir. Örneğin tatlı patatesler, özellikle kansere neden olan ajanlara karşı savaşmaya yardımcı olan antioksidanların yanı sıra harika bir potasyum, B vitamini ve beta-karoten kaynağıdır.

 

5) Meyveler. Yine, bir köpeğin diyetinin zararlı bir parçası değildir, ancak yaban mersini ve elma gibi meyveler büyük bir lif, C vitamini ve antioksidan kaynağıdır; kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarına yardımcı olabilir ve bazı bakterileri öldürerek diş hijyenine yardımcı olabilir.

 

6) Yağlar. Hepimiz yağların tehlikelerini duyuyoruz, ancak bunlar doğru hücre fonksiyonu ve sindirim için gerçekten gerekli. Enerji sağlarlar ve köpeğinizin belirli vitaminleri emmesine yardımcı olurlar. Ayrıca, deri ve tüylerin sağlıklı ve parlak kalmasına yardımcı olurlar. Omega-3 ve Omega-6, balık yağları, kanola yağı, tavuk yağı ve zeytinyağı gibi yüksek kaliteli yağlar möpek maması içeriğinde aranan maddelerdir.

 

7) Vitaminler. Metabolik, sindirim ve bağışıklık sistemi süreçlerine yardımcı olmanın yanı sıra sinirleri ve kan hücrelerini sağlıklı tutmaya yardımcı olurlar. B vitaminleri biotin, piridoksin, riboflavin, tiamin ve beta-karoten şeklinde listenin başında gelmelidir. A vitamini, köpeğinizin derisi ve tüyü için önemlidir. E Vitamini, köpeğinizin bağışıklık sistemine yardımcı olur.

 

8) Mineraller. Köpeğinizin sağlığı için önemli olan birkaç mineral çinko, demir, potasyum, kalsiyum ve manganezdir. Ayrıca, yağ asitleri için bir taşıma görevi gören ve hücresel enerji üretimine yardımcı olan bir besin olan L Carnitine ve köpeklerin ihtiyaç duyduğu 10'dan fazla esansiyel amino asitten biri olan DL-Metionin de önemlidir.

 

9) Koruyucular. Koruyucular, köpek mamasını taze tutmaya yardımcı olur, bu nedenle oldukça önemlidir. Bununla birlikte, doğal kaynaklardan geldikleri için tokoferoller ve askorbik asit gibi koruyucuları arayın. BHA ve BHT'den kaçının çünkü bunlar birçok ülkede kanser riskleri nedeniyle insan gıdalarında yasaklanmış koruyuculardır.

10) Su. Köpeğinizin sağlıklı ve nemli kalmasını sağlamak en önemli şeylerden biridir, bu nedenle yiyecek listesinde yüksek nem yüzdesine bakın. Köpeğiniz için her zaman bol miktarda taze ve temiz su sağladığınızdan emin olun.

 

Daha önceden de belirttiğimiz gibi köpek maması içeriklerinde çok fazla çeşitlilik sunan birçok marka olmasına rağmen, hepsi köpeğinizin sağlığı için ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunu iddia ediyor gibi görünüyor. Her Mama ambalajında yasal zorunluluk olan etiketleri incelemeniz köpeğinizin yararına olacaktır. Mama yapımında kullanılan malzeme listesini okumak için birkaç dakikanızı ayırırsanız, yaşam boyu en iyi arkadaşınızın mükemmel beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Eğitimli köpek sahibi iyi bir köpek sahibidir!

Etiketler: köpek maması
Haziran 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR