Kedi Çorbası Nedir?

kedi çorbası

Kedi Çorbası Nedir?

Kedilerin zor beğenen canlılar olduğu herkes tarafından bilinir. Küçücük bir peynir parçasını bile saatlerce koklayan ve bir kaç dil dokunuşundan sonra burun kıvıran bir çok kedi tanımışızdır. Kedi sahipleri onca kedi malzemesi içerisinde ne yaparlarsa yapsınlar bazen kedilerini mutlu edemeyeceklerini tahmin ediyor gibiyiz.

 

Kedilerinizin sağlığı için beslenmelerine ne kadar önem verdiğinizi biliyoruz. Kuru mama ile beslemeni yanında onlara yaş kedi maması vermenin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu tip karma besleme yapılan kedilerin sindirim sistemleri daha sağlıklı çalışmaktadır.

 

Kedilerin su metabolizmaları oldukça hassastır. Az su tüketen kedilerde idrar yollarında taş oluşumu daha sık görülmektedir. Kediler az su içtiklerinde dolaşım sistemi problemleri onların hayatına mal olmaktadır.

 

Bazen kedi sahipleri kedilerini gıda ile ödüllendirmek ister Bu amaca hizmet eden onlarca kedi ödül maması üretilmiştir. Çoğunlukla ödül mamaları kedi eğitiminde kullanılır dense de kedilerin başına buyruk canlılar olduğu unutulmamalıdır.

 

Kedilerin Ne Yemesi Gerekir?

Kediler her ne şartta yaşarsa yaşasın bazı gıda maddelerine zorunlu ihtiyaç duyarlar. Etoburlar olarak kedilerin şunlara ihtiyacı vardır:

Et veya balıktan elde edilen protein

Taurin ve arginin gibi amino asitler (et veya balıktan)

Yağ asitleri

Vitaminler

Mineraller

Su

İşte bu malzemeler kullanılarak ve yukarıda sıraladığımız küçük açıklamalardan yola çıkarak kedileri sağlıklı ödüllendirmek ve onlara lezzetli gıda sunmak amacıyla kedi kreması ve kedi çorbası üretilmektedir. Kedi yaş mamalarından çok farklı olan kedi çorbaları kedinizin özel lezzetlerindendir.

 

Bu sağlıklı ve doyurucu tarifler kedinizin su kabını dakikalarca yalamalarını sağlayacaktır. Çorba, en iyi kedi mamasının yanı sıra gün boyunca yeterince sıvı almakta zorlanan kedi yavruları için de harika bir seçenektir. Kedileri sıvı almaya teşvik eden bu lezzeti ürünler diğer konserve kedi mamasından daha fazla su içermektedir.

 

Diş sorunları olan daha yaşlı kediler, yutması kolay olduğu ve dişlerine veya diş etlerine herhangi bir baskı yapmadığı için çorbalar hayat kurtarıcı olabilir. Çorba böbrekleri ve idrar yollarını sağlıklı tutmak için de harika bir seçimdir.

 

Kedi çorbasının faydaları nelerdir?

Kedi çorbası içerisinde kemik suyu, et suyu gibi kaynatıldığında lezzetini veren malzemeler olduğundan, kedinize tonlarca sağlıklı ve sağlıklı fayda sağlar. İşte sadece birkaçı:

 

1. Karaciğeri detoksifiye eder

Sığır ve tavuk suyu, karaciğerde depolanan toksinlerin atılmasına yardımcı olan glisin adı verilen bir amino asit bakımından zengindir.

 

2. Sağlıklı eklemleri destekler

Kemik suyu, kedinizin kemiklerini, eklemlerini ve kıkırdağını korumaya yardımcı olan bir protein türü olan yüksek miktarda kolajen içerir. Ayrıca, glukozamin ve kondroitin açısından da zengindir. Artritli yaşlı kediler veya zayıf kemikleri olan herhangi bir kedi, kedi çorbası tüketmekten fayda sağlayacaktır.

 

3. Sindirime yardımcı olur

Kolajen ayrıca, sindirilmemiş gıdalardan gelen bakterilerin kan dolaşımına sızmasını önleyerek kedinizin bağırsak yapısını ve sindirim sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

 

4. Bağışıklık sistemini geliştirir

Kemik suyu, kedinizin hücrelerine oksijen taşınmasına yardımcı olan ve hastalıklara karşı direncini artıran kemik iliği içerir.

 

5. Beslenmeyi Artırır

 

Besinlerle dolu ve aynı zamanda lezzetli olan kedi çorbası da kolayca sindirilebilir, bu da onu hassas kediler veya hasta olanlar için ideal hale getirir.

 

Sitemizde bulabileceğiniz Kedi Çorbaları

Etiketler: kedi çorbası
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR