Kedi Tasması Nasıl Takılır?

kedi tasması

Kedi Tasması Nasıl Takılır?

Evcil hayvanların en önemli aksesuarı tasmalardır. Tasmalar hem evcil hayvanlar hem çevre bakımından oldukça önemlidir. Kedi ve köpeğin bir sahibinin olduğu en kolay tasma ile anlaşılır. Son zamanlarda o kadar çok tasma modeli üretilmektedir ki adeta tasma üreticileri birbirleri ile en güzel tasma nasıl üretilirim diye yarışmaktalar.

Kedi tasması çeşitleri her geçen gün yeni modellerle bizleri karşılamakta. Deri, Fiyonklu, incili, ve taş işlemeli modeller kedinize şıklık katmaktadır. Kedi tasması seçiminde kedinin sahibi belirleyicidir ve ister kedi göğüs tasması ister boyun tasması olsun bir petshoptan onlarca çeşit arasında istediğinizi satın alabilirsiniz.

Bizim size tavsiyemiz her kedinin mutlaka kedi boyun tasması olmalıdır. Tasmaya takılan isimlik sayesinde kedinin kaybolması durumunda, onu bulmanın en kolay ve bilinen yolu budur. Deri ve elastik kedi tasmaları tercih olan tasmalardır. Özellikle dikkat edilmesi gereken sokak alışkanlığı olan kedilerin kedi pire tasması takması fazladan boynunda taşıdıkları yük gibi görünse de onları dış parazitlerden korumada önemi büyüktür.

Kedi Künyesi Önemli

Kedinizin boynuna takacağınız tasmanın kedinin evine dönüş bileti olduğu ve kediniz güvenliği unutulmamalıdır. İsimlik yada künye takılan tasmalar kaybolduğu düşünülen kedileri sahiplerine ulaştırmanın en etkin yoludur. Künye üzerine kedinizin ismi ve sizin ulaşılabilir telefon numaralarınızın yazılması bulan kişi için oldukça önemlidir.

Yetişkin kedilerin tasmaya alışmaları yavru kedi nazaran daha zaman almaktadır. Öncelikle kedinizin boynuna uygun bir tasma seçilmelidir. Bu tasmanın en başta daha soft ve daha esnek bir tasma olması tercih sebebi olmalıdır. Deri kedi tasması çok esnek olmadığı için kedinizin boyun tasmasına alışmasından sonra kullanmanızı öneririz.

Elastik tasmalar aynı zamanda kedilerin ev içerisinde bir eşyaya yada sokakta bir ağaç dalına takılmaları halinde esneyerek boyundan kolay çıktıklarından boğulmaların önüne geçmektedir. Bu sebeple en iyi kedi tasması kolay esneyen tasmalardır. Bir çok kedi sahibi evlerinde kedi tasması yapımı ile uğraşmaktadır. Onlara tavsiyemiz tasmanın bir ucuna esneyen lastiklerden ilave etmeleri olacaktır.

Gelelim kedi tasmasını kedinize nasıl takarsınız yada onu tasmaya nasıl alıştırırsınız sorusunun cevabına. En önemli unsur kediniz için doğru zaman olmalıdır. Onun stresli bir döneminde sizin üzerine gitmeniz onu daha fazla korkutacak ve mutsuz edecektir.Mutlu olduğu bir dönemde kedi tasmasını bir oyun aracı gibi kullanabilir, tasmayı tanımasını sağlayabilirsiniz.

Tasmayı takmak için en uygun dönem onun çevresine duyarsız olduğu uykudan yeni uyandığı dönem olarak sayılabilir. Tasmaya alışması için kedilerin sevdiği fenomenleri içeren spreyler satılmaktadır. Bu spreyler kedilerin adeta huylarını yumuşatan ve üzerlerindeki stresi alan sentetik hormon türevi ürünlerdir. Bu spreyleri tasmanın üzerine sıktığınızda göreceksiniz ki kediniz tasmasına bayılacak. Bu mutlu dönemi yakaladığınızda kedinizin boynuna tasmasını yavaşça takınız. En başta itiraz edecektir, ama ona yumuşak ses tonu ile ilgi gösterip sevmeniz kedinizi rahatlatacaktır.

Tasma Taktığınızda Yapmanız Gerkenler

Elinizin üç parmağını tasma ile derisi arasına girip rahat sağa sola kayma hareketi yapana kadar ayarlayınız. Alıştırma döneminde tasmanın ucuna zil, isimlik, künye v.b. aksesuarlar asla takılmamalıdır. Alışma döneminde ekstra ağırlık onu daha fazla yıpratacaktır. En başta zorluk çekerek takılan tasmayı bir çıkar bir tak yapmamalısınız. Kediniz tasmasız dolaşmaya hemen alışırken tekrar tasmanın takılması onu strese sokacaktır.

Kedi tasması yapıldığı malzemeye göre; Yumuşak dokuma tasmalar, deri tasmalar, kumaş tasmalardır. Farklı malzemeden üretilen farklı kedi tasması modelleri , hem boyun hem de göğüs tasmaları mevcuttur.

Özellikle son dönemlerde işlemeli tasmalar göz kamaştırmaktadırlar. İnci ya da savarovski taşlarla bezenmiş boyun tasmaları kedi sahipleri tarafından en beğenilen tasma çeşidi olmuştur. Kedi boyun tasmaları sağlamlıkları ve uzun süze kullanılmaları sebebi ile tercih edilmektedir.

Etiketler: kedi tasması
Haziran 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR