Evde Kedi Ve Köpek Besleyenler İçin Temizlik Önerileri

ev temizliği

Evde Kedi Ve Köpek Besleyenler İçin Temizlik Önerileri

Evde kedi ve köpekle yaşamanın ne kadar keyifli olduğunu bilmeyen yoktur. Bu keyifli arkadaşlık bir çok sorumluluk ve zahmeti beraberinde getirmektedir. İlk akla gelen eve dökülen tüylerin temizliği olsa da evcil hayvanlı bir evin temizliği önem arz eder. Peki; evcil hayvan olan evlerde temizlik nasıl yapılmalı, temizlik yaparken dikkat edilmelidir?

Ev içerisinde temizliği sürekli yapsanız da evcil hayvanınızın temizliği oldukça önemlidir. Kirli bir köpeğin yada kedinin, kiri, kokusu ve pire ve mikrop gibi parazitleri öncelikle vücutlarından arındırılmalıdır. Önce kedi ve köpek temizliğine önem verilmelidir.

Evcil hayvanlar için kirletecekleri alanlar belirlenmelidir. Örneğin kedi kum kabının yada mama kaplarının konulacağı yerler ve dinlenmek ve uyumak için yataklarının bulunacağı alanlar gibi. Bu sayede ev işleri ile uğraşırken bu gibi yerlerin temizliği özel olarak yapılır.

Rutin ev temizliği dışında köpekli ya da kedili ev temizliğinde halı leke çıkarma, koltuktaki kedi tüyleri, halıdaki idrar lekeleri, pislikler, talaşlar veya en sıra dışı yerlere giren tüyler, birçok evcil hayvan sahibinin düzenli olarak mücadele ettiği problemlerdir.

İster işyeri ister ev temizliği hizmeti bir kaç adımdan oluştuğunu varsayalım. Bunları; Süpürme, silme ve lekeleri temizleme olarak sıralayalım. Köpekli ev temizliği için halı üzerindeki tüyleri temizlemeye gerekli elektrik süpürgesi, koltuk leke çıkarma işlevi olan iyi bir temizleme ürünü, Koltuk kedi kılı temizleme için tüy toplayıcı v. b. ürünler şarttır.

 

Yüksek Emiş Gücüne Sahip Elektrik Süpürgesi

Tüylerden kurtulmanın en kolay çözümü yüksek emiş gücüne sahip bir elektrik süpürgesi edinmek olmalı. Uç kısımları döverek temizleyen ve dönen fırçalı modeller halıdan tüy süpürmek için şarttır. Tozu içeride hapseden iyi bir filtreye sahip olması parazit yumurtaları dahil tüm alerjenleri haznesine hapseder.

 

Tüy Toplayıcı Ürünler

Özellikle evde kedi tüyü toplama ya yardımcı bant şeklinde üzerine yapıştırarak toplayan aparatlar satılmaktadır. Giysi ve koltuk temizleme için bu bantlar oldukça işlevseldir. Bazı kauçuk fırçalar sürtünme ile statik çekim gücü oluşmakta, kıl ve tüyleri üzerine toplamaktadır.

 

Köpek Dışkısı Temizleme Ve İdrar Leke Çıkarıcı

 

Köpek temizlik ürünleri denilince sadece köpeğinizin temizliği gibi anlaşılsa da etrafa bıraktıkları kirler içinde özel ürünler üretilmiştir. Köpek dışkı veya idrar lekesinin üzerine dökülen kimyasal temizlik sağlayan temizlik malzemeleri mevcuttur. Kötü koku yayılmasını engelleyen enzimatik halı temizliği ürünleri günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Eğer leke çıkarıcı ürününüz yoksa küçük bir ipucu verelim: Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve iki çay kaşığı karbonatı karıştırıp temiz bir sprey şişesine koyun.

 

Yatak Takımını ve Koltuk Örtüleri Düzenli Olarak Temizleme

Seçtiğiniz temizlik ürünlerinin evcil hayvanınız ve sizin için güvenli olduğundan emin olun. Her zaman etiketleri okuyun ve araştırmanızı yapın. Çamaşır suyu gibi güçlü, yakıcı ürünlerden kaçının. Sert veya sorunlu bileşenlerin kullanımından kaçının. Herhangi bir kedi temizlik malzemeleri kullanmadan önce veterinerinizden onay aldığınızdan emin olun.

 

Doğru Temizlik ve Hava Tazeleme Ürünlerini Seçmek

Evde köpek kokusu hissedilen derecede hiç bir zaman olmamalıdır. Bu koku idrar ve dışkı kokusu haricinde bakterilerden kaynaklı olabilmektedir. Ev içerisine polen filtreli bir hava filtresi ile sürekli temiz hava üretilmelidir. Bu sayede havada serbest dolaşan bakteri ve virusları filtreye hapsetmiş olursunuz ki bu da ev temizliğinin önemli bir parçasıdır .Kediniz bir kum kabı kullanıyorsa , bunun da düzenli olarak temizlenmesi gerekir ve kullandığınız kumun kalitesi büyük bir fark yaratabilir.

 

Temiz Evlerin İlk Sırrı: Düzenli Bakım Önemlidir

Taramanın dökülmeyi tamamen engelleyemediği doğru olsa da, büyük bir fark yaratabilir ve aynı zamanda sağlıklı bir tüye sahip olmasına yardımcı olur. Tüy toplamak için özel olarak tasarlanmış birçok bakım aleti vardır ve bunların en popülerlerinden biri Furminator'dur . Öncelikle evcil hayvanınızın temizliğine önem vermeli ve bu doğrultuda yaşam alanınızın da temiz olmasını sağlamalısınız.

Evcil hayvan tüylerini düzenli olarak taramak ya da evcil hayvanınız köpekse onu yıkamak. Özel taraklar ve şampuanlar sayesinde dökülecek tüyleri toplayabilirsiniz. Bu sayede küçük dostunuzun tüyleri eve daha az yayılır. Bu arada evcil hayvanınızın tükettiği mama da tüy dökmesi konusunda etkili olabilir. O nedenle kedinizin ya da köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ırkına uygun ve kaliteli mamalar tercih etmelisiniz. Bu konuda veterinere danışabilirsiniz.

 

Silmek ve toz almak temizliğin olmazsa olmazıdır.

Adeta kendinizi temizlik personeli gibi hissettiren silme işleri temizliğin olmazsa olmazıdır. Sık sık tekrarlanan silme işleminde kedi ve köpeklerin tüylerini temizledikten sonra uygun bir yer silme aparatı ve kedi ve köpekler için zararsız deterjanlarla bu işlem yapılmalıdır. Klor içeren yer silme deterjanları kedi ve köpekler için zararlı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple köpekler için alerjen olmayan ürünler seçilmelidir.

 

 

İster ev ister iş yerinde temizlik yapın ilk kural evcil hayvanınızın temizliği sonrasında doğru kedi ve köpek temizlik malzemeleri seçimi olmalıdır.

Etiketler: kedili ev temizliği
Haziran 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR