PetburadaBlog

  • Şubat 22, 2023 Köpekler Hakkında

    Bize arkadaşlık ve koşulsuz sevgi sağlamak için bile, her köpek bir şekilde hizmet eder. Ancak hizmet köpekleri özel bir kategoridedir ve özellikle engelli veya yaşamı tehdit eden koşullara sahip insanlara yardım etmek için eğitilmiştir. Hizmet köpekleri, bağımsızlıklarını geri kazanmalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olarak onları sahipleri için vazgeçilmez kılan özelliklere sahiptir.

    Köpekler Hakkında
  • Aşağıda, köpeklerinizin yaşamları boyunca maruz kalabileceği en yaygın hastalıkların bir listesi toparlamaya çalıştık. Lakin yaşadığınız şehirde burada listelenmeyen bazı hastalıklar da görülüyor olabilir. Bölgenizdeki yaygın hastalıklar hakkında daha fazla bilgi için veterinerinizden bilgi edinebilirsiniz.

    Köpekler Hakkında
  • Şubat 21, 2023 Köpek Hastalıkları

    Epilepsi, bilinen bir nedeni veya anormal beyin lezyonu (beyin hasarı veya hastalığı) olmadan tekrarlayan nöbetlerle karakterize edilen bir beyin bozukluğudur. Başka bir deyişle, beyinin anatomik olarak normal görünmesine rağmen ama anormal çalışmasıdır. Nöbet, beynin elektriksel aktivitesindeki bozulmadan kaynaklı seğirme, titreme, titreme, konvülsiyon ve/veya spazm gibi belirtilere neden olan ani bir problemdir.

    Köpekler Hakkında
  • Kış aylarında, minik dostunuzun artritle mücadele ediyor olabileceğine dair bazı belirtileri fark edebilirsiniz. Köpeklerde hayatları boyunca %25 i artrit yaşar. Bunlarda genellikle topallık gibi gözle görülür belirtiler gözlenirken, kedilerin daha düşük oranlarda semptomsuz artrit yaşadığı bilinmektedir. Bir araştırmaya göre, 12 yaşından büyük kedilerin %90'ında radyografik olarak osteoartrit görülebilmektedir. Artrit, evcil hayvanınız için ağrıya ve rahatsızlığa neden olur.  Genellikle soğuk aylarda evcil hayvanınız bunu daha da şiddetli hisseder. 

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Şubat 20, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpeklerin kavga etmesine şahit olmuşuzdur. Bazen bu kavganın sebebi kıskançlık olduğu gibi çoğu zaman alan koruma özelliklerinden kaynaklıdır. Köpeğinizle yürüyüşler yaparken köpeğinizin başka bir köpek tarafından saldırıya uğraması durumunda başınıza gelecekler ve nasıl davranmanız gerektiği hakkında kısa bilgileri bulacaksınız.

    Köpekler Hakkında
  • Tıpkı insanlar gibi, kedilerin de kendilerine özgü alışkanlıkları vardır! Kedilerin sahip olabileceği tüm farklı özellikleri ve bireysel istek ve ihtiyaçlarına göre neyi sevebileceklerini gözlemleyerek karakter özelliklerine göre sınıflandırıyoruz.

    Kediler Hakkında
  • Şubat 16, 2023 Köpekler Hakkında

    Uzun bir iş gününden sonra eve yorgun geldiyseniz, sadık dostunuzla akşam yürüyüşünüzü atlamayı düşünmüş olabilirsiniz. Ancak, bu yürüyüşü atlamak köpeğinize ve size zarar verecektir! Köpeğinizi günlük olarak gezdirmek, köpeğiniz ve sizin için sayısız fayda sağlamaktadır. 
    Veterineriniz size aksini söylemedikçe, köpeğinize günde 30 ila 45 dakika tempoda yürüyüş yapmaya çalışın.

    Köpekler Hakkında
  • Çoğu ailenin deprem gibi bir doğal afet durumunda ayrıntılı afet planları vardır. Ancak bazen evcil hayvanlarımızı bu planlara dahil etmeyi unutuyoruz. Bir deprem sırasında evcil hayvanları güvende tutmak, dikkatli bir planlama ve değerlendirme gerektirir. Bir deprem sırasında evcil hayvanınızı korumak için atabileceğiniz adımları gözden geçirelim

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Şubat 14, 2023 Kediler Hakkında

    Bir kediye sahip olmak harika bir arkadaştır. Tıpkı diğer aile üyeleri gibi, onların da her zaman güvende olmalarını sağlamak görevlerimiz arasındadır. Tehlikesiz bir ortam yaratmak için adımlar atmak, kedinizin güvende ve mutlu olduğunu bilmenin genel iç huzurunuza yardımcı olacaktır.

    Kediler Hakkında
  • Şubat 13, 2023 Kuşlar Hakkında

    Evdeki baktığınız kuşunuza yeni bir arkadaş edinmek ister misiniz? Ama zaten bir kuşunuz var mı? Onları bir arada yaşatmanın mümkün olup olmadığını merak ediyor musunuz?

    Kuşlar Hakkında
  • Şubat 13, 2023 Kediler Hakkında

    Kedinin beslenebilecek en iyi evcil hayvan olmasının nedenleri aşşağıda birkaç madde ile özetlenmiş olsada en önemli unsur kedi ya da köpek karakteri ve onlarla sizin karakterinize uygunluğudur. Siz de kedi mi? köpek mi? diye kendinze soruyorsanız bazı özelliklerinden dolayı kedi öne çıkmaktadır.

    Kediler Hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR