Evcil Hayvan Sahiplerinin Alacağı Deprem Önlemleri

Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında

Evcil Hayvan Sahiplerinin Alacağı Deprem Önerileri

Çoğu ailenin deprem gibi bir doğal afet durumunda ayrıntılı afet planları vardır. Ancak bazen evcil hayvanlarımızı bu planlara dahil etmeyi unutuyoruz. Bir deprem sırasında evcil hayvanları güvende tutmak, dikkatli bir planlama ve değerlendirme gerektirir. Bir deprem sırasında evcil hayvanınızı korumak için atabileceğiniz adımları gözden geçirelim.

Tıpkı uçuş öncesinde hosteslerin verdiği güvenlik talimatları gibi, önce kendiniz için güvenlik aramanız önemlidir. Yapınızın güvenli olup olmadığını kontrol edin. İyi olup olmadığınızı kontrol edin. Tehlikedeyseniz evcil hayvanınızı koruyamazsınız. Sakin kalmaya çalışın. Hayvanınız yine de artan stres ve endişe duygunuzu algılayabilir. Sizi ve ailenizi sakin tutmak, evcil hayvanınızın da sakin kalmasına yardımcı olabilir.

Evcil Hayvanınızın Kontrolünü Kaybetmeyin

Depremin şoku ile genellikle evcil hayvanlar, güvenlik arayışı için kaçma eğilimindedir. Mümkünse, evcil hayvanlarınızı deprem sırasında, bir taşıyıcıda veya sandıkta tutmanız en doğru ilk adım olacaktır. Bu konum, evcil hayvanınızı, deprem anında düşen molozlardan korur. Elinizde bir taşıma sepeti yoksa köpekleri yakınınızda tutmak için bir tasma kullanın. 

 

İlk Yardım Çantası Oluşturun

Tıpkı aileniz için yiyecek, su ve diğer temel ihtiyaç maddelerinden oluşan bir acil durum çantası hazırladığınız gibi, aynısını evcil hayvanınız için de yapın! Evden hızlı bir şekilde ayrılmanız gerekirse, evcil hayvanınızın güvenlik setinde bir haftalık mama, su, mama kabı, tasma en elzem olanlarıdır. Acil durumlarda kullanmak için evcil hayvanınızın deprem çantasına bir ilk yardım çantası almak fayda sağlayacaktır. 

Deprem çantasına sevdiği bir oyuncağı koymak, minik dostunuzun psikolojisine iyi etkileri olacaktır. Ayrıca deprem çantasında onu sıcak tutacak bir battaniye bulundurulması oldukça önemlidir. Taşıma çantası ile taşınabilecek boyuttaki dostlarımızın sahipleri, taşıma çantalarını mümkün olduğunca kapıya yakın yerde tutmalı, kolay ulaşılabilir olmalıdır.  

 

Komşularla Köpeğinizi Tanıştırın

Evcil hayvanınızın deprem sırasında kaçması durumunda, köpeğinizin çevre tarafından tanınması çok önemlidir. Kediniz ya da köpeğiniz tanıdığı komşularınıza güven duyduğundan çok uzaklaşmayacaktır. Köpeğinizin veya kedinizin mikroçipli olduğunda bulunması daha kolay olacaktır. Köpekler, güncel kimlik bilgilerini ve iletişim bilgilerini içeren bir tasma takmalıdır. Evcil hayvanınız kaçarsa, güvenli hale geldiğinde barınakları ziyaret etmek, onları bulmak için iyi bir başlangıçtır. 

 

Sağlık Kayıtlarını Elinizin Altında Tutun

Bir deprem sırasında veya sonrasında evinizi boşaltmanız gerekiyorsa, evcil hayvanınız için güncel bilgilerin elinizin altında olması çok önemlidir. Veteriner iletişim bilgilerinin ve kayıtlarının, mikroçip kimlik ayrıntılarının ve diğer önemli belgelerin dijital veya fiziksel bir kopyası, bir doğal afet sırasında inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Bu belgelerin hazır olması, bir deprem anında onları bulmak için uğraşmanızı engeller.

 

Evde Küçük Tatbikatlar Yapın

Normal günlerde haftada bir ya da ayda bir evi ani terk etme tatbikatları yapmanız deprem anında işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Deprem Sonrasında Alınabilecek Önlemler

Yapmanız gereken güvenli alana geçmek olmalıdır. Eğer bir afet yaşamışsanız eve giremeyeceğinizi düşünerek daha öncesinden köpeğinizin barınacağı bir köpek oteli ayarlamayı ihmal etmemelisiniz. Gerek duyulduğunda haftalarca kalacağı bir köpek çiftliği ya da kedi pansiyonu belirlemelisiniz.

kedi kumu

Evcil Hayvanlar ve Deprem Hakkında

Kediler Depremi Hisseder Mi?

  Kediler hayatta kalmak için ihtiyaçları olan her şeye sahip, donanımlı hayvanlardır. Birçok hayvan ve kedi türü neslini günümüze kadar sürdürmeyi başaramazken, evcil kediler binlerce yıldır varlıklarını büyük bir başarı ile sürdürmeyi başarmışlardır. Bu başarının arkasında fiziksel yapılarının olduğu kadar iletişim kurma ve uyum konusundaki becerilerinin de rolü oldukça büyüktür.

Yazının Devamı >>

Depremde Köpeklerin Önemi Ve Eğitimi

Köpekler, sadece yoldaşlarımız olarak değil, aynı zamanda hayat kurtarmaya yardımcı olan çalışan köpekler olarak bazı inanılmaz yeteneklere sahiptir. Arama ve kurtarma köpekleri gibi, yoğun eğitimle, aşırı zor koşullarda hayal edilemeyecekleri yapmakla görevlendirilirler. Eğitimli bir K-9 işleyicisinin yanında çalışarak, dünyanın dört bir yanındaki insanları bulmak ve trajediden kurtarmak için aşılmaz engellere karşı bir ekip olarak birlikte çalışırlar.

Yazının Devamı >>

PetBurada’dan İzmir Depremi Sonrası Mama Bağışı

  30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen büyük İzmir depremi sonrası başta İzmir halkı olmak üzere herkese tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabır dileriz. Umarız bir daha bu kadar büyük acılar yaşamayız. Acınızı ve üzüntünüzü derinden paylaşıyoruz. İzmir’deki deprem sonrasında yardıma muhtaç insanları ve sokaktaki canlıları görünce PetBurada.com olarak bu duruma kayıtsız kalamadık. Biz de depremden ve tsunami’den etkilenen sahipsiz canlılarının yardıma koşmamız gerektiğini hissettik. Bu doğrultuda vakit kaybetmeden İstanbul’dan büyük bir aracımızla alabildiğine mama ile yollara düştük. Sosyal medya hesaplarımızdan ise mamayı dağıtmak üzere yardımcı olabilecek hayvanseverlere ihtiyacımız olduğunu paylaştık. 3 Kasım tarihinde gerçekleşen mama dağıtımına oldukça yoğun bir ilgi vardı ve gerek sahipsiz hayvanları besleme, gerek ise mama dağıtımını gerçekleştirmek üzere bize yol gösteren, bize yardım eden herkese teşekkür ederiz.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
Şubat 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR