Kedinizi Evdeki Tehlikelerden Nasıl Korursunuz?

Kediler Hakkında

Kedinizi Evdeki Tehlikelerden Nasıl Korursunuz?


Bir kedinin merakı çok sayıda tehlikeli duruma yol açabilir. Bir kedi hayvan sahibi olarak, evcil hayvanınızın güvenliğini önceliklendirmek ve zararsız bir ortama sahip olmalarını sağlamak çok önemlidir. Evinizi kediniz için tehlikesiz hale getirmenin iki amacı vardır: kedinizin sağlığını korumak ve evinizi hasara karşı korumak. Süreci daha sorunsuz hale getirmek için, kedinizi almadan önce olası tehlikeleri araştırmaya başlamak en iyisidir. Kediler, mobilyaların üzerine tırmanabilir ve ulaşamayacaklarını düşündüğünüz dar alanlara sürünebilir. Meraklı bir kediye sahip olmak yaralanmalara yol açabilir, bu nedenle kedinizi tehlikelere karşı koruma altına almaya daha sonra başlamaktansa bir an önce başlamak en iyisidir.

Bir kedi sahibi olarak, evcil hayvanınızın sağlığında meydana gelebilecek herhangi bir yaralanma veya değişikliğe her zaman hazırlıklı olmalısınız. Kedinizi korumaya ve güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için, bazı fikirler aşağıda verilmiştir. 

 

Tüm İlaçları ve Ev Temizleyicilerini Gizle

İnsanlara yönelik ilaçlar ve Tylenol, ibuprofen, çamaşır suyu ve çamaşır deterjanı gibi ev temizleyicileri, kedinizin sağlığı için toksik olabilecek zararlı kimyasallar içerir. Bazı ev temizleyicileri, kediler için ölümcül olabilen ve kansere neden olduğu bilinen fenoller içerir. Tüm temizlik malzemelerinin sıkı bir şekilde kapatıldığından emin olun ve bunları çocukların açamayacağı mandallarla ulaşılması zor bir dolapta sabitleyin. Evinizde kullanılan temizlik malzemelerini araştırın ve evcil hayvan dostu ürünleri tercih edin. Ürün talimatlarını dikkatlice okuyun. Etiket üzerinde, evcil hayvanları, kuruyana kadar uzak tutun diyorsa, bunun mutlaka yapın. 

 

Eve Zehirli Bitki Getirmekten Kaçının

Çiçekler bir odaya güzellik katarlar. Ne yazık ki, birçok yaygın bitki kediler için zehirlidir ve genellikle göz ardı edilir. Kediniz bir bitkiyi yerse ya da yapraklarını çiğnerse zehirlenebilir. Zehirli bitkiler arasında zambaklar, aloe, poinsettia ve okaliptüs sayılabilir. Bu bitkilerin yutulması kalp sorunları, ciddi karaciğer hasarı ve böbrek yetmezliği gibi bir dizi hastalığa yol açabilir. Evinize bir bitki getirmeden önce, kedinizin sağlığını etkileyip etkilemeyeceği konusunda araştırma yapmalısınız.

 

Elektrik Kablolarını Ulaşamayacağı Bir Yerde Tutun

Elektrik kabloları evinizin her yerinde bulunabilir. Kedilerin keskin dişleri vardır ve genellikle koruyucu astarı keserek kabloları çiğnemeye eğilimlidirler. Kediniz fişe takılı bir kabloyu kemirirse elektrik çarpabilir veya ciddi şekilde yanabilir. Kedinizin kalbi veya ciğerleri yaşamı tehdit eden hasarlar yaşayabileceğinden, elektrik çarpması acil veteriner bakımı gerektirecektir. Koruma sağlamanın bir yolu, açıkta kalan kabloların üzerine koruyucu bir bariyer sağlayan plastik kablo kılıfları yerleştirmektir. Elektrik kablolarını tamamen örtmek bir seçenek değilse, tadı hoş olmayan toksik olmayan bir sprey de harika bir seçenektir. Oyuncak olarak kullanılmalarını önlemek için sallanan kabloları toparlamanız faydalı olacaktır.

 

Kapıları Kapalı Tutun

Kedinizin girmesini istemediğiniz bir mekânın kapısının açık olması ciddi sorunlara yol açabilir. Yiyeceklerinizi almak için dışarı çıkarsanız ve kapıyı açık bırakırsanız, kediniz dışarı çıkabilir. Zarar verebilecek diğer kapılar veya pencereler arasında kurutucunuz, buzdolabınız, fırınınız, derin dondurucunuz ve garaj kapınız yer alır. Sorunlardan kaçınmak için, kedinizin içeri girme fırsatı bulamaması için kullanımdan hemen sonra kapıları kapattığınızdan emin olun. 

 

Tuz Lambalarına Dikkat

Tuz lambalarını evin her yerine dikkatlice yerleştirerek sakinleştirici bir atmosfer yaratabilirler. Ancak yerleştirildikleri yerin evcil hayvanınıza zarar verebileceğini unutmayın. Örneğin, bir kediniz varsa, onun en zorlu alanlara bile erişebileceğini bilmelisiniz. Artık hepimiz kedilerin meraklı yaratıklar olduğunu ve yüksek yüzeylere atlamayı sevdiklerini biliyoruz. Bunu akılda tutarak, tuz lambanızı nereye yerleştireceğiniz konusunda dikkatli olmalısınız, çünkü evcil hayvanınız lambayı aşırı yalarsa, tuz evcil hayvanınızda zehirlenmeye neden olacaktır.

 

Yüksekten Düşme

Cam kenarında etrafı seyreden kedilere çoğumuz şahit olmuşuzdur. Açık olan balkon kapıları ve pencereler meraklı kedilerin çevreyi seyrederken düşmelere sebep olmaktadır. Özellikle bahar aylarında kızgınlık gösteren dişi kedilerde sık görülen yüksekten düşme vakaları bazen ölümcül sonuçlar doğurmaktadır. Uçan bir kuşu gören kediler bir anda heyecana kapılıp sonunu düşünmeden peşinden atlarlar.

 

Yabancı Cisim Yutmaları

Bazen oyun oynamaları için önlerine bıraktığımız ipler, tokalar, içecek kapakları ve buna benzer yutulması kolay cisimler oyuncak olmaktan çıkmakta. Yutulan bu cisimler kedilerin ölümlerine sebep olmaktadır. Kedi oyuncağı seçerken mutlaka yutulamayan cisimler seçilmelidir.

 

Bir kediye sahip olmak harika bir arkadaştır. Tıpkı diğer aile üyeleri gibi, onların da her zaman güvende olmalarını sağlamak görevlerimiz arasındadır. Tehlikesiz bir ortam yaratmak için adımlar atmak, kedinizin güvende ve mutlu olduğunu bilmenin genel iç huzurunuza yardımcı olacaktır.


 

Etiketler: Kediler Hakkında
Şubat 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR