PetburadaBlog

  • Aralık 19, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedilerde görülen cilt mantarı sık görülen ve kolay bulaşabilen bir hastalıktır. Bu hastalık kedilerin ortamda bulunan mantarları soluması veya ciltlerindeki çizikten, yaradan sistemlerine girmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Kedilerde mantar hastalığı, her cinste kediyi, her cinsiyetten ve her yaştan kediyi etkileyebilir. Bulaşması oldukça kolaydır. Bu sebeple mantar hastalığı kedilerde en sık rastlanan hastalıklardan biridir. Bazı mantar enfeksiyonları kedilerde cilt problemlerine yol açarken, bazılarıysa kedilerde solunum sorunlarına yol açmaktadır.

    kedilerde mantar, kedilerde mantar hastalığı ve tedavisi,
  • Aralık 17, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Beta balığının bir diğer adı da kavgacı siyam balığıdır. İsminden de anlaşıldığı üzere beta balıkları agresif olabilirler. Bu sebeple hep tek başlarına yaşadıklarına şahit olmuşuzdur. Beta balıkları sadece diğer balık türlerine değil kendi türlerine karşı da oldukça agresiflerdir. Bu sebeple, özellikle 2 erkek beta balığının bir aramada durması birinin ölümü ile sonuçlanır. Dilerseniz balığınıza ayna tutarak ne kadar agresif olduklarına tanıklık edebilirsiniz.

    beta balığı, beta akvaryumu, beta yemi, beta balığı özellikleri,
  • Aralık 15, 2019 Köpek Irkları

      İngiliz Bull Terrier köpekler kendine özgü görünüşleriyle dikkat çekerler. Kafa yapıları ve üçgen şeklindeki bu köpek ırkının Bull Terrier ve Minyatür Bull Terrier olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Bir köpek sahiplenmeden önce, köpeğin karakteri, fiziksel özellikleri ve davranışlarını öğrenmeniz düzgün bir eğitim verebilmek için oldukça önemlidir. Aradığınız köpek türü fiziki olarak güçlü bir köpek ise İngiliz Bull Terrier köpekler tam da size göre.

    bull terrier, köpek türleri, köpek ırkları, ingiliz bull terrier, bull terrier özellikleri,
  •   PetBurada sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden ve ilerisi için de yeni projeler üreten bir petshop markasıdır. %100 milli sermaye ile kurulmuş olan PetBurada ülkesine ve ortak değerlerine de bağlıdır. Bu çerçeve doğrultusunda Sessizliği Sesi Derneği ile birlikte ormandaki sahipsiz bırakılmış köpeklere mama dağıtımı yapmıştır.

    petburada mama bağışı,
  •   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi, Mesleki Paylaşım Günleri kapsamında PetBurada olarak biz de davetliydik. Bu davetle Türkiye’nin En Büyük Online Petshop Markasının CEO'su Bülent Dölen üniversiteli gençlere tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı.

    petburada, mesleki tanıtım günleri, veteriner hekim tecrübeleri, veterinerler hakkında,
  • Kediler de tıpkı insanlar gibi titreyebilir fakat bir kedinin üşümediği zamanlarda titremesi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Kediler hiçbir davranışını rastgele yapmaz. Yani her davranışının bir sebebi bulunmaktadır. Bu sebeple zaman zaman kedinizi gözlemlemenizi öneririz. Kedilerde istemsiz olarak gerçekleşen titreme çok da normal karşılanmaz. Özellikle kış aylarında bir kedi titriyorsa bunun nedenini ve çözümünü bulmak kolay olabilir. Fakat kedilerde üşütmenin dışında titreme neden kaynaklar, altında yatan sebepler nelerdir konularını bu yazımızda anlatacağız.

    kedi titremesi, kedilerde iştah kaybı, kedilerde ısı kaybı,
  • Kasım 08, 2019 Kuş Irkları/Türleri

    Günümüzde kuş besleyenlerin sayısı gittikçe artmaktadır ve evde beslenen bu kuş türlerinden de papağan ailesine ait birçok tür bulunmaktadır. Biz de bu yazımızda papağan türlerinden biri olan kakadu papağanından bahsedeceğiz. Kakadu papağanı insanlar karşı cana yakınlığı ile bilinen bir papağan türüdür. Belki de bu cana yakınlığı sebebiyle en çok tercih edilen kuş türleri arasında yerini almaktadır. Kakadu papağanlarının kökeni Avustralya ve Pasifik adalarının güneyine dayanmaktadır. Kendi içlerinde 17 türü bulunmaktadır ve en bilineni ise Sultan papağanıdır. Kakadu papağanlarının karakteristik özelliklerine bakıldığında birbirine çok yakın özellikler barındırdıklarını söylemek hiç de yanlış olmaz ve onlara ait bu özellikleri bilmeniz Kakadu papağan sahipleri için pozitif sonuçlar yaratacaktır.

    kakadu papağanı, papağan türleri, kakadu,
  • Kasım 06, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Tüm canlıların olduğu gibi tavşanların da kendi içinde türleri bulunmaktadır. Bu yazımızda da tavşan besleyenler tarafından oldukça sevilen lop tavşanından bahsedeceğiz. Hollanda lop tavşanı, 1960 yıllarında Hollanda’da French Lops ve Netherland Dwarf olarak adlandırılan tavşan türlerinin çiftleşmesinden ortaya çıkmış melez bir ırktır. Hollanda lop tavşanının kulakları oldukça uzun ve düşüktür. Bu fiziki özellikleri onlara ayrı bir sevimlilik katar. 

    lop tavşanı, hollanda lop tavşanı, hollanda tavşanı, tavşan türleri,
  • Kasım 04, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Hamsterlar ülkemizde de oldukça popülerleşen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Kemirgen grubunda yer alan hamsterların kendi içinde de birçok türü bulunmaktadır. Bu yazımızda da size hamster türlerinden son yıllarda oldukça tercih edilen gonzales hamster türünden bahsedeceğiz.

    gonzales hamster, hamster gonzales,
  • Kasım 02, 2019 Köpekler Hakkında

      Bir evcil hayvan ile yaşamak insanoğlunun sahip olabileceği en güzel sorumluluklardan, duygulardan biridir. Konu bir köpek olunca da onlarla yaşamanın da sorumluluklar getirdiği ve ne gibi ihtiyaçlarının olabileceği gelir hemen aklımıza. Bir köpek sahiplendiğinizde onun bütün eşyalarının tam olmasını isteriz. Biz de bu yazımızda köpek ihtiyaç listesi veya köpek alışveriş listesi olarak adlandırabileceğiniz listeyi sizin için oluşturacağız.

    köpek alışverişi, köpek alışveriş listesi, köpek ihtiyaçları
  • Ekim 30, 2019 Kuşlar Hakkında

      Evde kuş beslemek isteyenlerin en çok tercih ettiği türlerden biri de muhabbet kuşlarıdır. Özellikle çocuklu aileler, çocuklarının hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci kazanması için muhabbet kuşlarını tercih edebilmektedirler. Bir muhabbet kuşu sahiplendikten sonra, onun konforu, kafesin içinde ve dışında kanat çırpabilmesi, beslenmesi oldukça önemli konulardır. Tıpkı insanların yaşam alanın ne kadar iyi olduğu önemliyse muhabbet kuşlarının da iyi olması onların yaşam kalitesi açısından önemlidir. Bu yüzden biz de bu yazımızda muhabbet kuşu kafesi nasıl olmalı konusunda dikkat etmeniz gereken hususları anlattık.

    muhabbet kuşu kafesi, kuş kafesi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR