Kediler Neden Titrer?

kedi titremesi

Kediler Niçin Titrer?

Kediler de tıpkı insanlar gibi titreyebilir fakat bir kedinin üşümediği zamanlarda titremesi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Kediler hiçbir davranışını rastgele yapmaz. Yani her davranışının bir sebebi bulunmaktadır. Bu sebeple zaman zaman kedinizi gözlemlemenizi öneririz. Kedilerde istemsiz olarak gerçekleşen titreme çok da normal karşılanmaz. Özellikle kış aylarında bir kedi titriyorsa bunun nedenini ve çözümünü bulmak kolay olabilir. Fakat kedilerde üşütmenin dışında titreme neden kaynaklar, altında yatan sebepler nelerdir konularını bu yazımızda anlatacağız.

  İlginizi çekebilir: Kedi Yatakları

Kedilerde Hipoglisemi

Kedilerde kan şekerinin düşmesi olarak tanımlayabileceğimiz hipoglisemi hastalığı, bir kedi titrediğinde ilk akla gelebilecek olan hastalıklardan biridir. Bu hastalığın belirtileri insanlarda görülenlerle hemen hemen aynıdır ve kedinin uzun süre yemek yemediği zamanda ortaya çıkmaktadır. Kabızlık, ishal, kusma gibi çeşitli sebeplerle iştahsız olup yemek yememesinden kaynaklı olabilir. Eğer kedi mamasını değiştirdiyseniz veya altında yatan sebepleri biliyorsanız bunları çözme yönünde bir adım atmalı, bilmiyorsanız kedinizi bir veteriner hekime götürmenizi tavsiye ederiz. Sevimli dostunuzu veteriner hekime götürmeden önce belki kedi ödül maması ile de kandırabilir onu mama yemeğe ikna edebilirsiniz. Sonrasında kedinizin titremesi geçecektir. Tabi bu iştahsızlık veya yemek yememe olarak adlandırabileceğimiz durum düzelmediyse yine de bir sağlık muayenesinden geçmesini öneririz. 

kedi maması

Kedilerde Hipertermi

  Kedilerde hipertermi vücut sıcaklığının aşırı yükselmesidir. Kedilerin vücut sıcaklığı 41 derece olduğunda hipertermi ortaya çıkar. Bu da kedilerin titremesine sebebiyet verebilir. Eğer kedinizin ateşi olduğunu düşünüyorsanız, poposundan ateşini ölçmeniz gerekmektedir. Vücut sıcaklığı 39 derecenin de üzerinde çıkarsa vakit kaybetmeden kedinizi veteriner hekime götürmelisiniz. 

Kedilerde Hipotermi

  Kedilerde vücut ısısının aşırı yükselmesinin tam tersi olarak adlandırılan hipotermi de kediler de titremeye neden olabilmektedir. Hipotermi ölümcül sonuçlanabilir. Özellikle de yavru veya yaşlı kedilerin vücut ısılarında denge yetişkin kediler kadar kolay olmayabilir. Çünkü bu tür problemlere karşı vücutları daha da savunmasızdır. 

Kedilerde Acı

Çeşitli sebeplerden dolayı kedilerin çektiği bazı acılar da titremelerine neden olabilir. Kedinizde farkettiğiniz, herhangi bir ağrı veya acı varsa sebebini bulmalı ve çözüm yaratmanız gerekmektedir. Bu konuda veteriner hekiminizden profesyonel bir yardım alabilirsiniz. 

Kedilerde Stres

Kedinizin stresli olması veya aşırı derecede endişeli olması ani sinir boşalmasına neden olabilir ve kediniz bu sebeple titreyebilir. Kedinizin neden stres altında olduğunu biliyorsanız, acilen bu durumu ortadan kaldırmanızı tavsiye ederiz. Kedilerde strese sebebiyet verebilecek senaryolara bakacak olursak da, eve yeni bir kedinin veya yeni bir insanın gelmesi olabilir. Mevsim geçişleri, kedi mamasında yapılan değişiklikler, başka bir eve taşınmanız veya evin içinde yaptığınız küçük değişiklikler de kedinizin strese girmesine neden olabilir.

Sonuç olarak kediniz soğuktan dolayı üşümüyorsa altında yatan ciddi sebepler olabilir. Bu yüzden kedinizi zaman zaman gözlemlemeli ve herhangi bir titreme durumunda gerekli aksiyonu almalısınız.

 İlginizi çekebilir: Kedi Ağlaması

Etiketler: kedi titremesi, kedilerde iştah kaybı, kedilerde ısı kaybı,
Kasım 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR