PetBurada Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde!

afyon kocatepe üniversitesi veteriner fakültesi

PetBurada Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde!

 

  Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi, Mesleki Paylaşım Günleri kapsamında PetBurada olarak biz de davetliydik. Bu davetle Türkiye’nin En Büyük Online Petshop Markasının CEO'su Bülent Dölen üniversiteli gençlere tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı.

 

  Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen Mesleki Paylaşım Günleri etkinliğine gençlerin ilgisi yoğundu. Etkinliğin açılış konuşmasını Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Civelek yaparak Mesleki Paylaşım Günlerini önemsediklerini ifade etti. Dekan Civelek, “Mesleki Paylaşım Günleri, alanında önemli işlere imza atmış büyüklerimizin, arkadaşlarımızın tecrübelerini paylaştığı ve öğrencilerin de soruları ile onları terlettiği günler olarak karşımıza çıkıyor. Bu sene Bülent Bey de bizi kırmadı, davetimize geldi. Kendisine teşekkür ederiz. Gelecek dönemde bu işe devam edeceğiz. Mesleki alanda faaliyet gösteren ama veteriner hekim olmayan iş insanlarını da sizinle buluşturacağız.” diye konuştu.

 
 

PetBurada’nın CEO'su Bülent Dölen Tecrübe ve Tavsiyelerini Gençlerle Paylaştı

 

  Etkiliğin davetlisi, PetBurada’nın CEO'su Veteriner Hekim Bülent Dölen, Veteriner Fakültesi öğrencilerine deneyimlerini aktardı. Küçük bir klinik açarak meslek hayatına başladığını ve 17 yıl klinisyen veteriner hekim olarak çalıştığını söyleyen Bülent Dölen, şunları paylaştı:



 petburada

 

“Öğrencilik sıralarından 1990’lı yılların başında geçtim. Ben İstanbul’da okudum. İstanbul mezunuyum. Küçük hayvan veteriner hekimliği çok bilinmiyordu. Kapalı bir kutuydu. Bu sıralardan geçtim ama şuan hiç hayalimde olmayan bir sektöre başarı sağladım. Bunun temelinde yine veteriner hekimlik yatıyor. Küçük bir klinik açarak meslek hayatıma başladım ve 17 yıl klinisyen veteriner hekim olarak çalıştım. Şuan İstanbul’da bin civarında veteriner kliniği var. Bunlardan 140 başhekim ile çalışma şansım oldu. 2012 yılının başlarında radikal bir kararla klinisyenliğin zirvesindeyken, bir anda artık yorulduğumu düşünerek e-ticarete atıldı. E-ticarette de hiç olmayan bir şeyi, tüccarların mantığından çıkartarak veteriner hekim mantığına sokmaya çalıştım. Bir e-ticaret sitesi kurdum. Sonra marka değer kazanmaya başladı. 10.yılın sonunda PetBurada yaklaşık 10 milyon dolarlık bir şirket halini almaya başladı. Sonra, bir şey farkettim. Ben, para kazanmak için çalışmamışım sadece, mesleğimi hobimle birleştirerek daha iyisini yapmaya çalışırken para kazanmışım. Biz önce itibar kazanmanın peşinde olduk. Sonra baktık ki para kazanılıyormuş. Çünkü birileri size o parayı veriyor, yeter ki siz başarılı olun. Bu başarının arkasında tedaviler, süreçler sizin misyonunuz oluyor. Size tavsiyem 2 şeyden vazgeçmeyin. Birincisi yabancı dil, ikincisi ise vicdanlı insan olmak. Bu ikisi çok önemli. Veteriner hekimseniz kesinlikle vicdanınızdan vazgeçmeyin.”

 

Kaynak: haber.aku.edu.tr

 

  Davetlilerin sunumları ve öğrencilerin soruları sonrası etkinlik, günün anısına plaket taktimi ile son buldu. PetBurada ailesi olarak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Civelek ve Veteriner Fakültesi öğrencilerine davetleri ve yoğun ilgileri için teşekkür ederiz.

 
 

1998 - Veteriner Hekim Bülent Dölen İstanbul Avcılar'da ilk teşebbüsü olan New-Vet Veteriner Kliniği ile sektöre adım attı.

2001 - Yine İstanbul Beylikdüzünün ilk veteriner kliniğini olan Ak-Vet'i açarak ticari hayatına devam etti.

2007 - Petburada.com'u bünyesine kattı.

2012 - Ak-Vet Veteriner Kliniğindeki hekimlik mesleğini bırakarak Petkur Ltd Şti yi eşi Veteriner Hekim Hanife Dölen ile 5000 TL sermaye ile kurdular.

2013 - PisyCat ve Trick&Treat markaları ile kedi kumu ve kurutulmuş köpek ödülleri pazarlamasına başlandı.

2014 - Ezydog Marmara bölge bayiliği ve PisyCat kedi oyuncakları pazarlamasına devam edildi.

2015 - PisyCat markalı silika kedi kumu ile ilk ithalat yapıldı.

2016 - Pazarlama faaliyetlerine devam edildi.

2017 - Sns Evcil Hayvan Ürünleri Şirketinin %50 hisseleri satın alınarak Dorado Co. Türkiye distrübütorlüğüne sahip olundu.

2018 - Sns Ltd nin hisselerinin tamamını alındı. Kitcat distrübitörlüğü alınarak kedi malzemelerinde dünyada söz sahibi şirketin Türkiye distrübütörü olundu. Yerli üretim Dolce Sonno köpek yataklarının fason üretimine başlandı.

2019 - Trick&Treat köpek mamaları ve Pisycat Ekonomik kedi mamalarının üretimine başlayarak minik dostlarımızın beğenisine sundu. Belçika'nın büyüyen değeri ve bir Avrupa markası olan Duvo+ ve Ebi markalarının distrübütorlüğünü alarak ilk ithalarını gerçekleştirdi.



  İlginizi çekebilir: PetBurada'dan İstanbul Üniversitesi'ne Mama Bağışı
 
 
Etiketler: petburada, mesleki tanıtım günleri, veteriner hekim tecrübeleri, veterinerler hakkında,
Kasım 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR