Kakadu Papağanı

kakadu papağanı

Kakadu Papağanı

 

Günümüzde kuş besleyenlerin sayısı gittikçe artmaktadır ve evde beslenen bu kuş türlerinden de papağan ailesine ait birçok tür bulunmaktadır. Biz de bu yazımızda papağan türlerinden biri olan kakadu papağanından bahsedeceğiz. 

 

Kakadu Papağanlarının Kökeni

 

Kakadu papağanı insanlar karşı cana yakınlığı ile bilinen bir papağan türüdür. Belki de bu cana yakınlığı sebebiyle en çok tercih edilen kuş türleri arasında yerini almaktadır. Kakadu papağanlarının kökeni Avustralya ve Pasifik adalarının güneyine dayanmaktadır. Kendi içlerinde 17 türü bulunmaktadır ve en bilineni ise Sultan papağanıdır. Kakadu papağanlarının karakteristik özelliklerine bakıldığında birbirine çok yakın özellikler barındırdıklarını söylemek hiç de yanlış olmaz ve onlara ait bu özellikleri bilmeniz Kakadu papağan sahipleri için pozitif sonuçlar yaratacaktır.

 

 

Kakadu Papağanlarının Genel Özellikleri

 

Kakadu Papağanının konuşma bazı papağanlara göre daha sınırlıdır. Fakat yeterli ilgi gösterildiğinde 15 ile 20 kelime öğrenmeleri mümkündür. Türlerine göre yaşam süreleri 25 ile 50 yıl arasında değişmektedir. Bu sebeple sahipleneceğiniz kakadu papağanının türünü öğrenerek, evcil hayvanınızın yaklaşık yaşam süresini öğrenebilirsiniz. Ayrıca bir kakadu papağanı sahiplenirken de, 25 yılın bile yeterince uzun bir süre olduğunu göz önünde bulundurarak sahiplenme kararı vermenizi öneririz.

 

 

Kakadu Papağan Kafesi

 

Kakadu papağanlar birçok papağan türü gibi sevecen, sosyal ve oyuncu canlılardır. Bulundukları ortama neşe kattıklarından dolayı en çok tercih edilen papağan türlerinden biridir. Kakadu papağanının kafesi büyük ve papağan oyuncakları ile dolu olmalıdır. Aksi halde bulundukları ortamdan sıkılabilir ve strese girebilirler. Meraklı ve özgürlüklerine düşkün yapıları, kakadu papağanlarının kafes dışında olma isteklerini tetikler. Bu sebeple papağan kafesinde değil de daha çok sizinle evin içinde serbest vakit geçirmeyi isteyeceklerdir.

 

İlginizi çekebilir: Papağan Kafesleri

 

Kakadu

 

Kakadu papağan cinsinin en bilindik özelliklerinden biri de kemirme huylarıdır. Evde serbest bırakıldıklarında onların bu davranışlarını kontrol altında tutmanız gereklidir. Evcil hayvanınızın evinizdeki eşyaları kemirmemesi için papağan oyuncakları almanız yararınıza olacaktır. Kakadu papağanlarının bir diğer en bilindik özelliklerinden biri de sahiplerine oldukça düşkün olmalarıdır. Hatta bu duyguyu aşırı denebilecek boyutlara taşıdıkları da bilinmektedir. Yani sahibini kıskanan kakadu papağanları diğer insanlara karşı agresif ve sert tavırlar sergileyebilir. Bu sebeple aileniz kalabalıksa herkesin eşit oranda ilgi göstermesi oldukça önemlidir. 

 

  İlginizi çekebilir: Papağan Oyuncakları

 

 

Kakadu Papağanların Renkleri

 

Kakadu Papağanlar genellikle beyaz olsa da siyah, pembe, sarı renkli olanlarına da rastlanır. Bu papağan türünün en belirgin özelliği başlarının üzerindeki tepe tüyleridir. Bu kalkık tüyler bütün kakadu papağanlarında mevcuttur. Beslenmeleri diğer papağan türleri ile oldukça benzerlik gösterir. Doğada tohum çeşitleri ve orman meyveleri en sevdikleri yiyecekler arasında yerini alır. Aynı zamanda kakadu papağanlarının doğadaki besinlerle birlikte kum ve toprak yedikleri de bilinmektedir. Hazmı kolaylaştıran bu davranışları, ev ortamında çok da mümkün olmayabilir. Yine de kafesine asacağınız mürekkep balığı kemiği onların bu ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olacaktır. 

 

 

Kakadu Papağan Sesi

 

Kakadular diğer papağanlar gibi 150 desibele kadar ses çıkarabilmektedir. Bu sebeple yüksek seslere karşı hassasiyetiniz varsa kakadu papağanı sahiplenirken iyi düşünmeniz gereklidir. Duygusal zekaları 2 ile 3 yaşlarındaki bir çocukla aynı düzeydedir. Bu yüzden onlara göstereceğiniz sevgi, ilgi ve alaka psikolojik sağlıkları açısından son derece önemlidir. 

 

 

Kakadu Papağan 

 

Eğer bu papağan türüne çift olarak bakmayı düşünüyorsanız, onların arasından muhakkak bir rekabet olacaktır ve bunu engellemeniz oldukça zordur. Her ne kadar doğada kakadu papağanları sürü halinde yaşasa da evde bakıldığında bütün ilginin kendilerinde olmasını isterler. Kakadular iyi ve doğru bir şekilde bakıldıklarında sağlık problemleriyle sık karşılaşmazlar. Fakat kakadu papağanlarında mantar hastalığı sık görülebilir.

 

Kakadu papağanları oyunla birlikte eğitim almaya açık hayvanlardır. Sizin de yaratıcı zekanız sayesinde birçok numarayı kapabilirler. Onlar için nerede yaşadıklarından çok, sizinle beraber oldukları zamanlar önemlidir.

 


  İlginizi çekebilir: En Çok Konuşan Papağan Türleri

 

 

 

Etiketler: kakadu papağanı, papağan türleri, kakadu,
Kasım 08, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR