En Çok Konuşan Papağan Türleri

papağan

En Çok Konuşan Papağan Türleri

  Papağanlar taklit yetenekleriyle bilinen özel bir kuş türüdür. Bazı papağanların taklit yetenekleri o kadar gelişmiştir ki insan sesinden tutun da müzik seslerine kadar her sesi taklit edebilirler. Bazı papağan türleri zekaları, bazı papağan türleri ise konuşma yetenekleriyle ön plana çıkar. Bu yazımızda sizlere en çok konuşan papağan türlerinde bahsedeceğiz. İşte en çok konuşan papağan türleri

 


Amazon Papağanları

  Amazon papağanı, kafes ortamında uzun yıllar yaşayabilir. Konuşma ve taklit konusunda en yetenekli kuş türlerindendir amazon papağanları. Hatta taklit konusunda o kadar iyidirler ki çok sayıda kelimeyi bir arada kullanabilirler. Amazon papağanları bu özellikleri ile öne çıkan tek papağan türüdür. Boyları yaklaşık olarak 30-34 cm arasındadır. Amazon papağanlarının ömürleri ise yaklaşık 40 yıldır, renkleriyle birkaç farklı çeşidi vardır. Onların da genel özellikle aynıdır.

  

  İlginizi çekebilir: Papağan Yemleri

  


Lori Papağanı (Geveze Lori)

  Lori papağanları, konuşma yeteneği ile öne çıkan bir papağandır. Bu papağanların gerçek anlamda kaç kelime konuşabildiği bilinmemektedir. Bu papağan türleri konuşmayı çok kolay öğrenirler ve çıkardığı farklı seslerle dikkat çeker. Bu özellikleriyle geveze sıfatı almış bir papağan türüdür. Lori papağanlarının en belirgin özelliği, bir şarkıyı başından sonuna kadar söyleyebilecek yeteneğe sahip olmalarıdır.

 


Kakadu Papağanı

  Kakadu papağanları taklit yeteneği en fazla olan papağan türüdür. Duydukları sesleri neredeyse birebir taklit etme becerisine sahiptir. Bir kedinin miyavlamasını tıpkı kedi gibi, köpeğin havlamasını tıpkı köpek gibi taklit edebilir. Hatta kakadu papağanları bebeğin ağlamasını bile bir bebek gibi taklit edilebilmesiyle özel bir yer tutar. Ayrıca en uzun süre yaşayan papağan türleri arasındadır.

  

  İlginizi çekebilir: Kuş Oyuncakları

  


Jako Papağanı

  Jako papağanları, evcil papağanları arasında oldukça yaygın bir türdür. Çok kolay konuşabilirler. Fakat sahiplerine alışmaları bir hayli uzun sürer. Jako papağanları alışma dönemi sonunda konuşmaya başlarlar. Öyle zeki bir papağan türüdür ki jako papağanı, soru sorulduğunda algılayabilirler ve cevap verebilirler.

 


Muhabbet Kuşları

  Papağan ailesinin en popüler ve en küçük türlerinden biri de muhabbet kuşudur. Muhabbet kuşu 80 kelimeye kadar konuşabilirler. Konuşma yetenekleri oldukça iyidir, fakat muhabbet kuşları taklit konusunda pek yetenekli değildirler. Eğitim verilmek istenirse muhabbet kuşlarının yalnız beslenmesi önerilir.

  

  İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu Yemi

  


Cennet Papağanı (Sevda Papağanı)

  Cennet papağanları aşk kuşları olarak da bilinir. Cennet kuşlarının diğer isimleri de sevda papağanıdır. Öyle ki isimleri eşlerine çok bağlı olmalarından ileri gelir. Cennet papağanları eşlerinin yanlarından hiç ayrılmaz ve onlarla çok yakından ilgilenirler. Cennet papağanları çift olarak beslendiğinden eğitmek zordur. Yalnız olarak beslendiklerinde eğitmek oldukça kolaydır ve sahiplerine de çok bağlıdırlar, çok ilgi isterler.

  

  İlginizi çekebilir: Papağan Kafesleri

 

 

Ara Papağanı

  Ara papağanları, papağan ailesinin en büyük türlerindendir. Sayıları oldukça azalmıştır ve nesli tükenmeye yüz tutmuştur. Bu papağan türünün sesi insan sesine yakındır. Bu nedenle konuştukları çok net anlaşılabilir. Ara papağanı çok nadir bulunduğundan hakkında çok fazla bir bilgi yoktur. Taklit yetenekleri zayıf, konuşma yetenekleri ise güçlü olan bir türdür.

 


Sultan Papağanı

  Sultan papağanları, evcil olarak en çok beslenen papağan türleri arasında başta gelir. Taklit etme yeteneği oldukça gelişmiş bir papağan türüdür. Sultan papağanı sahiplerinin ıslıklarını taklit edebilirler. Konuşma yetenekleri zayıf olsa da, sultan papağanları taklitçi bir papağan türü olmaları nedeniyle ısrarcı bir eğitimle konuşmaları mümkündür. 

 

 

  İlginizi çekebilir: Kuş Kumu Ne İşe Yarar? 

 

Etiketler: sevda papağanı, konuşan papağan, sultan papağanı, konuşan papağan, papağan türleri, papağan, cennet papağanı, jako papağan, kakadu papağanı,
Mayıs 08, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR