Sultan Papağanının Genel Özellikleri

sultan papağanı

Sultan Papağanı

  Avustralya kökenli olan Sultan Papağanları, Türkiye'de beslenen papağan türleri arasında en yaygın olandır. Sultan Papağanları zahmet gerektirmeyen bakımları sayesinde hem ev ortamına hem de aile bireylerine kolay bir şekilde uyum sağlayabilmektedir.

  Kendilerine has bir görüntüsü olan Sultan Papağanları meraklı bir yapıya sahiptirler. Bu özellikleriyle eğitilmeleri oldukça kolaydır. Hatta papağanlar arasında en kolay eğitilebilen Sultan Papağanı’dır diyebiliriz.

Sultan Papağanın Yaşam Süresi

  15 yıl yaşayabilen bu kuş türünün yaşam süreleri iyi bakımla 22 yıla kadar çıkabilmektedir.

Sultan Papağanın Renkleri

  Sultan Papağanlarının beyaz, sarı ve gri renkleri bulunmaktadır. Yanaklarında ve kulaklarının belli kısımlarında turuncu tüylerin bulunması onları diğer türlerinden kolaylıkla ayırt edilebilmeyi sağlamaktadır.

Sultan Papağanlarında Cinsiyet Ayrımı

  Erkek Sultan Papağanları koyu renklidir ve genel olarak erkek Sultan Papağanlarının gözlerinin çevresi sarı tüylerle kaplıdır. Çok konuşurlar, sesleri de gürdür. Dişi Sultan Papağanı ise soluk renklidir ve pek konuşmazlar. Sesleri daha hafif olan dişi Sultan Papağanı sadece bazı kuş ötüş sesleri çıkarmaktadır, bu davranışları da çok nadirdir. Bu nedenle konuşma amaçlı bir kuş almak istiyorsanız, alacağınız kuş türü Sultan Papağanı, cinsiyeti ise erkek olmalıdır.

  Sultan Papağanı kafeslerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

  

Sultan Papağanın Genel Özellikleri

  • Evde beslenen diğer kuş türlerine göre konuşmaya ve evcilleştirilmeye daha yatkındırlar.
  • Sizle oyun oynamayı severler ve çok sakindirler.
  • Genel olarak insanlarla kısa zamanda alışırlar ve insanlarla yaşamayı severler.
  • İnsanlarda olduğu gibi Sultan Papağanları da farklı farklı karakter yapılarına sahip olabilirler.
  • Bazı Sultan Papağanları kolay eğitilirken bazıları zor eğitilebilmektedir.
  • Belirli bir kelimenin anlamlarını öğrenme yeteneğine sahiptirler.
  • Sultan Papağanları genelde 3.aydan sonra konuşmaya başlarlar.
  • Sadece birkaç kelime konuşabilirler.
  • Dişi Sultan Papağanları tek sıra olan sabit bir ses çıkarır.
  • Erkek Sultan Papağanları ise korna ya da kapı zili sesine benzer bir ses çıkarır.
  • Hareketleriyle size bir şeyler anlatabilirler.
  • Sultan Papağanları doğal yaşam ortamlarında çok uzun süre uçabilme yeteneğine sahiptirler.
  • Bulunduğu ortamdan rahatsızlık duyarlarsa çığlık atabilirler.
  • Doğada en çok rastlanan Sultan Papağını türü gri renkli olandır.
  • Ayaklarında tüy bulunmadığından, üşüdüklerinde ilk olarak ayaklarından üşürler.

  

  Kuş gaga taşlarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

   

Sultan Papağanın Çeşitleri

  Sultan Papağanın 8 çeşidi vardır. Bu çeşitlerden bazıları doğada mutasyona uğramıştır. Bir kısmı da üreticiler tarafından farklı türlerle eşleştirilerek mustasyona uğratılmıştır. Her türün kendine has özelliği vardır. Evlerde bakılmak için en çok tercih Sultan Papağını türleri şunlardır:

Albino Sultan Papağanı

  Albino Sultan Papağanın tüm vücudu beyazdır ve gözleri kırmızı renktedir. Vücutlarında başka bir olmamasının asıl sebebi melanin pigmentinin olmamasıdır. Albino Sultan Papağanı en az rastlanan Sultan Papağanı türüdür.

Cinnamon Sultan Papağanı

  Bu türün vücut renkleri ise açık gri renktir. Cinnamon Sultan Papağanının kanat kenarlarında 2 cm kalınlığında beyaz şeritler vardır. Yüz kısımlarında turuncu benekler bulunur, genel olarak yüz renkleri cinsiyetlerine göre değişmektedir. Cinnamon Sultan Papağanlarının gagalarında veya ayaklarında az miktarda siyah renk olabilmektedir.

Lutino Sultan Papağanı

  Lutino Sultan Papağanı sarı ve beyaz renktedirler. Ayrıca turuncu beneklere sahiptirler. Kanat kısımlarında sarılıklar olabildiği gibi yüz kısımlarında da sarı renk görülebilir. Hatta vücudu tamamen sarı renginde olan Lutino Sultan Papağanları da vardır. Gagaları ve ayakları da pembe renklidir. En çok rastlanan Sultan Papağanı türlerindendir.

Normal Grey Sultan Papağanı

  Renkleri koyu gri olan Sultan Papağanıdır. Üzerlerinde turuncu benekler vardır, kanatlarının kenar kısımlarında beyaz şeritler bulunur. Yüz renkleri de cinsiyetlerine göre değişir. Normal Grey Sultan Papağanlarınn gaga ve ayak kısımlarında siyahlıklar bulunur. Kanatlarının altından kuyruk sonlarına kadar uzanan sarı ve yatay çizgiler bulunur. Normal Grey Sultan Papağanları en çok rastlanan Sultan Papağanlarındandır.

Pearl Sultan Papağanı

  Pearl Sultan Papağanın bir tüyünde 2 renk birden bulunur. Tüylerinin kök kısımlarına doğru yer alan renkler uç kısımlara doğru gittikçe değişmektedir. Pearl Sultan Papağanı anne ve babasının bağlı olduğu mutasyona göre tüy renkleri değişmektedir. Üzerlerinde turuncu benekler vardır.

Pied Sultan Papağını

  Vücutlarında sarı, beyaz ve gri renkler bulunur Pied Sultan Papağanlarında. Yüz ve kanat renkleri ise açık renklidir. Kanat üzerlerinde gri renkler vardır. Renk dağılımları ise kuştan kuşa farklılık gösterebilir. Pied Sultan Papağanlarının yüzlerinde turuncu benekler vardır.

  

  Sultan Papağanı yemlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

  

Etiketler: sultan papağanı eğitimi, sultan papağanı ötüşü, sultan papağanı sesi, sultan papağanı renkleri, sultan papağanı çeşitleri, sultan papağanı türleri, kuş yemi, papağan yemi,
Mart 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR