Beta Balığı

beta balığı

Beta Balığı

  Beta balığının bir diğer adı da kavgacı siyam balığıdır. İsminden de anlaşıldığı üzere beta balıkları agresif olabilirler. Bu sebeple hep tek başlarına yaşadıklarına şahit olmuşuzdur. Beta balıkları sadece diğer balık türlerine değil kendi türlerine karşı da oldukça agresiflerdir. Bu sebeple, özellikle 2 erkek beta balığının bir aramada durması birinin ölümü ile sonuçlanır. Dilerseniz balığınıza ayna tutarak ne kadar agresif olduklarına tanıklık edebilirsiniz.

Beta Balığının Genel Özellikleri

  Beta balıkları etçil canlılardır ve doğal ortamlarında sudaki sinek lavralarını, solucan gibi canlıları yiyerek beslenirler. Boyutları ortalama 5 cm civarındadır. Labirent sınıfına giren balıklardır. Yani oksijeni verimli kullanabilmek için kendilerine özgü farklı bir solunum sistemleri bulunmaktadır.

Beta Balığı Akvaryumu

  Daha önce bahsettiğimiz gibi erkek beta balıkları bir arada yaşayamazlar. Dişi beta balıkları ise bir arada yaşayabilir. Tıpkı her balık türünde olduğu gibi beta balığı için de en uygun akvaryumu seçmekte yarar vardır. Örnek vermek gerekirse 30x27x30 cm’lik bir akvaryum beta balıkları için uygun boyutlarda bir akvaryumdur. Beta balıkları labirentli bir balık türü olduğu için oksijen tüketimi açısından sizi zora sokmaz.

  Akvaryum suyunu değiştirirken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Haftada bir kez, 4’te 1 oranında değiştireceğiniz suyun daha önceden oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekmektedir. Çok soğuk su koyarsanız, hastalıklarla karşılaşabilirsiniz. Kış aylarında ise evin içi soğuk oluyor mutlaka bir ısıtıcıya gereksinim vardır.

Beta Balığı Yemi

  Beta balıklarının beslenmesi oldukça kolaydır. Her ne kadar obur olsalar da, beta balıklarını az az yem vererek beslemek en iyisidir. Granül şeklinde yüksek proteinli yemler beta balıkları için en ideal balık yemidir. Bir paket balık yemi neredeyse 6 ay yetmektedir.

İlginizi çekebilir: Beta Balık Yemi

Beta Balıkları Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir?

  Erkek beta balıkları birbirinin hayatı için tehlike oluştursa da, dişi olanlar başka türden balıklarla birlikte yaşayabilirler. Örneğin neon tetra balıklarla birlikte müthiş bir uyum yaratabilirsiniz. Eğer daha kalabalık bir akvaryum kurmak istiyorsanız vatoz balığı, çöpçü balığı, neon tetralar ve 3-4 tane dişi beta birlikte yaşayabilir.

Beta Balığının İlginç Yönleri

  • Çok yükseğe zıplayabilirler, bu sebeple akvaryumun suyunu tamamen doldurmayın.
  • Beta balıkları meraklı hayvanlardır, akvaryuma yaklaştığınızda hemen size doğru yönelirler.
  • Meraklıdırlar. Akvaryumun suyundaki en ufak değişikliği hemen farkedip, yanına gider ve incelerler.
  • Dayanıklı balık türlerindendir. Hastalıkları diğer balık türlerine göre daha kolay atlatabilirler.
  • Renkleri ışık altında farklılık gösterebilir. Farklı ışıklar altında daha parlak göründüklerini farkedebilirsiniz.

Beta Balığı Bakımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Beta Akvaryumu
  • Beta Balığı
  • Taban Kumu
  • Çeşitli Akvaryum Bitkileri
  • Filtre
  • Akvaryum Isıtıcısı
  • Aydınlatma

İlginizi çekebilir: Akvaryum Bakımı

Etiketler: beta balığı, beta akvaryumu, beta yemi, beta balığı özellikleri,
Aralık 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR