Yavru Kedi Mamaları

yavru kedi maması
 
 
Büyüme ve gelişme döneminde beslenmenin önemi tartışmasız ilk sıralardadır. Hatta son günlerde beslenmeye bağlı hastalıklar hemen hemen görülme sıklığı yönünden yadsınamayacak kadar fazladır.Yavru kedi mamalarında en önemli unsur kullanılan gıda maddelerinin kalitesidir. Birçok kaliteli kedi mamasında kaliteli ham madde kullanılmıştır fakat yavru kedi mamasında bunun önemi büyüktür.
 
Diğer bir özelliği protein oranları ve mineral madde oranlarıdır. Yavru kedi mamasında diyet hazırlanırken rasyona çok daha önem verilir. Kuru mamalarda mamanın tane büyüklüğü, sindire bilirlik oranı, lezzeti özellikle mineral madde oranları yetişkin ve yaşlı kedi mamalarına göre farklılık gösterir. Yetişkin kedi mamaları daha fazla lif içerirken yavru mamalarında lif miktarı yok denecek kadar azdır. Kabaca bu sebeplerden dolayı eğer kediniz 1-12 aylık yaşta ise mutlaka yavru kedi maması ile beslenmelidir.
 
Yavru Kedi Mamaları yanında yavru kediler için özel kedi ödül mamalarıda vardır. Yavru kediler beslenme konusunda bazen hassas olabilirler doğru damak zevkini bulmak önemlidir. Yapı olarak yetişkinlerden daha hassas olduklarından mama seçiminde özenli olup onlar için en doğru mamaları tercih  etmeye  gayret göstermeliyiz

 

 

Etiketler: yavru kedi maması
Ekim 02, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR